Google lisää konservatiivien sensuuria

Google julkisti tulevansa käyttämään tekoälytyökalujaan auttaakseen liberaaleja ryhmiä, jotka poistavat konservatiivisia sivustoja Internetistä.Google on ryhtynyt yhteistyöhön ProPublica-yhteenliittouman kanssa tähän hankkeeseen. Media Bias/Fact Check on arvioinut ProPublican edustavan keskustavasemmistolaista kuplaa.

Media Bias/Fact Check käyttää yli 1700 uutislähdettä arvioidensa tekemiseen. Propublican sivuston etusivua komistaa uutinen Trumpin hallinnosta. Suoraan sen alle on sijoitettu linkki ”vihan dokumentointi”.

Propublica-koalition kaikki jäsenet ovat vasemmistolaisia tai keskustavasemmistolaisia. Mukana on mm. New York Times, Buzzfeed, Univision News ja niin edelleen. Propublica on myös ilmoittanut ottavansa ohjeita George Soroksen rahoittamalta SPLC-kansalaisjärjestöltä.

Google lähtee yllämainitun koalition kanssa tekemään oman kertomansa mukaan ”vihapuheindeksiä”. Google kontrolloi 87 prosenttia haettujen sivujen näkymistä, joita Internetistä katsotaan ja Breitbart kuvailee sen asemaa hakukonemarkkinoilla ”monopolistiseksi”.

Asiasta kertoi Breitbart.2 thoughts on “Google lisää konservatiivien sensuuria

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.