Päätoimittajan palsta: Kuntavaalit tulevat – Kuinka tunnistaa huijarit?

Kuten valveutuneimmat lukijamme kenties tietävätkin, kuntavaalit ovat tulossa vajaan vuoden päästä. Kuntien taloustilanne on punaisella ympäri Suomen ja nyt kun rahat ovat koronaviruksen entisestään äärimmäisen synkkään tilanteeseen tekemän railon jäljiltä kertakaikkisen loppu, korostuvat tulevissa vaaleissa kuntalaisten osalta juurikin ne tärkeimmät asiat, nimittäin arki ja sen sujuvuus.

Ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin, nimittäin vuoden 2021 kuntavaaleissa huijareiden erotteleminen ”kunnon ehdokkaista” on kenties helpompaa kuin koskaan. Se joka lupaa käytännössä yhtään mitään kertomatta mistä rahat siihen otetaan, on valehtelija tai tyhjäpäinen taivaanrannanmaalari.

Kun sanoin arjen ja sen sujuvuuden korostuvan tarkoitin erityisesti sitä, että kuntalaiset saavat olla onnellisia jos demokraattinen järjestelmämme tuottaa valtuuston joka kykenee pitämään ihmisten arjen kasassa ja edes kohtalaisen toimeentulon työväen lompakossa ilman, että kuntaverojen korotukset laskevat duunarin elintason toimeentulotukiasiakkaan tasolle.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen luki madonluvut blogissaan ja kertoi koronaviruksen iskevän kuntien talouteen 1,8 miljardin euron voimalla. Mittakaava on typerryttävä joten laitetaan asia hieman pienempään kehykseen… Kotikunnassani Järvenpäässä koronavirus on tullut yksin tämän vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana maksamaan 15 miljoonaa euroa. Reilu 40 000 asukkaan kaupungissamme talous oli mm. sotekuntayhtymän taloudenpidollisten virheiden vuoksi jo valmiiksi viime vuoden jäljiltä 12 miljoonaa euroa pakkasella ja valitettavasti tilanne on sama lähes kaikkialla muuallakin. 3/4 Suomen kunnista teki viime vuonna miinusmerkkisen tuloksen…

Mitä tällä kirjoituksellani sitten haen…

Kuten kansalaiset aivan oikeutetusti odottavat poliitikoilta vastuunkantoa, nyt on kansalaisten vuoro kantaa osaltaan vastuuta. Valitettavasti vastuuttomia poliitikkoja on maailma väärällään, mutta jos kansan yleistä mielipidettä on uskominen, niin on politiikan suhteen vastuuttomia kansalaisiakin, jopa yli 50% äänestäneistä! Tehkää siis hyvin ja karsikaa viimeistään nyt huijarit, taivaanrannanmaalarit ja maailmanpelastamisesta sekä polkupyörästraadoista unelmoivat amnesty-sankarit pois listoiltanne.

Ottaisiko ehdokkaasi vastaan elintasosiirtolaisia, rakentaisiko tämä polkupyöräratoja pitkin poikin keskustaa ja korpea, yksityistäisikö ehdokkaasi kunnan toimintoja hintalapusta välittämättä tai estääkö keskeltä jättömaata löytynyt yksisarvisen paska työllistävän yrityksen rakennusprojektin? Korostaako ehdokkaasi maailmanhalaamista vai peruspalveluita ja esimerkiksi kouluja sekä päiväkoteja? Puhuuko ehdokkaasi Sinulle välttämättömistä asioista vai asioista joita vain on jostakin abstraktista syystä ”pakko tehdä”?

Muistutan myöskin niitä, jotka ovat taipuvaisia äänestämään niitä jotka lupaavat yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista ja yksitoista afgaanipakolaista, että vaikka äänestäisittekin ehdokkaanne lupauksia, ne tullaan lähes systemaattisesti pettämään kirjoituksen alussa mainitusta syystä: Rahaa-Ei-Ole.

Tunnista huijari, ajattele ja äänestä oikein!

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittaja

Aiheeseen liittyvää:

4 thoughts on “Päätoimittajan palsta: Kuntavaalit tulevat – Kuinka tunnistaa huijarit?

 • 6.5.2020 at 12:23
  Permalink

  Rahat on ryöstetty kansainvälisen globalisti-eliitin taskuihin ja kotimaisten myötäjuoksijoiden voiteluun.
  Jättimäiset konkurssit ja YT-myllyt koulivat jälleen kansaa kuten viimeiset 30 vuotta on tapahtunut. Vielä työpaikkansa säilyttävien niskaan kasataan sadan hengen työkuormat, palkat jäädytetään ja elämiseen vaikuttavia veroja lisätään, vuokrat nousevat entisestään ja EK kirkuu samaa 30 vuotista lauluaan palkkojen leikkauksista Kiinan tasolle. Tietenkin valtamedia muistaa syyllistää lamasta työttömiä ja vielä toistaiseksi työpaikkansa säilyttäneet oppivat vihaamaan ja syyttämään työttömiä kohtuuttomista työkuormistaan ja sokeassa vihassaan antavat työnantajien kairata itseään perseeseen ja äänestävät entiseen tapaan paskapuolueita.

  Reply
 • 6.5.2020 at 13:45
  Permalink

  Taloustilanteeseen on perinteinen helppo ratkaisu – ensin otetaan autoilijoilta. Kun polttoaineen hinta on laskenut öljyn maailmanmarkkinahinnan laskun takia, on yksinkertaista lätkäistä ”tilapäinen” noin 40 snt/litra vero. Jos kulutus on 5 l/100 km ja vuotuinen ajomäärä 20 000 km, niin valtion kassaan kertyy lisää 400 €. Sähköautoille tietenkin diesel-auton ajoneuvovero.

  Reply
 • 6.5.2020 at 15:26
  Permalink

  Valistakaa minua tietämätöntä , ketä äänestää. Jos kirjoitan esim. Persujen Suomen Uutisiin kommenttini nimimerkilläni , minut sensuroidaan.Tässä sivustossa sitä ei vuosien varrella ole tapahtunut. Monissa muissa on.

  Reply
 • 7.5.2020 at 04:46
  Permalink

  Päätin että lopetan äänestämisen kokonaan, samanlaisia huijareita kuten tässä satatonnisten jaossa huomattiin. Löysä raha kelpaa veronmaksajien selkänahasta revittynä, olkoon puoleue mikä hyvänsä.Oma etu paras etu. Persukin ovat olleet ihmeen hiljaa, miksiköhän.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.