Tall Ship Racessa Kotkassa ahdisteltiin 14-vuotiasta tyttöä

Viime perjantaina Kotkassa, Tall Ship Raceen osallistuvien laivojen yhteisjuhlassa ahdisteltiin 14-vuotiasta tyttöä. Nykysuomi haastatteli tapauksesta lapsen vanhempaa.

The Tall Ship Races Kotka on osa kansainvälistä nuorisopurjehdustapahtumaa ja ystävällismielistä kilpailua. Perjantai yönä noin klo 23.45, 14-vuotiaan tytön vanhempi sai kuitenkin järkyttyneen tyttärensä ilmoituksen, että häntä ja hänen ystäväänsä oli ahdisteltu miehistöjen yhteisjuhlassa, joihin ulkopuoliset eivät päässeet. Juhlissa alaikäisiltä oli pääsy estetty anniskelualueelle.

Noin 35-vuotias, päihtynyt arabimies oli ahdistellut 14-vuotiasta tarttumalla häneen takaapäin kesken juhlien. Mies oli puristellut tyttöä muun muassa rinnoista ja tekemällä ”nylkytys liikkeitä takapuolta vasten”. Myös tytön ystävää oli suudeltu juhlissa väkisin.

Järkyttyneen 14-vuotiaan vanhempi ilmoitti asiasta poliisille ja asiasta aloitettiin heti tutkinta. Arabi on tunnistettu Tall Ship Racen Omanien puolustusministeriön laivan miehistöön kuuluvaksi ja häntä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tytön ystävän ahdistelijaa ei ole tunnistettu.

Tänä vuonna Tall Ship Racen purjehdusreitti kulki Ruotsin Halmstadista Kotkaan, josta laivat jatkoivat matkaansa edelleen Klaipedaan Liettuaan sekä Szczeciniin Puolaan. Nyt kuitenkin järkyttynyt tyttö halusi kotiin ja hänen osaltaan kilpailu keskeytyi 1,5 viikkoa etuajassa.

14-vuotiaan tytön vanhempi haluaa erikseen kehua Suomen purjehdussäätiötä ja Kotkan kaupunkia kuinka esimerkillisen hyvin he hoitivat tapausta sekä poliisin ripeää toimintaa.

 

 

One thought on “Tall Ship Racessa Kotkassa ahdisteltiin 14-vuotiasta tyttöä

  • 18.7.2017 at 13:41
    Permalink

    Täysi porttikielto on ainoa toimiva keino.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.