Näkökulma: Ukrainan umpi surkeelle armeijalle ei ole järkeä lähettää aseita

Länsimaat tuuppaavat kiihtyvään tahtiin aseita täysin kelvottomalle armeijalle Ukrainaan, järki tästä touhusta on niin kaukana kuin olla ja voi!

Ukraina on sodan ottava osapuoli, on ollut sitä alusta lähtien, Venäjän massiivinen ylivoima alkaa näkymään koko aika enemmän ja enemmän. Silti vaikka Ukrainan armeijan tilanne on täysin toivoton, jaksaa valheellinen media luoda kuvaa Ukrainan suuresta menestyksestä. Todellisuus on jotain aivan muuta mitä medioissa kerrotaan. Media käyttää Suomessa samoja disinformaation levittäjiä joita kutsuvat ”asiantuntijoiksi” päivästä ja viikosta toiseen. ”Asiantuntijat” selvittävät suuresta menestyksestä rintamilla, missä se sitten näkyy? ”Puoli” Ukrainaa on jo miehitetty ja nämä Toverit ja Aaltolat selvittävät suuresta voitosta Ukrainassa. Katsokaa nyt oikeasti sitä materiaalia mitä sieltä rintamalta on saatavissa, medioista ette sitä löydä, mutta esim Telegram on täynä materiaalia mistä voitte faktat nähdä.

Palataan Ukrainan armeijaan, se tosiaan on täysin umpisurkea ja hädin tuskin osaavat käyttää aseita mitä sinne länsimaat kilpaa lähettävät, puhumattakaan siitä aseiden tehokkaasta käytöstä. Ukraina repii kadulta suoraan ihmiset  rintamalle ja tiedot kertovat, että härskeimmissä tapauksissa ihmiset laitetaan suoraan rintamalle ilman mitään koulutusta. Jotkin tiedot kertovat joidenkin viikkojen mittaisesta koulutusjaksosta. On karmeaa että ihmisiä lähetetään kuolemaan Ukrainan rintamalle osaamatta käyttää edes aseita joita sinne on lahjoitettu.

Mielikuvaa Ukrainan armeijan suuresta menestyksestä pitää yllä Suomessa pieni mutta sitäkin härskimpi porukka. Heille ei ihmishenki merkkaa yhtään mitään, tässäkin kirjoituksessa tuli jo mainittua Aaltolat ja Toverit mitkä on valehdellut tarkoituksella sodan alusta lähtien, eli jakaneet disinformaatiota. Sitten on tämmöisiä pienempiä toimijoita mitkä epätoivoisesti koittavat nostaa itseään esille valhein ja disinformaatiota levittäen. Muutaman tässä voin mainita nimellä, Janne ”Rysky” Riiheläinen on yksi epätoivoinen mikä on vuosia koittanut hankkia itselleen asemaa missä joku ottaisi hänet tosissaan, mutta turhaan. Hänen lennokkaat salaliittoteoriat eivät ole ottaneet tuulta alle, mutta aina löytyy niitä jotka kannustavat sitten Ryskyä jatkamaan disinformaation levittämistä.

Sanotaan nyt tälleen kauniisti, että ”Ryskyn” jutut ovat liian sakeita isolle yleisölle, sen verran vielä löytyy ihmisiltä omaa harkintaa kun lukevat näitä tarinoita. Sitten on Ryskyn aisaparina toiminut Demokraatti lehden päätoimittaja Petri Korhonen, hänen horinat ovat jos mahdollista vieläkin surkeempia kuin Ryskyn, näitä kahta  disinformaatikkoa yhdistää salaliittojen levittäminen, mikä poikkeuksetta aina yhdistetään salaliittoon, missä esimerkiksi Venäjä vaikuttaa kaikkeen ja kaikkiin.  Heidän kirjoituksiaan kun lukee vähän matkaa taaksepäin, ei voi välttyä ajatukselta että he tosiaan itsekkin uskovat Venäjän hallitsevan koko maailmaa.

Nyt olisi tärkeää ihmisten vähän kiristää sitä medialukutaitoa, fakta on se että Ukraina ottaa niin pahasti turpaa siellä rintamalla tällä hetkellä, ettei sotaa olisi kovin järkevää enää jatkaa päivääkään. Mediat tulevat jatkossakin valehtelemaan teille Ukrainan armeijan suuresta menestyksestä.

Juha Korhonen

10 thoughts on “Näkökulma: Ukrainan umpi surkeelle armeijalle ei ole järkeä lähettää aseita

 • 15.5.2023 at 20:49
  Permalink

  Kyse on ollut alusta asti rahanpesu ja länsimaoiden talouksien ajaminen konkursseihin, jolla tuhotaan maiden talous ja keskiluokka globalistien NWO:n tieltä pois. Black Rock omistaa ukraina raadon nyt. Ukraina on täysin järjettömällä sodalla tarkoituksellisesti kansanmurhattu oikeista ukrainalaisista ja kourallisesta eloon jääneistä ei ole enää kotimaata. USA:lta ja NATO:lta äärimmäisen TÖRKEÄÄ toimintaa. Ja vain meitä korkeammat voimat voivat estää sen ettei Suome4sta TEHDÄ seuraavaa ”ukrainaa”, sillä laittomuuden sale-nnusmyynti EI välitä suomalaisten hengestä ja terveydestä paskan vertaa!

  Reply
 • 15.5.2023 at 20:55
  Permalink

  yrittänyt ihan samaa kertoa ihmisille, kun tietoa on itsekkin, mutta heti mollataan putunistiksi, uskomaton voima tuo vääristely ja ryssittely, aivan uskomatonta

  Reply
 • 15.5.2023 at 21:08
  Permalink

  Kovin on värittynyt kirjoitus. Kirjoittaja puhkuu kuin satujen iso paha susi, mutta eipä tuo puhkuminen tee mitään todeksi. Ei kai kukaan ole kuvitellutkaan, että Ukrainalla olisi täysin oppinut armeija. Jotkin osat ovat hyvin koulutettuja, mutta ei kaikki. Mitä sitten?

  Hyvinpä torjuivat venäläisten eliittijoukot, jotka pyrkivät saamaan haltuunsa Kiovan laskeutumalla lentokentälle. Hyvin pysäyttivät Kiovaan suuntautuneen hyökkäyksen. Ovat vapauttaneet aika paljon alueita, joita Venäjä ehti alussa miehittää, eikä Venäjä ole sen jälkeen oikein missään mainittavasti edistynyt.

  Tuossa mainittu, että otetaan porukkaa kadulta ja laitetaan jopa ilman koulutusta rintamalle saattaa olla totta, mutta saattaa olla propagandaakin, joka lienee peräisin putkosuutimista. Venäjä on tuota vastaavaa kyllä tehnyt. Se on tiedossa, koska venäläiset rintamalle lähetetyt ovat itse kertoneet.

  Ehkä Ukrainan armeijan taso on heikohko, mutta Venäjän armeijan taso on vielä heikompi. Sitähän ei venäjämieliset ymmärrä, koska he uskovat Venäjän suuruuteen, josta ei kyllä ole näkynyt häivääkään toista vuotta kestäneen hyökkäyksen aikana.

  Reply
 • 15.5.2023 at 22:30
  Permalink

  Ei kai kukaan ole kuvitellutkaan, että Ukrainalla olisi täysin oppinut armeija. Jotkin osat ovat hyvin koulutettuja, mutta ei kaikki. Mitä sitten? Otetaan porukkaa kadulta ja laitetaan jopa ilman koulutusta rintamalle saattaa olla totta, mutta saattaa olla propagandaakin. Ehkä Ukrainan armeijan taso on heikohko mutta Venäjän armeijan taso on vielä heikompi.

  suattaapi olla että on, vuan suattaapi olla, että ei ookkaan. Kun näin se männöö,että voip olla vua voip olla olemattakii….voep olla vuan voep olla jottei ookkaan, mää ja tiiä ..
  en ou puolesta enkä oo vastaan, pikemminkiin päen vastoin..

  Reply
 • 16.5.2023 at 00:29
  Permalink

  Pidin sua Juha joskus ihan järkevänä tyyppinä. Ihmettelen mikä sai entiset isänmaalliset hyppäämään Venäjän kelkkaan ja toisteleen naurettavaa Venäjän propagandaa. Jonain päivänä vielä häpeät kommenttejasi ja kuinka pihalla olitkaan todellisuudesta 🙁

  Reply
  • 16.5.2023 at 10:22
   Permalink

   Timo mikä tässä kirjoituksessa oli propagandaa?

   Tässä taas törmätään tähän perinteiseen asiaan, ”haluun uskoa johki asiaan” mikä ei lainkaan pidä paikkansa. Valitettavasti halu uskoa johonkin asiaan ei tee siitä faktaa.

   Reply
 • 16.5.2023 at 17:08
  Permalink

  Jacques Baud:
  Entinen yleisesikunnan eversti, Sveitsin strategisen tiedustelupalvelun entinen jäsen ja Itä-Euroopan asiantuntija. Hän sai koulutuksen Yhdysvaltain ja Britannian tiedustelupalveluissa. Hän toimi Yhdistyneiden Kansakuntien rauhanoperaatioiden doktriinipäällikkönä. YK:n oikeusvaltio- ja turvallisuusinstituutioiden asiantuntijana hän suunnitteli ja johti ensimmäistä moniulotteista YK:n tiedusteluyksikköä Sudanissa. Hän on työskennellyt Afrikan unionin palveluksessa ja vastasi viisi vuotta pienaseiden leviämisen torjunnasta Natossa. Hän oli mukana keskusteluissa Venäjän korkeimpien sotilas- ja tiedusteluviranomaisten kanssa heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Natossa hän seurasi Ukrainan kriisiä vuonna 2014 ja osallistui myöhemmin Ukrainan avustusohjelmiin. Hän on kirjoittanut useita tiedustelua, sotaa ja terrorismia käsitteleviä kirjoja, erityisesti Le Détournement (SIGEST), Gouverner par les fake news, L’affaire Navalny ja Poutine, maître du jeu? (Max Milo).

  Näyttää olevan Juhan kanssa pitkälti samaa mieltä.

  https://cf2r.org/documentation/la-situation-militaire-en-ukraine/#

  https://www.thepostil.com/author/jacques-baud/

  Reply
 • 18.5.2023 at 19:56
  Permalink

  Onneksi ukrainalaiset oppivat ja venäläiset oppivat palaamaan omaan maahansa, jossa sielläkin riittää murhattavia.

  Reply
 • 24.5.2023 at 14:10
  Permalink

  Kun otsikointi alkaa: ”umpi surkeelle” niin juttua ei kannata edes lukea. Elämäm kolulaisten ja trollien jutut ovat ajan ja rahan haaskausta.

  Reply
 • 24.5.2023 at 22:11
  Permalink

  Kun pahasta venäjästä kirjoittavat etenkin ne, jotka nojaavat tietonsa pelkästään yhden puolen eli rappiokulttuurin ja omien vuosikymmenien aikana itse sotarikoksiin syyllistyneijden sotapropagandasta. Eivät voi mitenkään olla muiden yläpuolella, jotka perustavat koko kriisin syntyhistorian keston ajan tietoon, joka kertoo todellisuuden eikä NATOn ja USAn sotateollisuuden kassakoneiden kilinän laulaessa hoosiannaa. Jos murhaajia etsitään. Ne löytyvät EU:sta, NATO:sta, USA:sta ja iki-konnasta Isosta-Britanniasta ja tietenkin ent. Ukrainan (nyt Black Rock) kansikuvapojasta. Joka murhautti oman kansakuntnsa hitleriäkn luupäisemmällä tapattamisella niin, että nyt ukraInalaisia on enää 21 miljoonaa kun alussa oli 45 miljoonaa. Onneksi olkoon Ukraina, jota käytettiin hyväksi kun lähti lännen herrojen kanssa marjaan. Ja TE kaikki NATO onnenpekat. Suomi voi olla seuraava ”ukraina” kun globalistit haluavat ”heikentää” venäjää suomen umpityhmällä kansakunnalla eli tsuhnilla. Aivan kuten sen suonta iskettiin tyhmillä Ruotsin ”suurvallan” sodilla ja venäläiset hävittivät Suomen köyhää maata ja asukkaita kun Tukholmassa puuteripäät leikkivät sokmkoleikkejään ja ruotsalaiset nk. ”sotajoukot” jättivät asemansa paskat housuiossa ja jättivät suomalaiset nostoväen ”sotilaat” yksistään venäjän armeijan tapettaviksi viimeiseen mieheen. Niin paha oli venäjä ja niin HYVÄ oli RUOTSI, joka taas on päässyt pälkähästä hann u hanhena ”Den glide in” NATO:n murhaavan jäsenyyden ulkopuolelle. Ja lopuksi: Suomi on aina ollut YKSIN! Ja se tulee olemaan YKSIN myös NYT ja TULEVAISUUDESSA! Presidentti J. K. Paasikivi (1870-1956 on sanonut: ”Suomalaiset ovat poliittisresti lahjaton kansa!!!”

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.