Reservistä erotaan yhä – Tämän vuoden aikana eronneita enemmän kuin vuonna 2023 yhteensä

Reservistä eroamisten määrä lähti jyrkkään nousuun kun Puolustusministeri Antti Häkkänen  kommentoi Kyronmaa-lehdelle laittavansa pykälät kuntoon niin, ettei reservistä eroaminen olisi enää mahdollista. Häkkänen myös sanoi pitävänsä reservistä eroamista epäisänmaallisena. Tästä alkoi eroaalto reservistä mille ei loppua näy.  Häkkänen on myöhemmin laimentanut ilmauksiaan.

Nykysuomi kysyi tämän hetken tilanteen reservistä eroamisen määrästä.

Asiaa kommentoi johtava siviilipalvelusasiantuntija Sari Eskola siviilipalvelukeskuksesta. Eskola kertoo, että 2024  alkuvuoden aikana on hakeutunut täydennyspalvelukseen 1797 henkilöä.

Vuonna 2023 täydennyspalvelukseen hakeutui 1 650 henkilöä, reservistä ollaan jo 2024 alkuvuoden aikana erottu enemmän kuin koko viime vuoden aikana.

Eskola kertoo, että täydennyspalvelukseen pääsee tällä hetkellä hyvin ja henkilö kuka hakeutuu täydennyspalveluskoulutukseen on heille paikkoja auki kuluvalle vuodelle ja ensi vuodelle.  Siviilipalvelukeskus on lisäämässä lapinjärven keskukseen uusia eriä (koulutuksia) ensivuodelle.

Vuonna 2022 kun Suomi jätti natohakemuksen reservistä erosi 3800 henkilöä.

 

2 thoughts on “Reservistä erotaan yhä – Tämän vuoden aikana eronneita enemmän kuin vuonna 2023 yhteensä

 • 21.3.2024 at 13:39
  Permalink

  Nyr kun nato ja weimarin liitto (ranska saksa puola) suunnittelevat kovapanosammuntoja ja ulkoministeri ygl valtoselle se on ihan ok lähettää suomalaisia lihamyllyyn niin fiksuimmat tekevät ratkaisunsa ja luonnon valinta hoitaa tyhmemmät hautaan

  Reply
 • 22.5.2024 at 14:30
  Permalink

  NATO on fasistinen järjestö ja reservistä eronneet ovat historiaa lukeneita älykköjä joilla ei kiinnosusta sodankäynnin osalta ole. Luonnonvalinta taas hoitaa sotilaat poies. En näe itsekään Natossa mitään järkeä ja olen onnellinen että erosin reservistä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.