Pyhiinvaellus Mekkaan vaikeutuu koronaviruksen takia – tyhjyys kaikuu rukouspaikassa

Pyhiinvaelluspaikka Mekassa, Kaaban musta kiven alue, on desinfioitu, mutta Saudi-Arabia on ilmoittanut, että pääsyä pyhiinvaelluspaikalle rajoitetaan tuntuvasti. Miljoonien pääsy Mekkaan estyy.

Jokaisen muslimin tulee kerran elämässään tehdä pyhiinvaellusmatka Mekkaan. Matka kulminoituu Kaaban mustan kiven kiertämiseen.

Tänä vuonna heinäkuun loppuun ajoittuvaa hadž-pyhiinvaellusta on rajoitettu mittavasti. Hadž alkoi eilen keskiviikkona. Tavallisesti Mekkaan saapuu vuosittain yli kaksi miljoonaa ihmistä osallistumaan hadžiin. Arvion mukaan tänä vuonna vain noin kymmenen tuhannen sallitaan osallistuvan.

Saudi-Arabia on muslimivaltio, jossa asuu noin 29 miljoonaa muslimia. Maan ulkopuolelta tulevia pyhiinvaeltajia ei päästetä maahan.

Lähteet: National Geographic, International Business Times ja muita

5 thoughts on “Pyhiinvaellus Mekkaan vaikeutuu koronaviruksen takia – tyhjyys kaikuu rukouspaikassa

 • 30.7.2020 at 22:40
  Permalink

  Eipä voi enää vähempää kiinnostaa!!!

  Reply
  • 31.7.2020 at 11:36
   Permalink

   Tietenkään ei suomalaista materialistia kiinnosta se, että eräs kansainvälinen, nimeltämainitsematon klikki haluaa ajaa kilpailijansa eli kristinuskon ja islamin alas. Koronan leviämiseen vedoten on suljettu myös kirkot länsimaissa. Ehtoollisyhteyttä ei ole. Persuja ym. materialisteja tämä ei tietenkään voisi vähempää kiinnostaa. Sitä paitsi heillä on jo uusi kultti ja sen jumala nimeltään korona, jota he voivat pyllistellä.

   Reply
   • 31.7.2020 at 12:05
    Permalink

    Varmaan tuntuu hyvältä parjata ainoaa puoluetta joka on suomen puolustaja.
    Te ”suomen kansa ensin” taitaa olle teidän persujen haukkujien jälkijättöpuolue mitä ihannoitte.

    Reply
   • 31.7.2020 at 22:19
    Permalink

    Siis siksi kun en fanita pätkääkään islamia etenkään Suomessa enkä edes siellä missä tuon saatanan kultin kokrkeintaan pitäisi olla! Eikä edes koko maailmassa, mutta se nyt vaan on siinä missä paska närhikin.

    Tiedän kyllä tasan missä mennään. Ameebat ovat asia erikseen ja nehän ne nytkin valtaa pitävät!

    Reply
 • 18.12.2020 at 14:56
  Permalink

  Ensin he pysäyttivät pienyrittäjät ja massamurhasivat heidän koko elämäntyönsä. Ei mua haitannut, en ole pienyrittäjä. Sitten he pysäyttivät muslimit ja muut uskovaiset ja tyhjensivät lockdown-menetelmillä näiden pyhätöt uskonnonharjoittajista. En reagoinut, sillä en ollut uskovainen. Mutta sitten he hakivat lapsemme koska heidän hekumansa saada tuoretta lihaa synteihinsä oli rajaton, ja silloin oli liian myöhäistä. Orwellin utopia oli jo arkea meillä.

  tokentube.net/v/1369031958/Georgian-Opaskivet-Ja-Suuri-Uudelleenasetus

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.