Ilkassa n-sana ja rotuoppeja

Ilkan entinen päätoimittaja ja professori Kari Hokkanen otti kantaa urheilulajien rotu- ja sukupuolikysymyksiin Ilkan vierailija-palstalla.Hokkasen mukan n-sanan käyttö on Suomessa ollut aivan normaalia ja on sitä mieltä, että n-sana kuvaakin paremmin n-ryhmää, joka itseasiassa hänen mukaansa on enemmän ruskea kuin musta.

Hokkanen myös toteaa, että mustat menestyvät urheilussa väestönosuuttaan paremmin ja kysyy miten muutenkaan mustien menetystä voidaan selittää kuin geneettisin syin.

Myös sukupuolettomuuden urheilussa Hokkanen tyrmää. Syynä se yksinkertainen havainto, että eihän naiset pärjää naisurheilussa, jos sinne lasketaan miehet mukaan.

Lähde: Twitter.2 thoughts on “Ilkassa n-sana ja rotuoppeja

 • 5.8.2017 at 13:46
  Permalink

  Koulussa meille opetettiin että neekerin ja valkoisen jälkeläinen on mulatti. Intiaanin ja valkoisen jäkeläinen on mestitsi. Eikä esim. ”fintiaani” kuten YLE:n löllö-journalismissa keksittiin.

  Reply
 • 5.8.2017 at 20:48
  Permalink

  Ja ameriikan suomalaiset kutsuivat mulattia hääppänhääpäksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.