Eppu Torniainen vapautettu tänään tutkintavankeudesta.

Asema-aukiolla Helsingissä 10.09. tapahtuneeseen välikohtaukseen osallistunut , pahoinpitelystä yms. epäiltynä pidätetty Eppu Torniainen vapautettiin tänään (19.10.) Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä.

Tutkintavankeutta voidaan käyttää, kun epäillään tutkittavan joko aikovan hankaloittaa rikostutkintaa hävittämällä todisteita tai yrittävän vaikuttaa muiden mahdollisesti kuultavien lausuntoihin, tai välttelevän oikeuskäsittelyä. Torniainen ilmoittautui poliisille itse parisen päivää epäillyn teon jälkeen.

Torniainen on ollut myös esillä osallistuttuaan taannoin Eugen Schaumanin haudalle tehtyyn vierailuun ja kunniakäyntiin, koska tilaisuudessa oli läsnä myös kansanedustaja Olli Immonen. Tapausta on julkisuudessa pidetty Immoselle raskauttavana, vaikka samoin ei ole suhtauduttu eräiden vasemmistopoliitikkojen esiintymiseen samalla videolla erään murhasta kiinniotetun miehen kanssa.

Torniaisen kanssa toistaiseksi selvittämättömään välikohtaukseen 10.09. osallistunut Jimi Karttunen menehtyi 6 päivää myöhemmin kotonaan. Kuolinsyy on yhä epäselvä.

Jimi Karttusen kuoleman jälkeen useilla paikkakunnilla järjestettiin erikoisia katuspektaakkeleita, otsikolla ”Peli poikki”. Tässä yhteydessä annettiin ymmärtää että Torniainen olisi syyllinen Karttusen menehtymiseen, vaikka kuolemantapauksen lääketieteellinen kuolinsyy-raportti on yhä poissa julkisuudesta, eikä Torniaisen osuutta Asema-aukion pahoinpitelyyn ole käsitelty alioikeudessa. di-gold-1

2 thoughts on “Eppu Torniainen vapautettu tänään tutkintavankeudesta.

 • 19.10.2016 at 19:45
  Permalink

  Minä jo arvelin, että jesse poika taisi kuolla komplikaatioihin, jotka tulevat verenohennuksen ja alkoholin/huumeiden kanssa reakoiden. Vaitiolovelvollisuuden vuoksi tuskin saadaan tietääkkään, sehän siinä just paskinta onkin. Jos hemmo oli huume/alkoholi riippuvainen, tuskin malttoi olla käyttämättä aineita.
  Pahoinpitelystä tietenkin voi tulla tuomio, mutta onhan se eri juttu kuin kuolemantuottamus.

  Reply
 • 20.10.2016 at 01:13
  Permalink

  Jätkä istui tuntkintavankeuessa kauemmin kuin useimmat kunniakansalaiset linnassa r******s tai murhatuomion jälkeen. Oikeusvaltion irvikuva iski taas.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.