Gulf Today paljastaa: Facebookilla ja islamisteilla sopimus sensuurista

Lähi-Itää ja islamilaista maailmaa seuraava julkaisu, Gulf Today, paljasti Facebookin varatoimitusjohtaja Joel Kaplanin neuvotelleen Pakistanissa Facebookin sisällön ja käyttäjien rajoittamisesta islamilaisia miellyttävällä tavalla. Sopimusta on pohjustettu maalis- ja huhtikuussa mm. islamilaisten valtioiden suurlähettiläskokouksessa. Facebookin alistuminen yhden uskontokunnan vaatimuksiin on historiallista.


Gulf Today 09.07.2017:

Islamabad, Pakistan: Facebookin johto on vakuuttanut Pakistanille, että se poistaa väärät tilit, ja sopimattoman, vihamielisen ja provosoivan materiaalin, joka herättää väkivaltaa ja terrorismia.

Sitoumuksen antoi Facebookin varapresidentti Joel Kaplan , joka tapasi sisäministeri Chaudhry Nisar Ali Khanin lauantaina.

Facebook on toistanut olevansa sitoutunut pitämään julkaisualustansa turvallisena ja edistämään arvoja, jotka ovat sopusoinnussa sen yhteisönormien kanssa.

Facebook myös sitoutui poistamaan väärillä henkilöllisyyksillä avatut tilit, ja sopimattoman, vihamielisen ja provosoivan materiaalin, joka herättää väkivaltaa ja terrorismia.

Pakistanin sisäministeriön tiedottaja kertoi kokouksen yksityiskohdista, että tämä on ensimmäinen kerta, että Facebookin vanhempi maailmanlaajuista julkaisupolitiikkaa hallinnoiva jäsen on vieraillut Pakistanissa keskustellakseen keinoista, joilla sosiaalisen median alustojen väärinkäyttöä estetään.

Sisäministeri on toiminut aktiivisesti Internet-palveluntarjoajien sitouttamisessa ja ratkaisujen löytämisessä sosiaalisen median väärinkäyttöä koskevissa kysymyksissä, kertoi ministeriön tiedottaja.

Muslimimaiden suurlähettiläiden erityiskokous asiasta pidettiin maaliskuussa. Kokouksessa keskusteltiin sosiaalisen median pilkkaavasta sisällöstä ja siitä, miten tehokkaimmin saadaan koko muslimimaailman ääni kuuluviin vastustettaessa islamiin ja pyhiin henkilöihin kohdistuvaa hulluutta joka on päästetty irralleen sananvapauden nimissä.

Tätä seurasi ministerin kokous OIC: n pääsihteerin kanssa huhtikuussa samasta asiasta.

Ministeriön tiedottaja kertoi, että keskustellessaan Facebook-varapuheenjohtajan Kaplanin kanssa Nisar oli sanonut, että koko muslimien Ummah oli suuresti häiriintynyt ja vakavasti huolissaan sosiaalisten medioiden laittomista väärinkäytöksistä pilkkaavan sisällön levittämiseksi.

”Mikään ei ole meille pyhempää, kuin meidän uskontomme ja pyhät henkilömme”, ministeri oli todennut.

Hän sanoi, että Pakistanin hallitus vakaasti uskoo ilmaisunvapauteen, mutta ei voi sallia kenenkään väärinkäyttää sosiaalisia mediaa vahingoittaakseen uskonnollisia näkemyksiä tai harjoittaakseen laitonta toimintaa. Gulf Today


Asiaan on ottanut tuoreeltaan kantaa blogisti Pamela Geller:

Facebook virkailija matkustaa Pakistaniin sitoutumaan siihen, että facebook poistaa ”anti-islamilaisen” materiaalin.

Facebook on omaksunut sharia-valitusten huomioonottamisen politiikan jo jonkin aikaa sitten. Minun julkaisujani on estetty miljoonilta Facebookin seuraajilta, ja olen huomannut kävijäliikenteen julkaisuissani vähentyneen merkittävästi viimeisten kolmen kuukauden aikana. Uutisia netissä julkaiseville Facebook on eräänlainen linkkiliikenteen emolevy. Uutisivusto ei voi selviytyä ilman sitä.

Kukaan meistä ei ole immuuni facebookin päätöksille, joten minun kävijämääräni ovat laskeneet 70% estämiseni jälkeen. Facebook-sivullani on miljoona seuraajaa, ja organisaatioideni kanssa se on noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Kun ajattelet heidän jakamiskapasiteettiaan, ja heidän ystäviensä ja ystäviensä – saat käsityksen.

Kaikki Fb-seuraajani tekevät samanlaisia ​​asioita: Julkaisevat ja jakavat. Näin me taistelemme väärennettyjä uutisia vastaan. Saan lukemattomia sähköpostiviestejä lukijoilta jotka kertovat minulle uusista estoista, kielloista ja Facebookista bannauksista. Siksi kirjoitan nyt näin haastavasti.

Miksi nämä estot? Koska islamin lain mukaan et voi arvostella islamiä. Facebook noudattaa kaikkein äärimmäisintä ja julminta ideologiaa mitä maan päältä löytyy, tehden hankaluuksia meille kaikille, koska Mark Zuckerbergillä on suunnattomasti valtaa. Hän valvoo tiedon virtaa. Hän päättää mitä näemme tai emme näe Facebookissa. Me emme antaneet hänelle tätä valtaa rajoittaa meidän luovuttamattomia vapauksiamme.

Jihad Watch on kokenut tämän samalla lailla. (Linkki artikkeliin.)

Jihad Watchiin kohdistunut toimenpide on jo täydessä vauhdissa: Helmikuun puolivälissä heidän Facebook-liikenteensä putosi yhtäkkiä 90%: lla, eikä se ole siitä palautunut.

Me emme julkaise mitään ”eksplisiittistä, vihamielistä ja provosoivaa materiaalia, joka herättää väkivaltaa ja terrorismia”, mutta Facebook toimii tässä tuomarina, valamiehistönä ja teloittajana, -kaikissa näissä ominaisuuksissa. Ei valitustietä eikä oikaisumahdollisuutta. Tämä on sharian olemus: Islamilainen pyrkimys ylivaltaan ja länsimaiden pakottaminen hyväksymään sharia-lait jotka kieltävät islamin kritisoimisen, ja se näkyy toimivan.

Miltä länsimaisesta liberaalista Joel Kaplanista tuntuu istuessaan siellä Islamabadissa sisäministeri Chaudhry Nisar Ali Khanin kanssa, kuunnellen kun Khan kertoo hänelle ”islamiin ja pyhiin henkilöihin kohdistuvasta hulluudesta joka on päästetty irralleen sananvapauden nimissä”?

Tietääkö Kaplan ilmaisunvapauden merkityksestä vapaalle yhteiskunnalle, tai ymmärtääkö hän siitä mitään?

Tunsiko hän minkäänlaista ironiaa siitä, että hän on mennyt viestintään omistautuneeseen yritykseen, ja nyt matkustanut toiselle puolelle maailmaa vakuuttamaan erään maailman vähiten liberaaleimman hallituksen virkamiehelle, että hänen yrityksensä tekisi kaiken voitavansa tiedonkulun rajoittamiseksi?

Tai sitten hän ajatteli vain, milloin lento kotiin olikaan?

Islamabad Pakistan: Sisäasiainministeri Chaudhry Nisar Ali Khankokouksessa Facebookin varapresidentti Joel Kaplanin kanssa. Kuva on julkaistu 07.07.2017, Pakistanin toimesta.

 

Gulf Today 09.07.2017.

Pamela Geller 11.07.2017.

Jihad Watch 11.07.2017.