Mark Zuckerberg köyhtyi 7 miljardia dollaria perjantaina

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg menetti 7 miljardia henkilökohtaisen omaisuutensa arvosta perjantaina, kun useat jättiyhtiöt lopettivat mainostamisensa sosiaalisessa mediassa.

Facebookin osakkeiden arvo aleni 8,3 prosenttia, mikä pienensi yrityksen makkina-arvoa peräti 56 miljardia dollaria.

Monet yritysjätit, kuten Coca-Cola, Hershey Co, Ben & Jerry’s, Verizon, Honda ja Unilever ovat liittyneet kampanjaan nimeltä ”Stop Hate For Profit”, jossa vastustetaan rasistisia ja vihaa lietsovia viestejä Facebookissa.

Coca-Colan mainostustauko kaikilla sosiaalisen median alustoilla kestää ilmoituksen mukaan ainakin 30 vuorokautta, kun yritys käy läpi nykyisiä linjauksiaan.

#StopHate4Profit rohkaisee yrityksiä vetämään mainoksensa pois Facebookista väittäen, että Facebook tehostaa ”valkoisen ylivallan” ääntä eikä tee tarpeeksi vihapuheen tukahduttamiseksi.

Mark Zuckerberg vastasi syytöksiin perjantaina Facebookissa. Zuckerbergin mukaan Facebook poistaa enemmän ”vihapuheviestejä” alustaltaan kun mikään muu julkaisija, mukaan lukien YouTube ja Twitter.

Zuckerberg kirjoittaa, että keinoälyjärjestelmä ja moderaattorit poistavat lähes 90 prosenttia vihapuheesta jo ennen kuin niistä on ilmoitettu. Joitakin arveluttavia viestejä Facebook aikoo kuitenkin jättää näkyviin merkitsemällä ne kiistanalaisiksi, mutta näkyviin jätettyjen viestien tulee olla kohdeuutisia tuomitsevia.

#StopHateForProfit käynnistyi kesäkuun 19. päivä Minneapolisissa kuolleen George Floydin tapauksen jälkimainingeissa, kun Facebook kieltäytyi poistamassa presidentti Donald Trumpin viestiä, jossa hän uhkasi mielenosoittajia väkivaltaisella kurinpidolla.

Trump kirjoitti viestissään: ”Kun varastelu alkaa, ampuminen alkaa.”

Facebookin tulot perustuvat miltei täysin mainoksiin. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Facebook sai mainostuloja 17,4 miljardia dollaria.

Jotkut kampanjaan osallistuvista yrityksistä ovat vetäneet mainoksensa pois myös Twitteristä ja Instagramista.

Lähteet: Fox Business, Business Insider, The Coca-Cola Company

6 thoughts on “Mark Zuckerberg köyhtyi 7 miljardia dollaria perjantaina

 • 28.6.2020 at 18:01
  Permalink

  Tämä uutinen kristallisoi jo kauan tiedostettu tosiasia – tämä maailmansota käydään linjalla jättikorporaatiot vs. kansallisvaltiot/valkoihoiset kansat.

  Suuryhtiöt haluavat ahneudessaan ja vallanhimossaa saada aikaan tilanteen jossa ei ole enää tahoa joka voisi paljastaa heidän tuhotoiminnan. Tähän käytetään nyt tätä agendaa eniten vastustavien kehittyneiden länsimaiden väestön halveksumista ja kriminalisoimista. Jopa ”orjakaupoista” vaikka sitä ovat kaikki rodut harrastaneet. Valkoihoiset olivat ne jotka keksivät että orjakauppa pitäisi lakkauttaa. Valkoihoiset menettivät 600 000 ihmistä sodassa orjakauppaa vastaan. Eikö se merkkaa missään? Muilla roduilla tuo numero on ainakin lähellä nollaa.

  Suuryhtiöt haluavat jatkossa turmella maapalloa entistä enemmän voitontavoittelussaan. Siksi he haluavat poistaa juuri sen etnisen väestön joka on aina ollut etulinjassa luonnonsuojelun ja järkevän, kestävän kehityksen saralla.

  Kun valkoihoiset (joita on nyt 5% maailman väestöstä poistetaan häirtitsemästä suuryhtiöiden kvartaalituloksia, syntyy samaa jälkeä kuin Neuvostoliitossa ja Kiinassa.

  Reply
 • 28.6.2020 at 19:54
  Permalink

  Jutku ”suckerberg” voi nostaa korvausvaateet antiseminismin ja ”nyt” juuri löytyneen pommin varman holokaustissa tuhoutuneen sukulaisen perusteella.

  ”Inhokit ja ”valkoisen ylivallan” edustajat, jotka maalittivat maailman suurimman hyväntekijän (itselleen) tähtitieteellisiin vahingonkorvauksiin!

  Eli. ”Ei mitään uutta länsirintamalta!”

  Reply
 • 28.6.2020 at 22:17
  Permalink

  Jännää että väkivallan poistamiseksi somesta mainostajat eivät ole koskaan kiinnostuneet tai vaatineet. Vihainen puhe ja s***i hyi, hyi mutta päitä saa katkoa, kiduttaa ym.

  Reply
 • 28.6.2020 at 22:27
  Permalink

  Musta mies saa esiintyä länsimaisessa kulttuurimarxismin mainonnassa ainoastaan joko vaalean naisen seksualisoituna kumppanina ja halujen kohteena, kuten Suomen TV- ja lehtimainonnassa tai ns. pukuälykkönä eli johtotason menestyjänä (silmälasit lähes pakollinen osa habitusta). Musta mies duunarin asussa mainonnassa on alistavaa rasismia. Sen sijaan vaalea mies ei saa olla mainonnassa mustan, latino tai aasialaisen puhumattakaan lähi-itäisen naisen halujen kohteena ja menestyjäkumppanina.

  Reply
 • 29.6.2020 at 09:08
  Permalink

  Tämä FakeBook voisi lopettaa ihmisten e-mailien keräämisen ja kalastelemisen. Itse en ole koskaan ollut FakeBookissa mutta koko ajan minulle tulee kaveripyyntöjä sieltä. Ja kun kaikki selittävät että minun e-mail osoite on saatu kaveripyyntjöjen takana olevien henkilöiden murretuista osoitekirjoista, niin en oikein usko siihen. Koska minulle tulee pyyntöjä täysin tuntemattomilta ihmisitä joille en ole koskaan laittanut viestejä. Sekä ihmisiltä joille en ole koskaan lähettänyt privaatti osoitteestani viestejä. Ja koska työpostit sekä privaattipostit ovat eri koneilla, niin ei sekään voi olla syynä. Ja privaattikone on suojattu paljon tiukemmin kuin työnantaja suojaa oman koneensa, niin jostain FakeBook murtaa ja kaivaa osoiteita.

  Kun tietosuojalaki astui voimaan Suomessa niin kantelin tästä Suomen tietosuojavaltuutetulle. Liitteeksi laitoin FakeBookin lakiosatolle lähettämäni vaatimukset omien tietojeni poistamisesta heidän tietokannoistaan. Kaikkiaan kahdeksan ID-numeroa. Mutta kun kaveripyyntöjen tulo vain jatkui 3kk, rupesin pommittamaan tietosuojavaltuutettua viikottain/joka kerta kun uusi kaveripyyntö tuli. FakeBookin olisi pitänyt saada se 5% EU sakko liikevaihdostaan, mutta hampaaton EU tai Suomen tietosuojavaltuutettu eivät osanneet toimia kun kyseessä on ”suuryritys”.

  No, olen laittanut ne kaikilla koneilla spämmiin. Saas nähdä miten serverit jatkossa toimivat. Toivottavasti spämmifiltterit toimivat näiden osalta.

  Reply
 • 29.6.2020 at 12:28
  Permalink

  Mihin tukea muka tarvitaan? Sama monopoli omistaa koko lehdistön ja mainosTV kanavat. Kyllä se agenda näkyy muutenkin, kun kaikki media työntää ulos samaa jöötiä jopa aivan sanasta sanaan ! Tähän lankaan on suvakit juuri menneet, kun samaa valhetta työntää sekä TV että Radio ja lehdet sanasta sanaan, se alkaa tuntumaan amatööreistä totuudelta. Vanha kikka.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.