Valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan toimittajan mahdollisesta uhkailusta

Uuden Suomen toimittajalle Linda Pelkoselle tulleet tekstiviesti, puhelinsoitto ja panetteleva häntä koskeva maininta sosiaalisessa mediassa eivät ylittäneet kihlakunnansyyttäjän mielestä syytekynnystä, eikä esitutkintaa aloitettu. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen   määräsi asian tutkittavaksi ja vietäväksi käräjäoikeuteen.

Epäilyksenalaisia viestejä tutkittiin yhtä uhkauksena ja kahta solvauksena. Enempää viestejä toimittaja Pelkonen ei ole saanut. Valtakunnansyyttäjä puuttui asiaan toimittaja Pelkosen tekemän kantelun jälkeen. Asia tullee esille  käräjäoikeudessa syksyllä. Rikoksesta tullaan syyttämään kolmea mieshenkilöä.

Journalistiliitto on ottanut kantaa tapaukseen.

Asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat 31.05.2017.

Aiemmin toimittaja Pelkonen on ollut esillä liiton Journalisti-lehdessä (25.02.2016).

Toimittaja Pelkosen saama epäasiallinen nettipalaute koskee Kempeleen raiskaustapaukseen liittyvää uutista, jossa Pelkonen kysyy po. seksuaalirikosta tutkivalta poliisilta syytä rikollisten ulkomaalaisuuden mainitsemiseen: Uusi Suomi 24.11.2015.
VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.