Ylikomisario Taponen näkee 2015 siirtolaisvyöryn vaikutukset hieman toisin kuin todellisuus osoittaa

Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti toimiva ylikomisario Jari Taponen twiittasi tänään vuoden 2015 siirtolaisvyöryn oikeutettuja pelkoja koskevan twiitin, jossa hän yritti kiistää paperittomien rikollisuuden ja turvapaikanhakijoina saapuneiden laittoman maassa oleskelun, etenkin Helsingissä. Todellisuus on eri mieltä Taposen kanssa. Alla muutama esimerkki.

Lähes puolet rikoksen takia käännytetyistä tai karkotettavaksi määrätyistä siirtolaisista saa jädää Suomeen ja merkittävä, jos ei suurin osa siirtolaisista hakeutuu pääkaupunkiseudulle. Tämän tosiasian kertoi mm. kvartti. Sama trendi karkotuspäätöksissä jatkui vuonna 2019.

Esimerkiksi vuonna 2016 julkaistu tutkimus ulkomaalaisten rikollisuudesta Suomessa osoitti, että ulkomaalaisten rikollisuudessa on ollut ja on kasvua joka saralla. Vuoden 2017 lukujen perusteella niiden seksuaali- ja raiskausrikosten osalta, joissa epäilty on ollut ulkomaan kansalainen, kasvua nähtiin yli 340% ja jopa 38% mainituista rikoksista epäillyistä oli ulkomaan kansalaisia. Suomessa oleskelevista ihmisistä, kansalaisista tai ulkomaalaisista noin 4,5% on ulkomaan kansalaisia.

Tässä vielä muutama murunen vuosien saatosta…

Helsinki on turvallinen koska Jari Taponen sanoo niin?

Lähde: twitter, Nykysuomi

 

7 thoughts on “Ylikomisario Taponen näkee 2015 siirtolaisvyöryn vaikutukset hieman toisin kuin todellisuus osoittaa

 • 13.5.2020 at 13:49
  Permalink

  Eikä Taponen tiedä, että nuo paperittomat ovat laittomasti maassa?

  Reply
 • 13.5.2020 at 16:27
  Permalink

  Valehteleva poliisi.

  Reply
 • 13.5.2020 at 16:54
  Permalink

  Eipä mediassa juuri näy yhtäkään ulkolaisen tekemää rikosta. Vuoden kuluttua niitä alkaa näkyä, kun oikeuden tuomiot ovat julkisia. Poliisi jopa pidättyy vakavissakin tapauksissa rikollisen tuntomerkkien antamisesta, kun ulkolaisten tekemiä rikoksia täytyy vähätellä. Eiköhän nukkehallitus ole jo laatimassa lakia, joka määrää oikeuden tuomiot salattaviksi, jos niitä voi tulkita vihapuheeksi.

  Reply
 • 13.5.2020 at 16:56
  Permalink

  Taponen on hyödyllinen tollo tahoille joka hyötyy tästä ja tuolle luopiolle varmaan maksetaan näistä ”ulostuloista” Pistänyt poliisin uskottavuuden nollaan.Kukahan tosissaan hyötyy tästä, arvatkaa ja jäljet johtavat sylttytehtaalle.

  Reply
 • 13.5.2020 at 19:51
  Permalink

  Esimerkki päähän edenneestä kupasta.

  Reply
 • 14.5.2020 at 20:39
  Permalink

  Poliisi ei ole toiminut enää Suomen lain välikappaleena viimeiseen 30 vuoteen. Poliisi on puhtaasti poliittinen toimija valtamedian tavoin.
  Kun vertaa poliisia, valtamedian toimittelijoita ja puliukon oksennusta- eroa ei huomaa.

  Reply
 • 15.5.2020 at 09:51
  Permalink

  Yhdenkään paperittoman EI pitäisi päästä Suomeen!
  Jos niitä täältä löytyy, ei kun rajalle ja tervemenoa!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.