Aleksei Navalnyi kuoli hallinnon vainoamana – Mutta onko suomella varaa arvostella Venäjää tässä asiassa?

Tätä kirjoittaessa ei ole täyttä varmuuttaa Aleksei Navalnyi kuolinsyystä, mutta Navalnyi kuolema on vahvistettu.  Suomessa on täysin vastaava tapaus tapahtunut joitain vuosia sitten, missä maansa hallintoaan vastaan taisteli henkilö kuka kuoli kesken oikeudenkäyntien.

Aleksei Navalnyi tappeli maansa hallintoaan vastaan ja hän koki hallinnon toimivan väärin kansalaisiaan kohtaan, Navalnyin ympärille muodostui pieni mutta sitkeä kansanliike. Joka väänsi kaikesta mahdollisesta hallintoaan vastaan. Navalnyi kävi vuosien oikeustaistoa loppuun asti, niin sanotusti kaatui saappaat jalassa kesken oikeudenkäyntien.

Niin kävi myös Suomessa, Ilja Janitskin oli lähes kaksi vuotta vangittuna, tai kotiarestissa ja oikeudenkäynnit oli kesken kun Janitskin kuoli. Lisäksi asioita oli myös poliisilla kesken, eli rikosilmoituksia oli tutkinnassa ja tästä oli helppo päätellä, että vuosien oikeudenkäynnit olivat vielä edessä. Tutkinnat loppuivat Janitskinin kuolemaan ja hovioikeuden päätöstä ei koskaan annettu.

Ilja Janitskin ympärille muodostui myös pieni mutta sitkeä kansanliike, Navalnyin tavoin.

Ilja Janitskinin tappelu Suomen hallintoa vastaan oli vuosia kestävä taistelu, jossa Janitskin oli vajaa kaksi vuotta vankilassa tai kotiarestissa.  Niin kuin Navalnyi oli Janitskin kiistelty henkilö kotimaassaan, venäjällä arvosteltiin Navalnyitä ja suomessa Janitskinia. Nyt haluankin kysyä meidän maamme johdolta, että miten nämä asiat eroavat toisistansa, Siis Janitskinin ja Navalnyin asiat?

Olemme lukeneet suomen presidentin, pääministerin, kansanedustajien ja koko poliittisen kerman osanotot ja tuomitsevat viestit Venäjän presidenttiä kohtaan Navalnyin kuoleman tultua julki. Miten nämä voivat tuomita Venäjän toimet, kun Suomessa tapahtuu täsmälleen samaa?

Navalnyin ja Janitskinin tapauksista ei löydy oikein mitään eroa, kummatkin vastusti maansa hallintoaan ja hallinto pisti kummatkin vankilaan ja lopulta he kummatkin kuolivat.

Suomen valtionjohto (poliitikot) oli vahvasti mukana Janitskinin tapauksessa, oli allekirjoituksia luovuttamissopimuksista yms.. En mene tässä yksityiskohtiin, mutta haluan tuoda asian esiin, koska asia oli vahvasti myös poliittinen.

Vielä kerran väännän asian rautalangasta, nämä kaksi henkilöä vastusti maansa hallinon toimia, asioiden kulussa oli kummassakin tapauksessa vahvasti poliitikot mukana. Mutta vain toista tapausta pidetään tuomittavana ja raukkamaisena murhana. Miksi?

Tässä kirjoituksessa en ota mitään kantaa siihen miten lakia on rikottu. Kerron vain mitä yhteisiä toimintatapoja on Suomella ja Venäjällä hallintonsa vastustajille.

Juha Korhonen
Tue Nykysuomea TÄSTÄ
Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

7 thoughts on “Aleksei Navalnyi kuoli hallinnon vainoamana – Mutta onko suomella varaa arvostella Venäjää tässä asiassa?

 • 18.2.2024 at 00:06
  Permalink

  Vaikka yritän kuinka varovasti lukea, niin kyllä kirjoittajana haiskahtaa täydellinen Putinisti. Varmaan kirjoittaja on käynyt Venäjän vankiloissa ja Suomen vankiloissa ja asettaa ne tasa-arvoiseen asemaan. Itse arvostin Ilja Janitskinia paljon ja jopa luin silloin MV-lehteä, kun Ilja Janitskin oli päätoimittaja. Nythän kyseinen lehti on lähinnä Putinistien ja maanpettureiden äänitorvi. Kirjottajalta tietysti voisi kysyä, kumpaan vankilaan menisit mieluummin lusimaan 20 vuoden tuomita, Venäjän vai Suomen vankilaan. En yhtään ihmettelisi, vaikka vastaisit että Venäjän vankilaan tietysti, koska siellä kohdellaan kaikkia tasapuolisesti kuolemaan asti.

  Reply
 • 18.2.2024 at 09:18
  Permalink

  Joo ei tämä nyt aivan samalle asialle haise tai tilanteellle. Yhdyn toisen kommentoijan mielipteeseen että kun ilja oli mv.ssä sentää jotai pysty lukee nyt vaan venäjä putin glooriaa

  Reply
 • 18.2.2024 at 15:49
  Permalink

  Oman arvaukseni mukaan kummassakin tapauksessa vainottiin poliittista vastustajaa. Luullakseni Janitskinille keksimällä keksittiin syytteitä ja Navalnyille langetettiin ehkä turhan pitkä tuomio. Sitä sen sijaan en väittäisi, että hallinto olisi tappanut kumpaistakaan. Navalnyin tapauksessa hänen kuolemansa päinvastoin hyödyttää Putinin ja Venäjän vastustajia eli länsimaita ja on erityisen vahingollista Putinille, mikä saattaa epäilemään sitä vaihtoehtoa, että kuolemansa oli lännen tiedustelupalvelujen aiheuttama.

  Reply
 • 18.2.2024 at 20:09
  Permalink

  Vastaan ”Karlolle” ja ”Markolle” lyhyesti: ”Autuaita ovat yksinkertaiset!!!” Kun hyysissä käy AINA sillä yhdellä ja samalla reiällä, niin paskatorni on kohta perseessä kiinni. Kyseisille herrasmiehille tiedoksi, että nk. ”Suomi” on seuraava ”ukrana”, jolla ”Venäjää heikenneään” kasaari juutlais-rapparien, USA:n aseteollisuuden ja globalisti poliiikkojen rahanpesun merkeissä. Kun euroopan valkoinen umpi-tyhmät kansat ovat murhautettu ”Venäjä avusteisesti” liki sukupuutoon aivan kuten ”lemppari” ukrainassakin. On täällä ”valmiiksi” kädellisiä kansanvaihtoa silmälläpitäen aivan kuten ”Kalergi suunnitelmaan” kuuluukin. Venäjä on globalistien eli maantierosvojen kohteena, koska se on NWO:n tiellä suurena kansallisvaltiona eikä alistu NWO kommunistisen hallinnon alle. Jossa valkoiset murhataan neekereiden ja muslimien tieltä, joka murskaa sivisyneen valtion tehden siitä ”apinoiden planeetan” kuten EU:n ja Yhdysvaltojen apinalaumojen primiiivisen murha viidakon. Saksassa on v. 2015 jälkeen raiskattu 15 000 saksalaista naista ja tyttöä ja murhat siihen vielä päälle. On jokaisen oma asia, jos ”fanittaa” kuspäistä EU:n rikollislta MAFIAA, joka EI nakkaa PASKAKAAN valkoisista eurooppalaisista vaan jopa murha piikiytää pakolla ja aikoo USA:n JA ISRAELIN aisankannattajana
  murhautaa surutta OIKEAT eurooppalaiset sodassa, josta hyöytyvät vain LIKAISET kapitalisitien ja kommunistien sekasikiöt ja psykopaatit silkassa vallanhimossaan sekä ahneudessan. Joka kulminoituu Venäjän luonnonvarojen haluunottoon EI käytöön vaan niiden resurssien jäädyttämiseksi WEF;n ja natsi-vihreiden kuolemankultin uhrilampaaksi pois fossiilisista polttoaineista, jotta maailma voidaan kurista käytännössä kuoliaaksi viemällä se kivikauteen ”Build Back Better” ja ilmasto-PASKALLA! ITSE kuspää HERRAT JA ROUVAT nussivat onnessaan kuten ennenkin kunhan WEF:n suljettu osasto on ”vähentänyt” maailman väestöä 76%. Ja Venäjä ei tee paskaakaan Euroopalla ja eipä edes USA:llakaan, koska molemmat kyrvänsyylät aivan yhtä MÄTIÄ kun Rooman valtakunta ennen loppuaan loputtomine orgioineen, homosteluineen js aasien nussimisineen. Eurooppa ja USA ovt ampuneet ikuisine tyhmyyksineen itseään jalkaan niin, että LAMASSA ollaan ja kaikki menee päin HELVETTIÄ!!! Mutta väliäkös tuolla kun se…. VENÄJÄ PERKELE!!! Laittakaa sitä leipänne päälle. Nimittäin ylähuultanne kun se on vielä paikollaan. ”Juoksutushaudassa” se menee siinä pään mukana. Mutta RYSSÄ perkele!!!!#####

  Reply
 • 19.2.2024 at 19:42
  Permalink

  Putin on syyllinen kaikkeen pahaan maailmassa, mukaanlukien kaikki plasma ja molekyylitasolla, ja sitä suuremmissa asioissa, tapahtuviin pahoihin asioihin

  Reply
 • 20.2.2024 at 09:46
  Permalink

  En yhtään ihmettelisi vaikka USAn kommunistit olisivat molempien murhien takana.. Ilja ja Aleksei olivat molemmat nationalisteja ja näitä vasemmisto vihaa.. Nyt kun USAn vasemmistohallinto on häviämässä ukrainan sodan ja seuraavat vaalitkin ja näyttäisi USAn talous ja leikkirahadollari myös romahtavan niin eiköhän nyt keväämmällä saada jokin falseflag harhautus jolla sadaan lisää kaaosta aikaiseksi. Esim konflikti itärajallamme ja kaikki joilla on puuttinit pöksyissä pääsevät viimein tykinruuaksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.