Seitsemää kymppiä käyvä nainen pistäytyi pankissa – Autolla ja ikkunan kautta

Poliisi epäilee 1950-luvulla syntyneen naisen ajaneen pankin ikkunasta sisään Helsingissä. Tapaus sattui Munkkivuoren ostoskeskuksen alueella 21.1.2020 kello 13.50. Virkavallan mukaan henkilövahinkoja ei syntynyt mutta tilanne olisi saattanut olla hyvinkin vaarallinen.

Poliisipartion saavuttua paikalle ajoneuvon keula oli pankin sisällä. Paikalla olivat varmuuden vuoksi myös pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt.

– Nainen kertoi tapahtumapaikalla poliisille, että oli ajanut Raumantietä Munkkivuoren ostoskeskuksen parkkipaikkaa kohti, jolloin hänellä olisi autossa mahdollisesti hirttänyt kaasu kiinni. Epäilty kuvaili, että tilanne oli tapahtunut nopeasti, eikä hän ollut ehtinyt tehdä mitään. Hän oli ajanut mutkan suoraksi suoraan pankkia kohti. Esitutkinnassa nainen ei osannut enää sanoa, mitä poljinta oli tilanteessa painanut, ja miksi auto oli syöksynyt suoraan pankin ikkunaan. Naisen mukaan hänen tilannenopeutensa oli ennen auton hallinnan menetystä 20–30 km/h:ssa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnan mukaan ajoneuvo oli törmäyksen jäljiltä käyttökelvottomassa kunnossa. Auton etupuskuri oli täysin vaurioitunut ja molemmat turvatyynyt lauenneet, sen sijaan ajoneuvon polkimet olivat täysin normaalit mikä taas sotii naisen kertomusta vastaan. Poliisi ei löytänyt paikalla polkimien edestä mitään, mikä olisi voinut jättää polkimet jumiin tai muutakaan teknistä vikaa autosta, joka olisi voinut olla syynä tapahtumaan.

Tapahtumahetkellä pankin vieressä olleen sivullisen mukaan ajoneuvo oli tullut Raumantietä ja juuri ennen parkkipaikalle kääntymistä, noin 10 metriä ennen seinää, auton nopeus ei ollutkaan hiljentynyt kääntymistä varten, vaan jatkunut suoraan kohti pankin ikkunaa ja mennyt siitä läpi.

– Tilanne on ollut vaarallinen, ja siinä olisi voinut käydä todella huonosti. Tapaus sattui keskellä päivää ja ihmisiä oli liikkeellä. Onneksi kukaan ei juuri tuolloin ollut pankin ikkunan edessä eikä pankin sisäpuolella törmäyskohdassa, Suomala sanoo.

Kuljettaja määrättiin tapauksen tiimoilta ajokieltoon.

Poliisin esitutkinta epäillyssä rikoksessa on lähes valmis ja tapaus on siirtymässä lähiaikoina syyttäjälle. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Seitsemää kymppiä käyvä nainen pistäytyi pankissa – Autolla ja ikkunan kautta

 • 5.2.2020 at 09:19
  Permalink

  Huvittavinta tapauksessa on että poliisi EPÄILEE naisen ajaneen ikkunasta sisään!
  Siis nimenomaan EPÄILEE, tarvitseeko asiaa epäillä, näkeehän sen saatana että se on ajettu!

  Reply
  • 6.2.2020 at 12:06
   Permalink

   Olet asian ytimessä. Vittu että poliisit ovat tyhmiä. Varsinkin Helsingissä.
   Toisaalta pisteet autoilevalle rouvalle jos pankissa pistäytyminen olikin protesti Rothchildt-pankkiirien tyrannialle.

   Reply
 • 5.2.2020 at 18:10
  Permalink

  AINA ”epäillään” kun kyse ei ole kansallismielisestä.

  Reply
 • 8.2.2020 at 18:34
  Permalink

  Rouva oli suivaantunut pankin nihkeästä suhtaumisesta niihin asiakkaisiin jotka hiekanjyviä pankin juuri vahatuille lattioille kehtaavat tuoda, ei tuoda hiekkaa, tuodaa lasia..perk—le.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.