Poliisi on saanut valmiiksi savannah-kissoihin liittyvän esitutkinnan

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa noin 40-vuotiaan naisen epäillään salakuljettaneen Venäjältä vieraslajiksi luokiteltavia savannah-kissoja.

Savannah-kissa on servaalin ja kotikissan risteytys eli ns. hybridi. Servaali on kissaeläin, joka elää pensas- ja ruohomailla Afrikassa.  Savannah-kissan maahantuonti Suomeen on sallittua vasta viidennen sukupolven kohdalla.

Poliisi on esitutkinnan aikana takavarikoinut kaksi kissaa. Poliisin esitutkinnassa selvitetyn perusteella kyseisten kissojen epäillään olevan joko aitoja servaaleja tai ensimmäisen sukupolven savannah-kissoja. Kissat ovat edelleen takavarikossa.

40-vuotiaaan naisen epäillään salakuljetuksen lisäksi syyllistyneen myös haitallisia vieraslajeista annettujen säännösten rikkomiseen, eläinsuojelurikokseen ja eläinkuljetusrikkomukseen. Asia on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjän virastoon.

One thought on “Poliisi on saanut valmiiksi savannah-kissoihin liittyvän esitutkinnan

  • 29.11.2022 at 20:02
    Permalink

    miksi sitten saa yön-timot ja karvaranteet tulla suomeen, nehän vasta vieraslajeja on, kissat kyllä olisi parempi vaihtoehto saada jäädä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.