Li Andersson: Orpolla, Purralla ja Satosella on pipo silmillä ja sormet syvällä korvissa

Li Andersson kirjoittaa facebookissa seuraavasti: Hallitus antoi tänään eduskunnalle lakiesitykset lakko-oikeuden heikentämisestä sekä ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaamisesta. Kaikesta kritiikistä huolimatta oikeistohallitus jyrää eteenpäin esityksiä, joilla viedään suomalaisten työntekijöiden ja työttömien turvaa entistä kauemmaksi muista Pohjoismaista. Samalla pahennetaan entisestään käynnissä olevaa työmarkkinakaaosta.

Orpon hallitus on viemässä läpi laajemman ohjelman työehtojen ja sosiaaliturvan heikentämiseksi kuin mitä on tehty missään muussa Pohjoismaassa. Jatkossa etenkin ansiosidonnaisen työttömyysturvan taso olisi entistä kauempana Ruotsin ja Tanskan tasoa alempana. Niin sanottu “porrastaminen” tiputtaisi monet pienituloiset työntekijät jo kahden kuukauden työttömyyden jälkeen käytännössä peruspäivärahaa vastaavalle summalle.

Hallitus perustelee lakko-oikeuden heikentämistä demokratialla, vaikka demokratian ydinsisältöä on kansalaisyhteiskunnan mahdollisuus vaikuttaa myös vaalien välillä. Tämän tärkeys korostuu kun meillä on hallitus, joka tekee täysin erilaista politiikkaa kuin mitä puolueet eduskuntavaaleissa puhuivat. Perussuomalaiset jopa lupasivat säilyttää lakko-oikeuden vähintään nykyisellä tasolla.

Orpolla, Purralla ja Satosella on pipo silmillä ja sormet syvällä korvissa. Ministeriaitiosta on toistuvasti annettu harhaanjohtavia ja ristiriitaisia lausuntoja siitä, kuinka esimerkiksi lakko-oikeutta on Ruotsissa tai muissa maissa rajoitettu. Toistuvasti myös väitetään, että “nämä toimet on tehty jo kilpailijamaissa vuosikymmeniä sitten”, vaikka kyse olisi toimista, joita ei ole tehty kilpailijamaissa ollenkaan.

Vasemmistoliitto julkaisi viime viikolla kymmenen esitystä suomalaisten työmarkkinoiden ja talouden uudistamiseksi muissa Pohjoismaissa toimivien käytäntöjen pohjalta. Esimerkiksi Ruotsissa työntekijöiden tulkintaetuoikeus ja henkilöstön edustus yrityksen hallinnossa vahvistavat työntekijöiden asemaa.

Mikäli hallitus oikeasti haluaisi tehdä Suomesta Pohjoismaan, otettaisiin muiden Pohjoismaiden mallit kokonaisuudessaan huomioon. Rakentavia esityksiä on ollut tarjolla, mutta hallitus ei halua kuunnella. Suomalaisille ja suomalaiselle elinkeinoelämälle hallituksen ideologinen sokeus ja jääräpäisyys tulevat kalliiksi.

Li Andesson: Facebook

7 thoughts on “Li Andersson: Orpolla, Purralla ja Satosella on pipo silmillä ja sormet syvällä korvissa

 • 1.3.2024 at 11:54
  Permalink

  Demokratia on sitä, että jos 51 ihmistä sadasta haluaa hypätä rotkoon, niin loput 49 pakotetaan mukaan. Oikeistohallituksen kohdalla käy vieläpä niin, että 49 pakotetaan hyppäämään ja 51 jää rotkon reunalle ja ottaa näiden tavarat. Mutta oliko vihervasemmistohallitus tätä parempi? Ei ollut.

  Reply
 • 1.3.2024 at 16:12
  Permalink

  Suomi on huomattavasti köyhempi maa kuin Ruotsi ja Tanska. Valtionvelkaa on yli kaksi kertaa enemmän. Julkinen alijäämä ja teollisuuden tuotanto laskenut lähes 14 % .

  Ei Suomella ole enää varaa ay-mafiaan.

  Ay-pomot tienaa yli satoja tuhansia vuodessa. Miksei Andersson ja muu vasemmisto sano koskaan siitä mitään ja varsinkaan ay-liikkeen verovapaudesta/miljardiomaisuudesta kun muuten ovat niin kovasti verojen perään ?

  Reply
 • 1.3.2024 at 18:36
  Permalink

  Hyvä se on oppositiosta nyt huudella. Ministerinä ollessaan tää vinksahtanut tyttönen teki kaikkensa kuskatakseen köyhyyden tänne Suomeen.

  Reply
 • 1.3.2024 at 20:11
  Permalink

  Suomi RYPEE ukraina lamassa yhdessä kokonaisen EU:n kanssa, joka on rampautettu Bidestanin mahtikäskyllä ja silkalla TERRORILLA euroopan sydämmeen eli Saksaan. Joka on ollut tähän asti EU himmelin kantava teollinen voima saksalaisella perusteelllisuudella, vaikka ent Liittokansleri Angela Merkel aivan ITSE kusi muroihinsa minkä ehti. Mutta ennen NATO:n Ukrainan ”nurkkaansseja” kuitenkin saksa oli ITSEKÄS oma itsensä pomottaen koko EU:ta varsinkin ”kädellisten” rahtaamiseksi eurooppaan ja erilaisten ”rahapakettien” öösäämiseksi EU:n loppumaomiin nk. ”rahoitusongelmiin”. Nyt nuo roomalaistenkin pelkäämät germaanit ovat päättäneet sillä ”saksalaisella perusteellisuudella” ykskantaan TUHOTA itsensä ilman yhtäkään maassa olevaa edes mummo-ryssää. Tähän on syyllinen WEF, Bilderberg, EU ja omat ilmeisen masentuneet itsemurhakanditaatit el sossut, kommarit ja vihreät, joka jokainen lukeutuu ideologioiltaan kuolemankultiin nimeltä BOLSEVISMI, joka EI kunnioita ihmiselämää, vaan se palvoi ja pussasi Leninin ruumista tökötteineen. Mutta KAIKKI tuo edellinen EI ole estänyt pyhään komminismiin kuuluvaa ”törmäsysauto” -halliuksen ministereiden OMIEN palkkojen huikeata nostoa stoalaisella flekmaattisuudella. Oikeat saksalaiset eli tavalliset ”myllerit” kärvistelevät siinä samassa ”pettu-laaksossa” kuin muu eurooppa läntisessä osaasa ja ent. ”itä-eurooppa” paremmin eteensä katsoneena ja sekös EU:n elitistisiä vatipäitä VITUTTAA!!! Bidestanin demokrattinen diktatuurissa ”poljento” on AIVAN sama ja ruokakauppojen hyllyt ovat suoraan Neuvostoliitosta eli ”notkuvat” kommunismia. Inflaatio laukkaa niin, että jos siitä voisi lyödä vetoa. EI rahantuloa voisi estää! KAIKKI tuo edellinen kautta ”läntisen arvoyhteisön” tapahtuva käärmeen oman ”hännän” syönnin kehäpäätelmä on silkkaa KOMMUNISTIS-KAPITAALISTISTA globalismia yksine maailman hallituksineen. Johon tähtää NYT erityisesti YK:N ”terveysjärjestön” eli WHO:n maailmanlaajuinen vallananastus MIELIVALTAISINE valtaoikeuksineen julistaa sulkuiloja ja pakko piikejä vaikka vain muutaman pierun (oikean) tähden yli kansallistenb hallituksen lakien ja pykälien. Jotka ovat jo nyt nussitut kivikauteen ihan ”omassa puutteessa”. EU ei ollut koskaan ihmistä varten vaan ihminen EU:ta varten kokea sokeaa vallan huumaa tunkeutua ihmisten arkielämään pervessillä tavalla tekemällä ja viemällä ihmisiltä ihmisoikeudet, ihmisarvo, itsemääräämisoikeus, yksityisyys, sananvapaus, liikkumisvapaus, yhteiskuntarauha, elinkeinonharjoittamisen vapaus (maajussi), järjestäytymnisenvapaus, inhimillinen elintaso ulkoisine perustarpeineen. SÄRKIEN ”Maslovin tarvehierargian” peruspilarit alimpaan HELVETIIN, jossa se KAIKKI hyvä ja ihmisille kuuluva luontainen elämänedellytys tulee kuulumaan VAIN ja ainoastaan rikkaille teknokraateille ja muutamalle mahisuvulle määrittäen jopa ihmisten määrän maapallolla keppihevosena ilmasto vouhotus, jossa jo ihmisten hengitys on se ”savuava ase”, joka LAHTAA kokonaisen maanpiirin laidasta laitaan. TUO hullutus ja sadisinen psykopatia on maailman toiseksi wanhimman asian lopputulema, joka on kantanut näihin päiviin asti eli HALU olla JUMALA itse!!! Ja kaikki tämä viittää vahvasti Rooman keisari Neron ”leimaukseen” polttaa kokonainen Rooma. Vain siksi, että tuo päävikainen itsevaltias ja ”jumala” oli loppumatoman ikävystynyt ja ”tekemisen puutteessa”, sillä tällä ihmisellä EI ollu pienen ihmisen huolia saaikka sitten iloja, joista ne pienimmät ovat niitä parhaimpia. Tavallisten ihmisten rahat ja varat lännen hallitukset (WEF:n nuket) PUMPPAAVAT tarkoituksella kuiviin ”bolsevikkisella kärsivällisyydellä” ja keskiaikaisten englantilaisten maantierosvojen perusteellisuudella. Li ITSE oli ministerinä hallituksessa, joka ”jälkipoltti” neljä miljoonaa euroa tunnissa neljän vuoden naisministereiden poseeraamis-kauden aikana. Sanoisinko. – epäpoliittisesti – ”Pata kattilaa soimaa, vaikka on sama käyttötarkoitus”!

  Reply
 • 1.3.2024 at 23:57
  Permalink

  Kommarin puheet ovat kommarin puheita. Ette ole koskaan puuttuneet näiden AY-herrojen valtaviin, suurempiin kuin pääministeritason palkkoihin. Samoin Ay-liikkeiden omaisuus on teille pyhä lehmä. Sitä ei saisi missään tapauksessa verottaa. Entinen opetusministeri ylpeily koulu-uudistuksillaan. Pitäisi tasapäistää kaikki sen huonomman oppilaan mukaan. Sehän on vanha kommunistien päämääräkin, että kaikilla olisi yhtä kurja olo, paitsi tietysti kommarijohtajilla ja AY-mafialla. Pisa-tulokset meni ihan perseelleen tämän ”maailman parhaan” opetusministerin aikana. Vasemmistoliitto (kommarit) ovat käytännössä AY-mafian haaraosasto.

  Reply
 • 2.3.2024 at 12:44
  Permalink

  Suomi voisi maksaa valtionvekansa pois jos laittettaisiin näm säätiöt verolle. Vaikka 5% vero jokaiselle säätiölle niin voitaisiin sotemenot ja valtion velka kuitata pois.

  Reply
 • 6.3.2024 at 17:33
  Permalink

  Ja Li Anderssonilla oma pää siellä minne päivä ei koskaan paista. Nähtiin erittäin hyvin silloin kun se oli edellisen hallituksen ministerinä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.