Vantaan kaupunki vetäytymässä syöpäsairaan lapsen äidin jättiperinnästä

Kahden lapsen yksinhuoltaja Elina Halme jäi kotiin omaishoitajaksi, hänen kolmevuotiaan lapsensa sairastuttua leukemiaan. Äiti sai Vantaan kaupungilta aluksi 250€ ja myöhemmin 800€ bruttopalkkiota. 250€ on alin mahdollinen summa ja äiti joitui hakemaan hallito-oikeuden päätöksen, jotta sai summaa nostettua 800 euroon.

Kaiken tämän jälkeen Vantaan kaupunki lähetti äidille 6000 euron takaisinperintälaskun, jota kaupunki perusteli sillä, että oli tiputtanut äidin takaisin alimpaan luokkaan. Syynä tähän oli samaan aikaan kelan maksamat erityistuet äidille.

Kuten odottaa saattoi asian tullessa kaikenkansan tietouteen oli soliaalinen mediamyrsky valmis.

Nyt vantaan kaupunki on ilmoittanut mahdollisesti vetäytyvänsä perinnästä. Vantaan vammaispalvelujen johtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen: 

Takaisinperinnästä voidaan luopua joko osittain tai kokonaan, jos takaisinperintään liittyvien taloudellisten selvitysten vuoksi todetaan, että tilanne on omaishoitajan kannalta kohtuuton. 

Asiakkaalla on mahdollisuus toimittaa myös myöhemmässä vaiheessa selvitys taloudellisesta tilanteestaan, jolloin asia käsitellään uudelleen. Kaupunki on kohtuullistamiseen liittyvässä asiassa yhteydessä heti kyseisen omaishoitajaan, lupaa Lahnalampi-Lahtinen.

 

 

34,777 total views, no views today

But if the Colts have it tough, Green Bay surely have it even tougher in the NFC championship game against Seattle. The Patriots may be the team of the century, but the Seahawks are the team of the last couple of years never more so than in their 43 8 slaughter of Manning and the Broncos in Super Bowl XLVIII last year.. ”Listen, those guys that we’re talking about were unbelievable teammates. And if you wanted to go to war with someone, you would get those guys first. There are practically endless items that you can buy these days with credit shopping. From clothing items, to accessories, to bed linen, to jewelry, home appliances, to home dcor oakley outlet items, to furniture; you name it and you will find it. It was their most lopsided victory since a 20 10 win over cheap oakleys sunglasses Cleveland on Dec. 28, 2014.Browns: ”It’s fair to say we didn’t expect to be here, but it’s also fair to say we expect to grow from this,” McCown said.Ravens: ”Sizz is a once in a generation type player,” Baltimore cheap china jerseys safety said about Suggs, who had a sack and a forced fumble.Smith had five catches for 60 yards and moved into eighth place on the NFL career list with 14,349 yards receiving. Think of it like a metronome, only wholesale jerseys for weightlifting. In any case, I recommend asking around the gym to see if anyone cheap football jerseys is plugged in to good music. At fake ray ban sunglasses this time, all participants are in a listen only mode. Later, we will conduct a question and answer session. First and foremost, before you begin any journey, you need to set some goals. It is really no point proceeding with your journey if you do not know where you want to go. But as kickoff loomed, I was still feeling a little shaky. This was a Super Bowl rematch between with Broncos and the Seahawks, which gave me some pretty terrifying flashbacks to the huge chunk of change I lost in the lopsided shitstorm that was Super Bowl 48.. And if you are as obsessed with fungi as the Smurfs, you can learn all about it in the local mushroom museum. David Fernandez Tirado, the mayor responsible for this makeover, has even been nicknamed ”Papa Smurf.”. It was now seven o clock in the evening. The next oakley half jackets event was the arrival of another officious visitor. ”Any time you change the quarterback position it’s the most disruptive thing your franchise can go through during the course of the season,” former Super Bowl winning coach Brian Billick said. ”With the Fake ray bans way the league has evolved, this [pace] is about right. Stress from injuries such as a torn anterior cruciate ligament can lead to the earlier onset of arthritis. If an injury is sustained to a child bony growth plate the area where new bone cells grow the child may experience a bone deformity because the bone can no longer grow properly, according to the Journal of Pediatrics.” In addition to slowed growth, an improperly healed bone may take on a crooked appearance or have a visible extra notch of bone.

3 thoughts on “Vantaan kaupunki vetäytymässä syöpäsairaan lapsen äidin jättiperinnästä

 • 25.1.2017 at 19:51
  Permalink

  JOO LUOPUKAA TAKAISIN PERINNÄSTÄ

  Reply
 • 25.1.2017 at 19:52
  Permalink

  Ei tässä ole kyse taloudellisesta tilanteesta. Tässä on kyse Vantaan kaupungin moraalista. Lapsi taistelee hengestään ja kaupunki kehtaa vaatia rahaa takaisin. Samaan aikaan kun sitä tuhlataan kaikenmailman atk-järjestelmiin ja henkilökunnan virkistykseen.

  Reply
 • 25.1.2017 at 22:31
  Permalink

  Saisivat muutenkin tarkistella noita perimisiään ja katsoa vähä pidemmälle mitä myöntävät ja millä perusteilla sanojaan si ns.syödään. Eiköhän perheellä ole muutakin tekemistä kuin alkaa taistelee vielä pyrokratia vastaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.