Facebook, Microsoft, Twitter ja Google perustivat oman toimielimen ”ääriajattelua” vastaan

Teknologiamaailman ja erityisesti sosiaalisen median jättiläiset Facebook, Microsoft, Twitter ja Google ovat perustaneet oman toimielimensä ”ääriajattelua” vastaan. Katalyyttinä toimielimen perustamiselle on AFP:n mukaan toiminut mm. erinäiset kouluampumiset ja erityisesti Christchurchin ampumistapaukset, jossa hyökkääjä iski kahteen moskeijaan tappaen 51 ihmistä.

”Global Internet Forum”-niminen toimija pyrkii omien sanojensa mukaan sensuroimaan ääriliikkeiden tai ääriajatteluun viittaavaa sisältöä Christchurchin kaltaisten tapahtumien ehkäisemiseksi, mutta esimerkiksi Facebookin hyvin valikoivat yhteisönormit tuntien, myöskin muunlainen sensuuri tulee lisääntymään.

Yhtiöt niputtavat kätevästi samaan kastiin äärioikeistolaisena pitämänsä liikehdinnän ja islamistisen terrorismin. Uuden seelannin pääministeri Jacinda Ardern näkee, ettei uusien lakien ja säännösten asettaminen valtiotasolla ole järkevää, mutta komppaa ”virallisen median” varsin yleistä näkemystä siitä, että yleisöä tulisi houkutella ”vaihtoehtoisen, kuratoidun sisällön pariin”. ”Kuratoida”-sanan varsinainen sisältö onkin sitten hivenen arveluttavampi tässä yhteydessä… Kuratoitu nimittäin tarkoittaa sisällön suodattamista ja valikoitua keräilyä uudeksi sisältöyksiköksi, eli selko-suomeksi sensuroitua ja potententiaalisesti harhaanjohtavaa, jopa valheellista sisältöä.

Global Internet Forum on ilmoittanut tehtäväkseen tutkia tehokkaimpia tapoja ”haitallisen sisällön” kitkemiseksi ja mm. väkivaltaisen sisällön mahdollisimman tehokkaaksi poistamiseksi erinäisistä sosiaalisen median palveluista. ”GIF” on haastanut teknologia-alan yritykset myöskin omaehtoiseen toimintaan ääriajattelua vastaan.

Lähde: AFP

Muokattu 11:35 – Lisätty Global Internet Forumin toiminnan tarkoituksen kuvaus.

6 thoughts on “Facebook, Microsoft, Twitter ja Google perustivat oman toimielimen ”ääriajattelua” vastaan

 • 24.9.2019 at 11:29
  Permalink

  Olennaista on ymmärtää, että sananvapauden nimissä Global Internet Forumilla on vapaus sanoa mitä haluaa siinä kuin Matti Meikäläiselläkin.

  Matti Meikäläisen tulee tiedostaa, että tuo foorumi edustaa vain omistajaansa. Sillä ei ole mitään poliittista mandaattia.

  Reply
 • 24.9.2019 at 12:37
  Permalink

  ”Facebook, Microsoft, Twitter ja Google perustivat oman toimielimen ”ääriajattelua” vastaan.”

  Onkohan USA:n hallinon NSA-PRISM pohjainen, jota eräs Edward Snowden 2013 valotti?

  Reply
 • 24.9.2019 at 13:14
  Permalink

  Ja tottakai kaikki ajattelu katsotaan lopulta ääriajatteluksi.

  Reply
 • 24.9.2019 at 13:27
  Permalink

  Milloinka siirrytään valmiiksi pureskeltuun ruokaan? Jokaisessa ruokalassa pitää olla virallinen maistaja toteamassa, ettei nyt poiketa liikaa virallisesta kaurapuuro, nakit ja muusi tai kanaviillokki -linjasta. Äärimaustetut ruuat voivat hämmentää kansalaisia ja työteho globalistin pajassa hiipuu.

  Reply
 • 24.9.2019 at 18:47
  Permalink

  Ääriajattelen silti. Eivät ne ajattelua voi estää, vaan näiden ajatusten julkituomista.

  Reply
 • 24.9.2019 at 21:10
  Permalink

  Ainakin Suomen kommunisti -hallitus ”kuratoi” Suomen lopulliseen hautaansa maailmasta tänne rahdatulla kuralla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.