Ravikuningas 2020 Evartti on Ravikuningas 2021

Tässä hän on, vaatimattomana kaikessa komeudessaan ja voitokkuudessaan, kuvassa Ravikuningas Evartti 2021.

Evartti on käynyt kahteen kertaan kuolemanporteilla, joista toinen kerta tapahtui kuluvaa vuotta alkuvuodesta. Se selvisi ähkystä ihmeen kaupalla. Ojanperän tiimin vankkumaton usko ja rakkaus hevoseen piti Kuninkaan hengissä. Hidas toipuminen alkoi, ja sen myötä paluu treeniin pienin askelin.

Kilpailussa nähtiin vahva tiimi Kuninkaan rinnalla. Antti Ojanperän vastoinkäymiset, eivät kalpene hevosensa vastoinkäymisten rinnalla. Omalla radalla tapahtunut onnettomuus, vei loukkaantumisen vuoksi sairaalahoitoon. Sattumalta selvisi sydänongelma, joka vaati kiireellisen leikkauksen. Kahden käsileikkauksen ja sydänleikkauksen jälkeen voi vain kuvitella, miten mahtavalta Evartin ja Jokivarren Kunkun osallistuminen kilpailuun ja juoksut tuntuivat. Ja tietysti se Evartin kruunaaminen Kuninkaaksi uudelleen.

Jokivarren Kunkun alkumatkan väsyminen ei ainakaan mailin matkalla juuri näkynyt verrattuna alkumatkan juoksuun. Ojanperät päättivät sen jättää pois loppumatkalta varmuuden vuoksi. Jokivarren Kunkku tähystettiin eilen kisojen jälkeen, mutta ongelmia ei löytynyt.

 

Evartti voitti avausmatkan, mailin matkan ja tuli viimeisellä matkalla toiseksi. Lisäksi se teki rataennätyksen.

Mailin matkalla kiriä juoksivat Evartti ja Jokivarren Kunkku kuin veljekset konsanaan. Kaksi Kuningasta rinnakkain, ja samasta tallista. Voiton vei Evartti, hallitseva Kuningas. Jokivarren Kunkku otti kolmannen sijan, taipuen tallikaverille. Vahva suosikki H.V.Tuuri kakkoseksi.

Pitkällä päätösmatkalla ei draamasta ollut puutetta. Camri, Evartti ja H.V.Tuuri avasivat kilpailun jonka jälkeen alkoi tapahtua. Lissun Eerikki venyi johtoon mutta hyvän juoksun katkaisi laukka.

Evartti jättäytyi taka-alalle, ja moni taisi miettiä mitäs nyt?

Santtu Raitalan taktikoinnit ovat kuitenkin tuoretta purtavaa, ja Vixeli, H.V.Tuuri,Camri ja Sheikki kokoonpanolla, Evartti nosti kytkintä juosten rinnalle neljännelle radalle. Ja siitä huima loppukiri alkoi, jonka tuloksena voiton vei päätösmatkalta Vixeli. Eevartti juoksi kakkosena hienosti tuulettaen, sillä olihan Kuninkuus jo kiikarissa.

Suomenhevonen ja Suomen Ravikuningas 2021 Evartti, lämpimät onnittelut Kuninkaalle ja taustajoukoille.

Ja onnittelut ihan kaikille kilpailuun osallistuneille valjakoille.

 

Kokonaistilanne:

 1. sija Evartti , km aika 9.25.0, sijat 1,1,2
 2. sija H.V. Tuuri, km aika 9.26.6, sijat 2,2,6
 3. sija Välkyn Tuisku, km aika 9.28.7, sijat 4,7,3

 

Mailin eli 1609m matka, 2. kilpailu :

 1. Evartti ja Santtu Raitala, aika 19.7
 2. H.V.Tuuri ja Iikka Nurmonen, aika 19.9
 3. Jokivarren Kunkku ja Jukka Torvinen, aika 19.9
 4. Uljas Suomalainen ja Antti Teivainen, aika 20.0
 5. Joriini ja Hannu Hietanen, aika 20.9
 6. Veeran Poika ja Jarmo Saarela, aika 21.1
 7. Välkyn Tuisku ja Kimmo Taipale, aika 21.3
 8. Camri ja Terho Rautiainen, aika 21.4
 9. Sheikki ja Arto Hammar, aika 22.2
 10. Vixeli ja Tapio Perttunen, aika 22.6
 11. Lissun Eerikki ja Ari Moilanen, aika 23.5
 12. Enon Vilppi ja Markku Hietanen

 

Viimeinen matka 3100m :

 1. Vixeli, 24.5
 2. Evartti, 25
 3. Välkyn Tuisku, 25.1
 4. Sheikki, 25.2
 5. Veeran Poika, 25.3
 6. H.V.Tuuri, 25.4
 7. Camri, 25.7
 8. Uljas Suomalainen, 25.8
 9. Enon Vilppi, 26.7
 10. Lissun Eerikki, 26.9

 

 

 

 

 

Kuva: Seinäjoen Kuninkuusravit, kuvagalleria, kuvassa tuore Ravikuningas Evartti 2021

 

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.