Suomenhevosen päivää vietetään 6.9.

Suomenhevosen päivänä 6.9.  luovutetaan Suomenhevosen tulevaisuutta koskeva Tulevaisuusasiakirja Suomen päättäjille

Helsingissä, Eduskuntatalolla. Alustavien tietojen mukaan tapahtuma, ja puheet sekä Tulevaisuusasiakirjan luovutus tapahtuu klo 10 alkaen.

 

Kyseinen Tulevaisuusasiakirja on laadittu muunmuassa kyselyn pohjalta, jonka eri ammattilais järjestöt ovat toteuttaneet viime keväänä.

Suomenhevosen tulevaisuutta on pureskeltu niin Suomen Hippos ry:n, kuin Suomenhevosliitto ry:n, Suomenratsut ry:n, Suomenpienhevosyhdistys ry:n ja Suomen työhevosseura ry:n toimesta.

 

Suomenhevonen, ainutlaatuinen aarteemme, kansallisrotumme, tulevaisuus tulee turvata.

 

 

Suomenhevosen päivänä, ja tulevana viikonloppuna voi osallistua monenlaisiin tapahtumiin Suomenhevosen taitoja seuraamaan ympäri Suomea.

Suomenhevosten SM kyntökilpailuja voi esimerkiksi seurata 7.9. Eurajoella (Hevoskyntökilpailut SM), ja Suomenhevosta muistetaan myös ravikilpailuissa ympäri Suomea.

 

 

Kuva: Eurajoenkotiseutuyhdistys.fi, kuvassa vuoden 2023 voittaja Hotleri, kyntämässä Mikko Uusimäki ja ohjaksissa Jarmo Korkeaniemi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.