Ukrainalaiset näkyvät maahanmuuttoluvuissa – myös filippiiniläisiä muutti Suomeen aiempaa enemmän

Ulkomailta muutti Suomeen tammi–kesäkuun aikana 28 345 henkeä ja Suomesta ulkomaille 5 596 henkeä. Maahanmuuttoja oli 8 233 enemmän ja maastamuuttoja 1 150 vähemmän kuin edellisvuonna. Suurin syy maahanmuuttojen määrän kasvuun olivat maassa olevat ukrainalaiset, joille mahdollistui maaliskuusta alkaen kotikunnan hakeminen Suomesta. Maahanmuuttajista 7 849 eli jopa 28 prosenttia oli Ukrainan kansalaisia. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 3 146 ja maastamuuttajista 3 395.

”Viime vuoden alkuvuoteen verrattuna ukrainalaisten maahanmuuttoja oli nyt 7 025 enemmän. Tänä vuonna tilastoihin tulevat tilapäisen suojelun nojalla Suomeen tulleet ukrainalaiset ovat todellisuudessa saapuneet maahan jo viime vuonna. Kyse on siitä, että he ovat voineet saada kotikunnan vasta nyt. On myös syytä huomioida, että kotikunnan hakeminen on vapaaehtoista ja vain osa ukrainalaisista on anonut kotikuntaa”, Joonas Toivola sanoo.

Kesäkuussa ukrainalaisia oli maahanmuuttajista 1 732 eli peräti 42 prosenttia. Ukrainalaisten maahanmuutot suuntautuivat tammi–kesäkuussa eniten Helsinkiin (731), Vantaalle (501) ja Espooseen (322).

”Filippiinien kansalaisten maahanmuutto on kasvanut viime vuoden alkupuoleen verrattuna selvästi. Filippiiniläisiä maahanmuuttajia tuli maahan ennakkotietojen mukaan tammi–kesäkuussa 1 721, kun viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla heitä tuli kokonaisuudessaan 1 240. Kasvua on siis puolen vuoden aikana 481 henkeä”, yliaktuaari Minna Wallenius kertoo.

Suurimmat kansalaisuusryhmät maahanmuuttajissa olivat alkuvuonna Ukraina, Suomi, Venäjä, Filippiinit ja Intia.

Lähde: Tilastokeskus

2 thoughts on “Ukrainalaiset näkyvät maahanmuuttoluvuissa – myös filippiiniläisiä muutti Suomeen aiempaa enemmän

  • 30.7.2023 at 05:04
    Permalink

    Ukrainalaiset ”pakolaiset” on monella tapaa paljon hyväksyttävämpiä kuin vaikka Irakissa koko elänsä asuneet ja sitten afganistanin tilanteen takia turvapaikkaa hakeneet.
    Mutta silti tää on täyttä kusetusta jota ei pitäisi hyväksyä.
    Ja veronmaksajien rahaa menee miljarditolkulla, koska natsit ukrainassa haluaa sotia.

    Reply
  • 30.7.2023 at 05:12
    Permalink

    Niin ja minkä takia esimerkiksi Irakista tuli niitä juhlapaikanhakijoita Suomeen?
    Syy on yksinkertaisesti USA. Nyt Suomen poliitikot on antanut maan USA:n vapaaseen käyttöön.
    Kukaan ei voi tehdä tyhmemmin. Ja minkään venäjän puolella, mutta ei tässä mitään järkeä ole.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.