Työttömiä työnhakijoita elokuussa 249 500

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 10 400 henkilöllä viime vuoden elokuusta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 64 700. Kaikkiaan elokuussa oli avoinna 114 400 työpaikkaa, mikä on 61 100 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa yhteensä 249 500. Se on 10 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 29 200 vähemmän kuin edellisessä kuussa. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä sisältää työ- ja elinkeinotoimistojen ja kuntakokeilujen asiakkaat sekä kokoaikaisesti lomautetut. Työttömistä työnhakijoista oli kuntakokeilujen asiakkaina 144 500 henkilöä, mikä on 9 500 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa.

Koko maassa oli lomautettuna elokuun lopussa 19 700 henkilöä, mikä on 4 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 14 700 henkilöä, mikä on 5 100 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Heinäkuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni 3 700:lla.

Pitkäaikaistyöttömiä oli 90 800

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 90 800, mikä on 1 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 90 800 eli 500 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 500 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa eli yhteensä 26 100. Nuorten työttömyyksistä 57,8 prosenttia päättyi tammi-elokuussa ennen kolmen kuukauden työttömyyttä, mikä on 2,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä väheni

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin elokuun aikana 64 700 eli 30 700 vähemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Kaikkiaan elokuussa oli avoinna 114 400 työpaikkaa, mikä on 61 100 vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli elokuun lopussa 108 000 henkilöä, mikä on 2 100 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, kuntouttava työtoiminta ja omaehtoinen opiskelu.

​​​Tilastokeskus: Työttömyysasteen trendi 7,2 prosenttia

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli elokuussa 44 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendi oli 74,1 prosenttia, mikä on 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden elokuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 192 000, mikä oli 5 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli 7,2 prosenttia eli 0,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen ja kuntakokeilujen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

2 thoughts on “Työttömiä työnhakijoita elokuussa 249 500

  • 26.9.2023 at 13:40
    Permalink

    kekkosen aikana kun oli 60 000 työtöntä, presidentti julkaisi poikkeuslain, tänään globalistit vain nöyryyttävät suomalaisia, vaikka perustuslaissa on on pykälä, jokaisella suomalaisella on oikeus työhön, mutta paskat päättäjät kirkuvat vaan että työvoimaa tarvitaan, 3 maista rupusakkia öo. osamäärällä 60, sekä kirjoitus ja lukutaidottomia raketti-insinöörejä, huh, eikä päättäjiä edes hävetä. tälläisen suomen joudun jättämään lapsilleni. kyllä v-tuttaa kiitos eu.n ja nato kiihkoilijoden

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.