Nesteen 100%:sesti jätteestä valmistettu diesel tänään myyntiin.

Kokonaan jätemateriaaleista valmistettu dieselpolttoaine tulee tänään jakeluun tietyillä Nesteen asemilla. Uusi diesel, tunnuksella MY, on hiukan fossiilista polttoainetta kalliimpaa. Pakkaskestävyyden luvataan olevan hyvä, eikä uusi polttoaine vaadi muutoksia moottoreihin.

 • Espoo Piispanmäki,
 • Vantaa Ilmakehä,
 • Helsinki Konala,
 • Espoo Otaniemi,
 • Espoo Olari
 • Vantaa Varisto.

Biodieseliä on aiemmin valmistettu uusiutuvista, viljelykasveista saatavista, luonnonmateriaaleista. Nesteen MY on valmistettu jätteestä.

”Neste MY uusiutuvan dieselin tuotanto perustuu Nesteen kehittämään NEXBTL-teknologiaan, jonka avulla voidaan valmistaa uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita lähes mistä tahansa jäterasvasta tai kasviöljystä.

Neste kertoi myös maanantaina, että Lassila & Tikanojan pääkaupunkiseudun jäteautoista siirtyy uuden sopimuksen mukaan käyttämään Neste MY -dieseliä. Lisäksi Neste ja Schenker ovat solmineet yhteistyösopimuksen Neste MY -dieselin käytöstä DB Schenkerin kevyessä jakelukalustossa Helsingissä ja Turussa.

Nesteen 100-prosenttisesti uusiutuvaa dieseliä käytetään jo laajasti muun muassa Kaliforniassa, jossa se auttaa kaupunkeja ja piirikuntia vähentämään liikenteestä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Nesteen uusiutuvan dieselin käyttäjiä ovat muun muassa San Diego, San Francisco, Oakland, Walnut Creek, Carlsbad ja Sacramenton piirikunta. di-gold

Asiasta kertoi Kauppalehti 09.01.2017: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kokonaan-jatteista-valmistetun-dieselin-myynti-alkoi/bGb95JX4

 

banner_money_v2_300x250

16,726 total views, 3 views today

At 7.2 T the relaxation curve is straight, indicating Fake Oakleys a homogeneous (FL) state. With decreasing field, nonlinear relaxation curves appear, which are well fitted by equation (3), indicating the presence of two different states.. Some of the most famous sports commentators in the world work for sports television network ESPN. In turn these are some of the highest paid announcers in the business. All 3 sports share the same basic game format of 2 teams playing against each other to achieve a winning score under a set of rules and regulations. Each team is made of a fixed number of players each performing a specific function in the assigned position with the same ultimate purpose to win the game. 2, 2016, in Tampa, Fla. (AP Photo/Phelan Ebenhack)(Photo: The Associated Press)TAMPA, Fla. nfl jerseys shop I had a heroin habit. I weighed about 89 pounds and was like a deck chair in a high wind.. Maybe even more informative is that this executive only got one lonely like for this post about how amazing the live video was on Twitter. After all, the guy still has only slightly more than 2K followers now. Since the links are added by users, availability for certain shows will vary from time to time. To find a CBS show, enter the name of the show in the box at the top of the homepage. Keeping it folded down along that crease, pull its top point up to the right side Oakleys Outlet of the crease. Holding it there, make a new crease. 9 Ice Cream oakley sunglasses for men and Cake Ice cream and cake are always associated with happy events, so therefore the guilt of ingesting so many Fake Ray Bans sugar calories easily dissipates as we’re singing the ”Happy Birthday Song”. However, after all the candles have been blown out, that guilty feeling starts to set into your consciousness. Cleveland has lost 15 in a row since last season. It is 3 30 since ending the 2014 season with five consecutive losses. In today’s Oxen Group recap, we will be looking at CA Technologies (NASDAQ:CA) in our daily deeper look. We want to update our CA 12 month price target as the year ends and 2014 is starting to take shape. And specifically, Austin. The Longhorns are so popular in town they have a TV station dedicated to them on which Williams is now a pundit. To 3 receptions and 23 yards. Taking away the emotion aspect, it will take some more effort defending Texans receiver DeAndre Hopkins as he is not as easily provoked. Instead, referees tend to put players on report if they suspect foul play. They’re taking the easy option out.More RugbyStats CentreFixtures and ResultsAll BlacksDream Team TippingThey sometimes use it for professional fouls, when a team tries to slow things down, but are for some reason reluctant to do it with dangerous play.If they suspect foul play, particularly if an opposition player is injured, they should take action.

2 thoughts on “Nesteen 100%:sesti jätteestä valmistettu diesel tänään myyntiin.

 • 9.1.2017 at 15:08
  Permalink

  Neste koitti aikaisemmin patentoida mm. puusta valmistettua ”biodieseliä” joka tuotettiin yli 100 vuottan vanhalla Fischer-Trops menetelmällä. Mutta kun sillä samalla menetelmällä Etelä-Afrikka tuotti kaiken bensiininsä kappasaarron aikaan ja Saksalaisetkin toisessa maailmansodassa, niin eihän saanut patentoitua kirveelläkään.

  Tämä uusi ”biodiesel” herättääkin jatkokysymyksiä. Kun kerran se valmistetaan jätteestä niin mihin tämän prosessin jätteet toimitetaan? Poltetaanko ne kattilassa lämmöksi vain myydäänkö/annetaanko se kaikkien sertifikaattien kanssa maanviljelijöille ”maanparannusaineena”?

  Ainakin sitä ST1:n maanparannusainetta, sitä mustaa liejua, sitä näkee pelloilla hyvinkin pitkään. Keväällä levitetty tavara näkyy mustana liejuna vielä syksylläkin. Ja joka aamu kun on kosteaa niin se sellainen outo haju nousee kerta toisensa jälkeen pellosta. Se ei ole paskan tai mädän haju vaan se on sellainen outo pistävä.

  Mutta, yleisessä tiedossahan on että kaikki mikä haisee on kasvusta pois. Eli, maahan pistettävä lannoite ei saa haista. Siksi on tapoja millä lietelantalakin poltetaan jo säiliössä.

  Reply
  • 9.1.2017 at 18:44
   Permalink

   ”Leuna-prosessi” l. hiilivetyjen krakkaaminen sopivanpituisiksi molekyyleiksi on vanha ja toimiva juttu. Kun tiedät jotain alasta, voitko kertoa miten sen firman kävi, joka 1970-luvulla jalosti Suomesta kerätystä jäteöljystä uutta voiteluöljyä. Viranomaisethan sen tappoivat.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.