EU ja Afganistan sopimukseen: Käännytetyt turvapaikanhakijat otetaan kaikki takaisin.

Afganistan, jonka valtion tuloista lähes 90% koostuu avustuksista muilta mailta, on pitkän väännön jälkeen suostunut ottamaan takaisin Euroopasta palautettavat kansalaisensa. Vastaanotettavien määrällä ei ole ylärajaa.

Kun yksi kolmesta suuresta turvapaikkaahakevien ryhmästä ovat afgaanit, voimme odottaa hallitukselta ripeitä toimia. Kiirettä pitää, sillä kirkko on luvannut piilottaa käännytyspäätöksen saaneet. di-gold

Asiasta kertoivat Guardian ja Tajukangas 04.10.2016.

One thought on “EU ja Afganistan sopimukseen: Käännytetyt turvapaikanhakijat otetaan kaikki takaisin.

  • 4.10.2016 at 10:42
    Permalink

    Ei niitä tarvitse lennättää kotimaahansa. Riittää että rynkyllä tönitään rajan yli sinne mistä tulivatkin. Eli Ruotsiin. Sieltä sitten saavat mennä samoja matkoja kotiinsa kun tulivatkin. Jos kerran oli varaa maksaa melkein 10 000e matkasta tänne, niin on kohtuullista että maksaa saman verran matkastaan sinne.

    Toisaalta, ne jotka haluavat lentää kotiinsa, voivat ottaa konsulikyydin. Eli, maan suurlähetystö maksaa lennon kotimaahan ja sen jälkeen veloittaa sen asianomaiselta kotimaassa. Tulisihan Afgaanienkin viranomaisillekkin pikkuisen painetta selvittää kavereiden henkilöllisyyttä kun lasku pitäisi saada oikealle henkilölle. Sen jälkeen olisi rekisterit kunnossa eikä tänne olisi enää asiaa. Paitsin viisumin kanssa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.