Google lisää konservatiivien sensuuria

Google julkisti tulevansa käyttämään tekoälytyökalujaan auttaakseen liberaaleja ryhmiä, jotka poistavat konservatiivisia sivustoja Internetistä.

Google on ryhtynyt yhteistyöhön ProPublica-yhteenliittouman kanssa tähän hankkeeseen. Media Bias/Fact Check on arvioinut ProPublican edustavan keskustavasemmistolaista kuplaa.

Media Bias/Fact Check käyttää yli 1700 uutislähdettä arvioidensa tekemiseen. Propublican sivuston etusivua komistaa uutinen Trumpin hallinnosta. Suoraan sen alle on sijoitettu linkki ”vihan dokumentointi”.

Propublica-koalition kaikki jäsenet ovat vasemmistolaisia tai keskustavasemmistolaisia. Mukana on mm. New York Times, Buzzfeed, Univision News ja niin edelleen. Propublica on myös ilmoittanut ottavansa ohjeita George Soroksen rahoittamalta SPLC-kansalaisjärjestöltä.

Google lähtee yllämainitun koalition kanssa tekemään oman kertomansa mukaan ”vihapuheindeksiä”. Google kontrolloi 87 prosenttia haettujen sivujen näkymistä, joita Internetistä katsotaan ja Breitbart kuvailee sen asemaa hakukonemarkkinoilla ”monopolistiseksi”.

Asiasta kertoi Breitbart.

2 thoughts on “Google lisää konservatiivien sensuuria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.