Ei työnantaja ole työntekijän huoltaja – Miksi pitäisi maksaa sairastumisesta tai lomailusta?

Työnantajasta ollaan tehty joku ihme huoltaja työntekijälle, minkä velvollisuuksiin kuuluu huolehtia työntekijästä niin sairaana kuin lomaillessa. Miksi ihmeessä?

Yrittäminen Suomessa on haastavaa katsotaan asiaa mistäpäin maailmaa tahansa ja nimen omaan jos asiaa katsoo taloudellisesti. Työntekijä nauttii Suomessa käsittämättömistä eduista, työntekijä saa sairastamisesta palkkaa, työntekijä saa myös lomaillessa palkkaa ja saa vielä rahaa kun palaa lomilta. Yrittäjä maksaa kaiken tämän, tässä ei ole mitään järkeä.

Jos me halutaan lisää työpaikkoja tänne, niin yrittämisestä pitää saada kannattavaa ja palkkauksen kynnystä alaspäin. Jos minulta kysytään niin Viron malli tänne verotuksen osalta. Sitten vielä kaikki sairausajanpalkat ja lomarahat pois työntekijältä, se yksittäinen yrittäjä ei voi olla vastuussa kenenkään sairastamisesta tai lomailusta, niistä ei kuulu maksaa, PISTE!

Nyt on ay-pamput lietsomassa sisällissotaa tänne ja lakkovahdeilla näimmekin jo punaiset nauhat käsivarsissa, twitterissä kyselenkin jo, että onko valkoiset jo ryhmittyneet? Noh jos tosissaan asiaa mietitään, niin alkaahan tämä olla jo kohtuu himmeetä touhuu, ay-liikkeet puettavat lakkovahdeille punaiset hihanauhat.

Jotain tarttis tehdä, ihmisiä ajetaan toistensa kimppuun asialla kuin asialla…

Niin joo Persujen aktiivilta tulikin jo aikamoinen ehdotus, heitetään suomalaisduunarit mäkeen ja tuodaan Kiinasta halpatyöntekijöitä tilalle. Olen tienyt että Persut vihaa suomalaisia mutta että näin paljon. Huh huh.

Juha Korhonen

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

7 thoughts on “Ei työnantaja ole työntekijän huoltaja – Miksi pitäisi maksaa sairastumisesta tai lomailusta?

 • 13.3.2024 at 14:05
  Permalink

  Olen työskennellyt kolme vuotta Brasiliassa ja ihan sielläkin on vastaavat ”edut”.

  Reply
 • 13.3.2024 at 14:14
  Permalink

  työnantaja on itse hyväksynyt työntekijän, turha siinä kitistä, ottakaa sitten yön-timoja töihin, ei kyllä tule mitään, mulla hyvä ystävä heitti kaikki suomalaiset, otti ulkomaalaisia, sai karvaasti huomata, kaikki meni päin helvettiä, sai lakki kourassa ottaa takaisin suomalaiset. jos työnantaja on tosissaan, menkööt sitten somaliaan tekee bisnestä, heh heh,

  Reply
 • 13.3.2024 at 15:22
  Permalink

  toiseksi, miksi veronmaksajien pitää maksaa hulluja palkkoja eduskunnassa oleville? me veronmaksajat olemmme työnantajia, voisimme palkata sinne idioottien joukkoon somaleita 10 kertaa pienemmällä palkalla, somaleilla sama älyykkyysosamäärä kuin päättäjillä, muuttuiskohan ääni kellossa sitten?

  Reply
 • 13.3.2024 at 15:45
  Permalink

  Nyt on Korhonen kirjoituksellaan aika väärässä. Työntekijä on töissä palkan ja etujen vuoksi. Eli saa korvauksen työnantajalle luovuttamastaan työpanoksesta ja ajasta. Palkka ja edut on yhdessä sovittu. Ja Suomessa on yleiseen hintatasoon ja verotukseen nähden aika surkeat palkat työntekijöillä. Korhosen ehdottamilla etujen huononnuksilla käy ainoastaan niin, että keskiluokka tuhoutuu ja jäljelle jää pieni rikas eliitti ja suuri joukko työn orjia. Ai juu, mutta sehän tällä kaikella oli tarkoituksenakin…

  Reply
 • 13.3.2024 at 16:41
  Permalink

  Typerää syyllistämistä. Suosittelen talouden perusteiden opiskelua ennen kuin nolaat itseäsi enempää.
  Työssäkäyvät eivät ole päättäneet näistä ”tulonsiirroista”, työssäkäyvät eivät velvoita työnantajaansa ”holhoamaan” alaisiaan, eivätkä varsinkaan maksamaan VALTIOLLE lähes tuplana työntekijän palkkakuluja.
  Minun puolestani voidaan poistaa sairaus ja/tai lomakorvaukset, mutta vaadin ehdottomasti että kaikki SOSIALISTISET TULONSIIRROT poistetaan. Muutoin sama valtionidioottien pelleily jatkuu, mutta työntekijä joutuu maksamaan siitä ilosta että ”saa” käydä töissä. Ruuan hintatason suurin syy on valtio. Samoin polttoaineen, sähkön, terveydenhuollon (joka ei toimi), ”palveluiden”, ja ennenkaikkea tarpeettomien lässytyspäätösten joita kukaan ei halua tai pyydä. Maksamme veroistamme esim. työvoimatoimistolle, joka tekee kaikkea muuta paitsi työtään. Verotus- ( eli varkaus- ) oikeus pois valtiolta, samoin oikeus puuttua talouteen lainkaan, silloin loppuu myös sosiaaliturva; Kaikki ovat tyytyväisempiä. Ne jotka kitisevät, haluavat elää muiden siivellä, mutta onhan ihmisluonnon mukaista haluta jotain/kaikkea mitä ei ole ansainnut. Rahanpaino-oikeus pois keskuspankkiireilta, ja uudelleensitoutus johonkin konkreettiseen – kuten kultavaranto oli. Rahan arvo korreloisi jälleen työn arvoon ja välistävetäminen hankaloituisi. Pois korporaatiot, jotka osinkoivat voitot, mutta sosialisoivat tappionsa ”yhteisvastuuna”. Pois TURHA koululaitos, ja sen lapsia demonisoivat sosialistit. Sallin palokunnat, ja maksan mielelläni rahastoon, mikäli nuo varat tuleva VAIN palokunnan käyttöön, samoin poliisille kunhan pysymme paikallistasolla. Keskusjohdolle en maksa; Voivat itse sitten järjestäytyä siten mikäli katsovat tarpeelliseksi. Jos PERUSTUSLAKIMME ei ole minkään arvoinen Niistölle ja hänen syöpäläiskavereilleen, eivät hekään ole minkään arvoisia minulle. Suomen työssäkäyvät, myös yrittäjät, maksavat täysin tarpeettomille – taloudesta ymmärtämättömille – KimmoSaseille, jotka -suuressa viisudessaan- ovat päättäneet että mehän voisimme maksaa myös EU-kommunisteille. Niille joita kukaan meistä ei halunnut, valinnut tai pyytänyt päättämään puolestamme. Olen varsin tietoinen että vallasta juopuneet narsistit eivät luovu päätöksenteko-oikeutuksestaan ilman taistelua, suoraa sotaa jopa, mutta henkilökohtaisesti valitsisin mielummin taistelun kuin tämän nykyisen orjuutuskulttuurin, valehtelun, pakotuksen ja uhkailun. Lopulta meidän kansalaisten vihollisia eivät ole maahanmuuttajat, työnantajat tai venäläiset, vaan SOSIALISTIT.

  Reply
 • 13.3.2024 at 17:24
  Permalink

  Mitens, eikös loma palkka ole pidätetty palkasta ja maksetaan kun loman pitää. Lomaltapaluu raha pitääkin saada että viitsii tulla takaisin sirkukseen.

  Reply
 • 13.3.2024 at 20:31
  Permalink

  Globlisti hallituksen eli silkan ylikansallisen riisto kapitalismin suurin äänitorvi Kokoomus ja uuden ”aluevaltauksen” tehnyt ent. ”duunari-puolue” perussuomalaiset nyk. lordi-suomalaiset ovat sisäistäneet USA:n mallin. Ja näin PITIKIN käydä kun duunarit kusetettiin herra-sossujen seireenilaulujen myötä kannattamaan EU jäsenyyttä. EU oli ja ON ylikansallisten suuryhtiöiden puolella oleva kapitalismin kukkeimpia periaatteita kuhiseva keskus, jossa nk. ”yritystoimintaa” eeenpäin ajavat lobbarit kuhisevqat kuin kusiaiset pesässään. EU:n käytävillä sovitaan vaaleilla valitsemattomien byrokraattien ja ent. aatelisia vastaavien korruptiossa rypevien komssaarien kanssa yli kansallisten rajojen ylittävien kapitalistien jopa joskus rikollisista valtaoikeuksista lakiloilla suojattuna. Edellinen ”niuhotus” tarkoittaa kulutajien oikeuksien ja -suojan, turvallisuuden yliajamista TÄRYJYRÄLLÄ! Samalla ”tuotannontekijäksi” määritelty työntekijä tekee aikamatkan Englannin 1800-luvun hiilikaivoksiin, jossa kaivosmiehet tekivät väh. 12-tunnin työaikoja ”työturvallisuuden” ollessa lasketavissa ruumispinoissa. Puhumattakaan lakko-oikeudesta tai ”työsuhteen” (orjasuhteen) jatkumisesa sairauden jälkeen tai MUKAMAS sairaseläkkeistä työtapaturman ollessa vakio. Jos kaivosmiehet suuren kaivosonnettomuuden jälkeen, jossa saattoi kuolla liki satojakin nostiva äläkän työnantajan aivan tahallisten ”työilmapiiri” puutteiden takia laiminlyömällä työturvaöllisuuden alkeellisimmatkin vaateet. Syystä, että näin KAIVOSTUOTOT ovat mahd. korkeat, Patruuna tilasi brittiläiseen tyyliin KOVANYRKKISET ”sovittelijat neuvottelemaan” työntekijäosapuolen kanssa luopumiseta turhista päiväunista olojen kohentamisenn suhteen, sillä kysehän on työnteosta eikä mistään kuherruskuukaudesta akan kanssa. Kaivosmiehet elivät noin 40-vuotiaiksi kuolinsyyn ollessa pölykeuko tai muut sairaudet, jotka johtuivat työolojen aiheuttamasta heikosta ruumiillisesta terveydestä ja VARMASTI myös silkasta VITUTUKSESTA!!! Suomen terveydenhuolto tullaan ajamaan kiville ja kaikki kantasuomalaisten sosiaaliturva + kansan- ja sairauseläkkeet evätään ja ne suunnataan YKSINOMAAN ja vain KÄDELLISILLE. Tämä tulee myös merkitsemään sitä, että kanta-pottuneniltä varastetaan asunnot ja autot KULTAMUSSUKOILLE. EU ja kasaari juutalaiset tulevat WEF:n puupää-nukkien (nyk. ja tulevat halliykset) käytännössä suorittamaan KANSANVAIHDON, jossa valkoist korvataan kehari prmitiivisillä otuksilla, koska mitä matalampi otsalohko sitä ”herkumpi vävy” NWO:n mielestä. Valkoset voidaan erään skenaarion perusteella murhauttaa EU:n käymässä sodassa Venäjää vastaan aivan kuten Ukrainankin kohdalla ”heikentäen” sitä valkoisella tykinruualla samalla kun EU:n ELITISTISET tyhjäpäät laulavat Hoosiannaa, jokwaisesta kaatuneesta KANTA-eurooppalaisella, joka edustaa KESKILUOKKAA ja älykkyyttä. Joka on AINA se ensimmäinen kohde kun totalitärististä KOMMUNISMIA pystytetään. Kun on puhuttu ulkomaisesta halpayövoimasa voimesti suomalaisesta yhteiskunnassa merkitsee se työantajan halua palata juurilleen teollistumisen synnyn aamuhämäriin korvaamalla suomalaiset työnekijät ”kiinalaisilla” ja orja-ehdoilla. Hyökäten NYT ammattiyhdistysliikettä vastaan, jolla kaiketi on oikeus valvoa suomalaisten työläisten etuja vielä kerran kun se väistämättä tulee KUOLEMAAN. Kehareita trvitaan ylimenokaudeksi kunnes… hekin heivataan automaation ja AI:n tieltä. KAPITALISTISEN rikollishallituksen nousuhumalaiseen herra retoriikkaan on turha yhdenkään tavallisen suomalaisen yhtyä edes suomalaisest perikateudesta. Sillä kun ”työmarkkina-runtinaat” ovat hoidellut. Hallituksen ”palkkamurhaanjat” saavat uuden toimeksiannon… ja vielä SINUN rahoillasi!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.