”Valoa tunnelin päässä” – Prikaati 48 pysäyttää pakolaiset

Viime viikon aikana Italiassa kiinnitettiin huomiota yllättävään seikkaan: äkilliseen romahdukseen Libyasta Italiaan Välimeren yli saapuneiden pakolaisten lukumäärässä. Italian sisäministeri Marco Minniti kommentoi tätä sanoen ”Näen valoa tunnelin päässä!”

Romahdus on todella huomattava – tämän vuoden elokuussa pakolaisia on saapunut yli puolet vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, vaikkakin heinä- ja elokuu ovat parasta aikaa Välimeren ylittämiseen suotuisten purjehdusolosuhteiden tähden.
MOAS:in  (Migrant Offshore Aid Station) pelastusaluksen miehistö kertoi olleensa ällistyneitä pakolaisalusten vähäisen määrän vuoksi meren ollessa peilityyni.

Mistä yllättävä romahdus johtuu? Reuters:in anonyymeinä pysyttelevien tietolähteiden mukaan romahduksen on aikaansaanut uusi aseistetettu ryhmä, joka toimii tärkeässä pakolaisten salakuljetuskaupungissa Sabrathassa, Tripolista länteen. Ryhmään kuuluu useita satoja henkilöitä, ja se muodostuu siviileistä, poliiseista ja sotilaista.
Erään tietolähteen mukaan ryhmää kutsutaan nimellä Prikaati 48.

Aseistettu ryhmä estää pakolaisveneiden lähdön merelle tai pakottaa jo lähteneet veneet kääntymään ympäri.  Joissain tapauksissa pakolaisia on napattu jo heidän ollessaan matkalla Sabrathaan. Prikaati 48 on perustanut oman leirin kiinniottamiaan pakolaisia varten. Eräs tietolähde oli luovuttanut Reutersille valokuvan leiriltä, jossa useita satoja pakolaisia istuu hiekalla suuren muurin edessä. Tietolähteet eivät mainitse mitä ryhmän kiinniottamille pakolaisille tehdään.

Lähde: Reuters

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 thoughts on “”Valoa tunnelin päässä” – Prikaati 48 pysäyttää pakolaiset

 • 21.8.2017 at 22:18
  Permalink

  ”Valoa tunnelin päässä”… Toivottavasti se tarkoittaa näille asyyliloton pelaajille junaa.

  Reply
 • 22.8.2017 at 02:22
  Permalink

  Ehkä on prikaati ja hyvä niin. Mutta iso siivu lähti myös kun rikolliset ihmissalakuljettajajärjestöt kuten lääkärit ilman aivoja pidtettiin kuriin.

  Taidan tästä lähtien hypätä ilmaan aina kun näen lääkärin ilman aivoja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.