IS Appelsin: Suomen poliittinen johto ei tuomitse vasemmistoterroria!

Ilta-Sanomien toimittaja Ulla Appelsin kirjoittaa pitkässä kolumnissaan viime aikojen äärilaitaisesta väkivallasta  analyyttisesti, vaikkakin moraalista ylemmyyttä puhkuva ”tuomitsen sen ja tuomitsen tämän” -tyyppinen parempien ihmisten hymistely on tyypillisenä osana artikkelia.

 

Appelsin: ”Kuten esimerkiksi Eläinten vapautusrintaman (EVR) eläinaktivistit, joiden epäillään sytyttäneen tuhoisan tulipalon”, jonka seurauksena ”linja-autovarikolla tuhoutui kokonaan tai osittain kymmenkunta autoa”. Läheisessä taukotilassa oli lepäämässä viisi kuljettajaa.

”Onneksi kuljettajat ehtivät pelastautua, vaikka palo levisi räjähdysmäisesti. … Oli tuurista kiinni, että tuona yönä ei tullut viittä vainajaa – ja toisin kuin asema-aukion tragedia, isku bussivarikolle oli etukäteen suunniteltu.”

Kansallissosialistit ”on tuomittu laajalla rintamalla Suomen poliittisessa johdossa. Mikä on aivan oikein. Niin pitääkin tehdä. Mutta on hyvä kysymys, miksi EVR:n epäillystä teosta on vallinnut syvä hiljaisuus.

 

Appelsin sanoi myös, että asema-aukion tapauksessa tutkinta on edelleen kesken ja että kyse oli ainakin jossain mielessä yksittäistapauksesta. Mustan Barbaarin äidin tapauksen ja Itäkeskuksen väitetyn pahoinpitelyn Ulla puolestaan totesi rotupoliittiseksi hölynpölyksi.

Äärivasemmisto on jo aiemmin säikähtänyt mediassa esiintyneitä artikkeleita, joissa huomioidaan molemmat äärilaidat, koska vaarana heille on se, että heidän väkivaltaiset ja kiihkoylikansalliset liikkeensä ja järjestönsä kielletään.

Saattaa olla totta, että äärilaitaliikkeiden kimppuun käyminen onkin huomattavasti suurempi vahinko äärivasemmistolle kuin äärioikeistolle. On kuitenkin vaikea ajatella, että äärilaitoja kohdeltaisiin samalla mittapuulla, koska äärivasemmistoa on jopa Helsingin Sanomien toimittajissa.

4 thoughts on “IS Appelsin: Suomen poliittinen johto ei tuomitse vasemmistoterroria!

 • 3.10.2016 at 18:10
  Permalink

  Samaa asiaa olen kommentti palstoille kirjoittanut jo aikoja sitten, mutta en nyt välttämättä ajattele, että Ulla olisi minun kommentteja lukenut.

  Reply
 • 3.10.2016 at 20:59
  Permalink

  Sanalle Ullatus tuleekin jatkossa positiivinen kaiku.

  Reply
 • 3.10.2016 at 21:40
  Permalink

  Tykkään appeliinista, Jaffa on parasta ! Hyvä teksti, vaikka isänmaallisten osuutta liioiteltti – mitään vaaraa ei ole ollut – yksi kyeenalainen alkoholistin kuolema. Suomi-henkisten suurin synti leinee kaapumies – siinäkin ainut vaara oli nauraa itsensä hengiltä – kunnioitus kaapumiehelle – olen kuitenkin hengissä.

  Reply
 • 5.10.2016 at 04:55
  Permalink

  Appelsin on niitä harvoja järjen ääniä tässä maassa. Kiitos järkevistä kirjoituksista. Ehkä sittenkin edes joku tässä maassa on oikea Journalisti, vaikka suurin osa toimittajista tuntuu olevan poliitikkoja.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.