Bernerin laatikoissa tietoturva-aukko: Ulkopuolinen näkee missä liikut.

Tietoturva-asiantuntija, piraattipuolueen aktiivi tekn.kand. Janne Paalijärvi haki Googlella ”mustien laatikkojen” valmistajan sivut, ja katsoi mihin asti pääsee: Yksityisen henkilöauton reaaliaikaiseen sijaintiin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan tietoturvaongelma löytyi nololla tavalla: Siihen riitti yksi Google-haku mustia laatikoita valmistavan yrityksen domainiin. Kun paljastuneella verkkosivulla valitsi mustan laatikon tyypin ja 6-numeroisen tunnisteen, sivu rupesi puskemaan auton koordinaatteja näkyviin. Näitä koordinaatteja pystyy iskemään esim. Google Mapsiin ja katsomaan, missä autot ovat menossa. Minkäänlaista varsinaista tietoturvaratkaisua sivulla ei ollut, mikäli generoitavissa olevaa 6-numeroista tunnistetta ei lasketa sellaiseksi.

Janne Paalijärven blogi 08.01.2017: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229161-karmea-tietoturvamoka-mustissa-laatikoissa-suomalaisautot-seurattavissa-netissa

Trafi on testannut eri valmistajien seurantalaitteita 2900:ssa henkilöautossa Suomessa. Paalijärven löytämä auto on yksi niistä. Testiin osallistuneet autoilijat ovat itse maksaneet laitteiden käyttökulut, ja hankintahinnan, joka on saattanut olla tuhannenkin euroa. Sähköautoille maksettavan *energiatuen* edellytyksenä on ollut sitoutuminen po. sijaintiseurantaan kolmeksi vuodeksi. Millä muilla perusteilla autoilijoita on saatu ottaan ”bernerpoxit”, ei ole tiedossamme.

Paalijärvi pystyi seuraamaan esimerkkiauton ajoreittiä, pysähtymisiä ja huoltoasamalla käyntiä reaaliajassa.

”Seurasin erästä autoa netissä sunnuntaina 8.1.2017. Auto lähti hämeenlinnalaiselta asuinalueelta klo 12.09. Auto poikkesi ensin paikallisessa S-marketissa ilmeisesti jonkinlaisten tarvikkeiden ostoa varten klo 12.12. Marketista ajettiin ulos 12.23 ja suunnaksi otettin läheisen Kuohijärven itäpuolinen ranta-alue. Paikalle saavuttiin klo 13.25. Kohde paljastui kesämökiksi Google Streetviewin perusteella (kuva 4).

Kesämökiltä lähdettiin kohti Hämeenlinnaa noin klo 14.15. Matkalla pysähdyttiin Kauppakeskus Tuulosen Hesburgerissa syömässä klo 14.45. Takaisin lähtöpisteeseen auto saapui klo 15.39.”

Yhdistämällä sijaintitiedot muista lähteistä saatuihin, mm. Google-Earthin kuvastoihin, voi vieras henkilö halutessaan miltei kartoittaa kiinnostuksensa kohteen koko elämän.  Todellisuus siis ylittää huimasti sen, mitä konspiraatioteoreetikot ovat voineet kuvitella, toki ennen Anne Bernerin ministerikautta.

Trafille paikannuskokeilun operoinut yritys painottaa, etteivät he kerää tietoja viranomaisille:

Henkilöliikenteessä mustien laatikoiden toimintaa on testannut laajimmin liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Laitteet toimitti kokeilussa nykyään operaattorinakin toimiva Semel Oy. Pari vuotta sitten tehdyssä kokeilussa 2 900 autoilijan ajotiedot menivät Trafille pakettina tasaisin väliajoin. Kokeilusta kertoi ensimmäisenä Yle.

– Kokeilussa Trafille mennyt tieto ja kuluttajien käyttöön kerätyt tiedot pidettiin selkeästi erillään. Trafille toimitimme laskutustietoja, Semel Oy:n toimitusjohtaja Börje Nummelinkertoo.

Ilta Sanomat 04.01.2017: http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005033143.html

Ilta Sanomat 09.01.2017: http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005037605.html

Kauppalehti 09.01.2017: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/testi-paljastaa-autoihin-kaavailluissa-mustissa-laatikoissa-yllattava-tietoturvariski/e4WE6a32

Anne Bernerin suunnitelmissa on verovaroilla jo kertaalleen maksetun tieverkon yhtiöittäminen, ja muuttaminen käyttäjiltä maksuja kerääväksi monopoliksi. Yhtiömuotoisen tieverkon myyminen esm. ulkomaille verojamaksavalle kätketysti omistetulle yritykselle on mahdollista, eikä se olisi poikkeus tähän asti noudatetusta linjasta. Energiansiirtoverkon yksityistämisen jälkeen sähkönsiirtomaksut taisivat nousta, jos joku vielä muistaa? di-gold

 

 

 

 

banner_money_v2_300x250

 

2,899 total views, 4 views today

ea sports active nfl football training camp for Replica Oakleys the nintendo wiiWas discouraging at times when you hear things like some of the committees weren all in, the younger Jones cheap oakleys said. Jerry and I would sit there and say, the right thing will prevail. Cheap Jerseys The abdominal and back muscles work together to provide the strength necessary to keep the body upright and movable. Weak core muscles lead to stress on the spine, which often results in back injury or back pain.. Another thing Louis’s monastic upbringing didn’t prepare him for was boning. His wife Eleanor of Aquitaine famously said ”she had thought to marry a King, only to find she’d married a monk.” To pour salt on that fresh BURN, she divorced his ass and married Henry II, King of England, and gave birth to five of his sons. ”I’m glad he didn’t get a hit to beat us,” Francona said . ”I thought it was an honor to be on the field for his last game. Now, though, researchers at Boston University School of Medicine say former Major League Baseball player, Ryan Freel, was suffering from the degenerative brain disease CTE. Freel is the first baseball player diagnosed with CTE or chronic traumatic encephalopathy. Packers beat Lions 27 nfl jerseys cheap 20, take NFC North lead Aaron Rodger (12) of the Green Bay Packers runs for a touchdown against the Detroit Lions and then does a Lambeau leap at Lambeau Field on December 9, 2012 in Green Bay, Wisconsin. The Packers are a victory away from clinching the NFC North title after beating the Lions 27 20. The defense is giving up Replica Oakleys 24 points a game. Despite all that, Winston has led the Buccaneers to a 6 5 Cheap NFL Authentic Jerseys record and has pulled them within a half game of the final Wild Card spot in the NFC after upsetting the Seahawks on Sunday. The group were spoilt for choice when it came to parties that night, with one hosted by Russian oligarch Roman Abramovich, who is a regular on the island, and the other by actor Leonardo DiCaprio. Mr Matthews and Miss Middleton decided to go to DiCaprio’s bash, and went along after the fireworks.. Put a check in the ”File Sharing” box and then click the ”+” sign to choose the folders you are going to add. Once you have selected all the folders that you wish to share, click the ”+” button next to ”Users” and select the users you wish to share the file with, or select all of them. Now an Indian technology company says its growth is outpacing such giants as Skype, Whatsapp and Facebook. The country’s richest man has launched a mobile telecommunications network that signed up more than. If the uniform is not cleaned properly, the white will turn grayish and certain stains may just get lightened and not cleaned. If you are a college player on an elite team or or a professional player, you don’t have to worry about washing your uniform, because the wholesale nfl jerseys team will do it for you.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.