Väittely: Trumpin johto kasvoi!

Los Angeles Times raportoi, että Donald Trumpin kannatus on presidenttiehdokkaiden väittelyn jälkeen tasolla 46.2%, kun taas Hillary Clintonin kannatus on tasolla 42.7%. LA Times käyttää USC Dornsife/LA Times ”Daybreak” galluppia kannatuksen mittaamiseen.

lapoll

Yhdysvaltain presidentinvaali on tasainen ja eri gallupit näyttävät melko erilaisilta ja on ennenaikaista sanoa, kumpi voittaa vaalit. Kuitenkaan HS/YLE-tyyppisten tahojen harrastama USA:n Demokraattisen puolueen propaganda ei anna totuudenmukaista kuvaa ehdokkaiden kannatuksesta.

Väittelystä voidaan sanoa, että Hillaryn terveys kesti sen paremmin kuin monet odottivat, vaikka Hillary joutui perumaan viiden päivän ohjelman ennen väittelyä jaksaakseen sen. Hillary veti väittelyn kovalla rutiinilla ja toimittajat tekivät kaikkensa mm. kysymyksenasettelulla ja Trumpin puheenvuorojen keskeyttelyllä tukeakseen George Sorosta erittäin lähellä olevaa Clintonia. Esimerkiksi vaaleissa erittäin tärkeää maahanmuuttopolitiikkaa ei käsitelty lainkaan.

Toisaalta, vaikka jopa Stefan Molyneux oli hieman tyytymätön Trumpin esiintymiseen, yleinen ajatus siitä, että Hillary on vain neljä vuotta lisää Obamaa tuntuu säilyneen. Trump edustaa muutosta ja hän pystyi tuomaan tämän esiin myös väittelyssä.

Tutkija Benita Heiskasen tulkinnan mukaan molemmat ehdokkaat vetosivat esiintymisellään omiin kannattajiinsa ja Eurooppa-verkoston tutkimuksenjohtaja Juhana Aunesluoma puolestaan arvioi, että Trump otti torjuntavoiton. Ylläolevat kannatuslukemat tukevat ainakin jälkimmäistä tulkintaa.

Aunesluoman mukaan Trumpin strategia on niin vahva, että jos hän häviää väittelyn, hän pystyy kääntämään sen osoitukseksi siitä miten puolueellinen valtamedia on. Näin ollen hän ei oikein edes voinut hävitä siinä, jolla on väliä, eli kannatuksessa.

Donald Trumpia kannattaa lähinnä eurooppalaisperäinen valkoinen väestö, joka on menettämäisillään enemmistöasemansa Yhdysvalloissa. Clintonin kannatus puolestaan tulee niin sanotulta intersektionaaliselta rintamalta.

Lähteet:

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.