Sipilän vähätteli osallisuuttaan Katera Steelissä ..

Kauppalehti ja Uusisuomi selvittivät syksyllä pääministeri Sipilän osuutta kajaanilaisen Katera Steelin toiminnassa. Julkisuudessa pääministeri on antanut ymmärtää, olleensa Katerassa enemmän *neuvonantajana* sukulaisten firmassa, ja että hänen panoksensa liittyi *sukupolvenvaihdoksen* järjestelyyn. Patentti ja rekisterihallituksen tietojen mukaan suhde näyttää paljon intensiivisemmältä.

Näin Sipilä on kertonut:

Viime viikolla Sipilä sanoi blogissaan menneensä Kateraan mukaan ”helpottaakseen yhtiössä meneillään ollutta sukupolvenvaihdosta”. Hän kiisti, että hänellä olisi ”mitään tietoa yhtiön liiketoiminnasta”.

Kauppalehti 30.11.2016: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-sijoitti-kateraan-omia-rahojaan-2011–ei-ollut-vain-neuvonantaja/THq2caFH?ref=facebook:941b%3Fref%3Dfacebook:941b

Tarkastellaan:

Juha Sipilä on aiemmin omistanut Katera Steeliä ja sen osaomistajaa Fortel Investiä. Jälkimmäisen hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut.  Sipilä luopui Fortelin omistuksestaan v.2013, ja jätti myös puheenjohtajuuden. Fortelin nykyiset omistajat ovat juha Sipilän lapset.

Fortel Invest omistaa Katera Steelista 5%, muut omistajat ovat Juha Sipilän serkkuja ja enoja. Kateran kytkös pääministerin perheeseen näyttää ilmeiseltä.

Katera Steel sai syksyllä siis puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen Talvivaaran jatkajalta Terrafamelta, joka oli juuri saanut 100 miljoonaa Suomen valtiolta, hallituksen päätöksellä. Juha Sipilä on tätänykyä pääministerinä Suomen hallituksessa. Näiden asioiden rinnastus on aiheuttanut kummastelua, ja epäilyä että pääministeri käyttää valtaansa sukulaistensa hyväksi. Eduskunnan oikeusasiamies on käynnistänyt tutkinnan asiasta, ja sai Sipilältä vastauksen äskettäin.

Katera Steel jatkaa Sipilän isoisän v.1961 perustaman Hitsaus ja levytakomo Ky:n toimintaa, ja yhtiön siteet Sipilän sukuun ovat vankat.  Talvivaara t. Terrafame on ollut Kateran asiakas  vuosina 2012 ja 2013. Syksyllä 2016 tehdyn sopimuksen arvo on julkisuudessa kerrotun tiedon mukaan puoli miljoonaa euroa. Kateran liikevaihto viimesimmällä tilikaudella oli 5,1 miljoonaa euroa, ja tulos 496 000 e. Terrafamen kanssa tehty sopimus on siis arvoltaan viime tilikauden tuloksen suuruinen, ja noin 10% kauden liikevaihdosta. Terrafame-diilin merkitys Kateralle on siis huomattava.

 • Katera on tehnyt kauppoja Talvivaara/Terrafamen kanssa Sipilän ollessa osaomistajan Fortelin johdossa.
 • Valtio on tuona aikana jo aloittanut Talvivaaran avokätisen tukemisen.
 • Juha Sipilä oli tuohon aikaan eduskunnassa ja valiokunnissa, ja -oppositon kansanedustajanakin- hänen on täytynyt olla kiinnostunut omistamansa yhtiön keskeisen asiakkaan olemassaoloon vaikuttavasta päätöksenteosta.

Nyt meidän on joko uskottava Juha Sipilän kokeneen täydellisen amnesian, tai sitten olleen hyvin tietoinen Terrafamen merkityksestä Kateralle tehdessään pääministerinä sadanmiljoonan päätöstä Terrafamen hyväksi. Jälkimmäinen tilanne luo *esteellisyyden*.di-gold

 

Wikipedia:

Esteellisyys eli jääviys[1] (ruots. jäv) viittaa virkatehtävissä esiintyvään eturistiriitaan. Se tarkoittaa virkamiehen tai luottamushenkilön sopimattomuutta osallistua asian käsittelemiseen tai ratkaisemiseen. Esteellisyys rikkoo hallinnon objektiviteettiperiaatetta, joka pyrkii turvaamaan hallintopäätöksen tai hallinnollisen menettelyn oikeellisuuden, puolueettomuuden ja objektiivisuuden.

Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on sellaisessa suhteessa käsiteltävään asiaan tai sen asianosaisiin, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.[2]

Esteellisyydestä seuraa, että esteellinen henkilö ei voi olla päättämässä asiasta, osallistua asian käsittelyyn eikä edes olla läsnä asiaa käsiteltäessä.[3]Poikkeuksena läsnäolokieltoon on kunnanvaltuusto, jonka kokoukset ovat kaikille julkisia.[4]

Esteellisen henkilön osallistuminen asian käsittelyyn on menettelyvirhe.

banner_money_v2_300x250

 

13,953 total views, 2 views today

how to get free coffee from starbucksOkay. Haven’t Jesse of take us inside the mind and players right now. ”I’m not his watcher. He’s a grown man. Smritis (Indian scriptures) have detailed man inner and external (social) duties and responsibilities. It can be said to be a vow or resolve of imbibing sacred actions and duties. As part of the deal, Microsoft provided the NFL with hundreds of Surface Pro 2 tablets, which the league distributes to teams before each game. To ensure a level playing field, each team is given cheap oakleys 13 tablets to use on the sideline and 12 to use in the coaches’ booth; the teams can only view still photos, not videos, on the tablets, which aren’t connected to the Internet.. That is strengthening your thighs, that’s your all over workout. For real, drop the knees and lift them. If the eagle is flying, it represents that you are doing what you love, life is taking off. If the eagle is perched, it means that you are waiting for your life or something special to happen, your on the verge of something. And they put that up on YouTube. And five million tweets were issued about the RNC last week, which was a huge increase from half a million in 2008, when Twitter technology was really in its infancy. I know him personally. Obviously, I respect his playing ability. First exercise we’ll be doing is the backwards shuffle. Be on the balls cheap nhl jerseys of your feet, hips down, knees bent, and keeping your head up so that you cheap nfl jerseys can follow the action of the game. Flay, who started his career by working at a pizza parlor at the age of 17, has now become a household name with his TV appearances on various cooking shows. Burger Palace, his chain of burger restaurants is the latest addition to his empire. Hubpages puts adverts on our articles and we earn money every time someone reads the article between US$3 to $8 per 1000 views. My average hubs are viewed/ read by about 30 people a day, my most popular hubs are read by 100 Cheap NFL Jerseys people a day. The crew had to scramble to find adjust their sudden lack of money while preserving the action they felt was necessary to the plot. So mansions Replica Oakleys are only ever seen from the front doorstep, and the cheap ray bans guns are forgotten right before the Big Epic Battle, all while Deadpool snarks about how very inexpensive this all is.. Adjusting for the timing of deferred revenues at ESPN, domestic cable affiliate revenue was up low double digits. Ad revenue at ESPN was down 2% in the first quarter. ”The income generated by football has always been earned by the 32 clubs and taxable there,” Houston Texans owner Robert McNair, the chairman of the NFL’s finance committee, said in a statement cited by The Wall Street Journal. ”The owners have decided to eliminate the distraction associated with misunderstanding of the league office’s status, so Wholesale Jerseys the league office will in the future file returns as a taxable entity.”.

6 thoughts on “Sipilän vähätteli osallisuuttaan Katera Steelissä ..

 • 9.1.2017 at 11:42
  Permalink

  Onkohan noilla limanuljaskoilla käynyt mielessä että ihmiset saattaa suuttua! Oikeasti! Ihmisrotu on luovimmillaan kun sitä aikansa härnää ja kusettaa! Mitä kaikkea kansa mahtaa suunnitella? Eikö paskahousuja pelota? Sietäisi kyllä!

  Reply
 • 9.1.2017 at 12:39
  Permalink

  Kepulainen lause:”Puhun niin totta kuin osaan”. Varmaan uusi slogani on ”En minä mutta ne muut. Minä vain hiljaa vierestä katsoin”.

  Reply
 • 9.1.2017 at 13:53
  Permalink

  Ja korruptiosta pitäis antaa tolle ja muullekki hallitukselle linnaa sekä takavarikoida koko omaisuus joka jaettsis kansalle…

  Reply
 • 9.1.2017 at 21:56
  Permalink

  Sipilä vähättelee Suomen kansalaisia. Saatanallinen ukko kun on.. Rahaan rakastunut kepuli, hyh hyh.. Mutta sitä niittää mitä kylvää.

  Reply
 • 11.1.2017 at 10:01
  Permalink

  Oikeus voittakoon! Valitettavasti luottamus on jo Sipilään mennyt. Uskokoon ken haluaa häneen,mutta minä eikä moni muukaan häneen usko, eikä luota häneen.

  Reply
 • Pingback: Sipilän valehteli osallisuuttaan Katera Steelissä – Suomimedia

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.