Varo! Helsingissä on nyt taskuvarkaiden sesonkiaika

Helsingin poliisille ilmoitettiin eilen tiistaina useasta taskuvarkauden yrityksestä. Noin kolmen aikaan päivällä hätäkeskuksen kautta tulleen ilmoituksen mukaan kolme henkilöä oli käynyt turistien repuilla Rautatientorilla, mutta he eivät olleet kuitenkaan näköhavaintojen perusteella saaneet anastettua mitään. Tapauksesta ilmoittanut mies otti vartijoiden kanssa yhden taskuvarkauden yrityksestä epäillyn kiinni ja he pitivät epäiltyä paikallaan poliisien paikalle tuloon saakka.

Todistaja kertoi, kuinka hän oli nähnyt naisen laittaneen käden turistin reppuun samaan aikaan, kun porukan kaksi miestä oli peittänyt näkyvyyden ulkopuolisilta. Todistaja oli lähtenyt seuraamaan epäiltyjä ja sai yhden heistä pysähtymään. Kaksi muuta juoksivat pakosalle.

Pari tuntia myöhemmin poliisille tuli toinen ilmoitus keskustasta tavaratalon myymälän työntekijöiltä; Työntekijät olivat seuranneet kolmea taskuvarasta Aleksanterinkadulla. He osoittivat epäillyt poliisipartiolle, ja partio nappasi kolme taskuvarkauden yrityksestä epäiltyä kiinni. Työntekijät kertoivat, kuinka olivat havainneet kolmikon seuranneen turistiryhmiä ja kulkeneen heidän lähellään. He havaitsivat myös kuinka yksi miehistä oli laittanut kätensä erään turistin laukkuun. Poliisi ehätti tapauksen uhrin, mutta hän ei kuitenkaan huomannut laukustaan kadonneen mitään. Poliisi otti kiinni myös nämä kolme henkilöä ja kuljetti heidät Pasilan poliisivankilaan varkauden yrityksestä epäiltynä.

– Vaikka taskuvarkauksia kirjataankin Helsingissä vuoden ympäri, voi sanoa, että nyt on taskuvarkaiden sesonkiaika. Taskuvarkaat pyörivät väentungoksessa ja siellä missä turistitkin ovat. Kesän aikaan poliisi on ottanut taskuvarkaita kiinni jo mm. Senaatintorilla, Rautatientorilla, Kauppatorilla, Uspenskin katedraalilla ja Kampissa. Taskuvarkauksista on ilmoitettu myös julkisissa liikennevälineissä, lähinnä raitiovaunuissa, lähijunissa ja busseissa, kertoo rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

– Osa taskuvarkaista on niin taitavia, että he vievät lompakoita ja kännyköitä povitaskuista. Taskuvarkaat saattavat myös pyrkiä harhauttamaan porukalla esimerkiksi esittelemällä koruja tai heittämällä jotain uhrin päälle. Tämä jälkeen he tarjoutuvat innokkaasti putsaamaan uhrin vaatteita ja pyrkivät samalla putsaamaan uhrilta irtainta arvo-omaisuutta. Omaisuutta kannattaakin pitää silmällä ja mahdollisuuksien mukaan kosketusetäisyydellä, Jokinen muistuttaa.

Varkaille kelpaa myös kännyköitä ja lompakoita suurempi omaisuus: Vanhempi mies anasti eilen ravintolan edustalta turistilta rinkan. Poliisipartio löysi kuitenkin nopeasti rinkan, eikä varas ollut ilmeisesti onnistunut viemään rinkasta mitään arvokasta. Rinkka palautettiin omistajalle.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.