Hallitusneuvotteluiden yksi pohjapala ”perinteinen” työvoimapula – Työttömiä 238 300

Hallitusneuvotteluiden toinen viikko alkoi vaalit voittaneen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla. Ensimmäinen viikko kului tilannekuvan hahmottamisella ja tätä varten kutsuttiin esitelmöimään eri ministeriöiden osaajia. Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin esitelmässä toistettiin mm. maahanmuuton välttämättömyyden perustelemiseksi käytettyä mantraa työvoimapulasta. 

Gustafssonin esitelmän kohdassa ”Toimivat työmarkkinat” esille nousi mm. heikon talouskasvun vaikutukset työllisyyteen, mutta kuten sanottua, perinteinen työvoimapula on myöskin mainittu.

Nykysuomi kertoi huhtikuun lopussa työttömien määrän olleen noin 238 000, mutta työvoimapula vaivaa Gustafssonin mukaan silti. Kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi, jota yleisesti on pidetty yhtenä merkittävistä syistä työttömien suuren määrän ja väitetyn työvoimapulan ristiriitaan, Gustafsson esittää palvelujärjestelmän uudistamista. Työttömien määrää taas ei vähennä esitelmän kohta, jossa korostetaan työperäisen maahanmuuton lisäämisen välttämättömyyttä.

Vuonna 2018 maahanmuuttajien työllisyys oli keskimäärin 10% alhaisempaa kuin kantaväestöllä. Kuitenkin esimerkiksi pakolais-statuksella maahan saapuvien siirtolaisten kohdalla tilanne on vieläkin haastavampi. Saksassa 75% humanitäärisin syin maahantulleista, ”pakolaisista” ajautuu pitkäaikaistyöttömiksi.

Hallitusneuvotteluiden pohjaksi tehdyt esitelmät löydät täältä.

Lähde: Valtioneuvosto, Verkkouutiset,

Aiheeseen liittyvää:

 

11 thoughts on “Hallitusneuvotteluiden yksi pohjapala ”perinteinen” työvoimapula – Työttömiä 238 300

 • 13.5.2019 at 10:58
  Permalink

  Mitä ne poliitikot ulisee? Itsehän poliitikot halusivat ja loivat massatyöttömyyden -90 luvun pankkikriisin varjossa. Taloudellisen- ja poliittiseneliitin mielestä kysyntä piti saada Suomessa alas, vaikka keinotekoisella taantumalla, jonka piti olla tarpeeksi syvä. Koiviston Konklaavi vasaroi Suomen taloudellisen tuhon ja massatyöttömyydestä tehtiin status quo.
  Suomi on globalisti-rikollisten johtama kakistokratia.

  Reply
  • 14.5.2019 at 11:32
   Permalink

   Kokoomuksen ja kepun Nairu-konsepti vaatii jättirakennetyöttömyyden ylläpitämistä.

   Reply
 • 13.5.2019 at 11:17
  Permalink

  Suomalaiset ovat vieraantuneet työteosta, ei tarvitse tehdä mitään, avustukset, etuudet, ruoka-apu riittävät toki hengissä pysymiseen. Töitä, jossa vaatteet likaantuu, tai tulee hik,i niihin hommiin ei meinaan löytyä tekijöitä.
  Pyritään ns. etätöihin, vaikkapa Espanjan auringon alla loikoillen, läppärit sylissä, älypyhelin kourassa, suu leveässä hymyssä, jopa siinä määrin, että takimmaisen hampaan kuntoluokitus selviää yhdellä vilkaisulla, se on ihanaa. Taskussa tai tilillä ei sentin senttiä, uhmakka olemus viritetään kuin henkilö omistaisi ainakin puolet maapallon kultavaroista.

  Reply
  • 13.5.2019 at 11:54
   Permalink

   Eiköhän tuo tie eli työmoralistinen saarnaus ole jo kuljettu loppuun. Oletko joku pankkiiri ja syyllistät ihmisiä siitä, että he eivät tuota systeemillesi tarpeeksi rahaa?

   Reply
 • 13.5.2019 at 11:20
  Permalink

  Toi työvoimapula ja sen paikkaaminen kehitysmaalaisilla on niin täyttä paskaa. Kuka siihen vielä oikeen uskoo???..ai niin helsinkiläiset naiset, jotka suurimmalta osin äänestää vihervammaistoa.

  Reply
 • 13.5.2019 at 12:40
  Permalink

  Työttömyys poistuu lopulta kokonaan, kun hallitus muuttaa Suomen islamilaiseksi tasavallaksi. Sen jälkeen orjiksi muuttuneiden suomalaisten duunareiden ei tarvitse valitella työn vähyyttä. Raipan iskut ja muut raipparangaistukset ovat vain opiksi ja ojennukseksi.

  Reply
 • 13.5.2019 at 17:39
  Permalink

  Vittu, yritin löytää töitä 2 vuotta saatuani potku pörssiyhtiön saneeraus vimmassa, mutta ikää oli 52. Ei onnistunut työnhaku, joten päätin että perkele, olkoon. Viimeinen niitti oli kun rajojen yli lappasi vettoperseitä joita hyysättiin kuin kunniavieraita. Joten päätin, se oli tässä.

  Reply
 • 13.5.2019 at 21:20
  Permalink

  Yksi mahdollinen selitys, mikä tulee mieleen on, että maahanmuutolla pyritään lisäämään suhteellista työvoiman tarjontaa. Sillä, että tämä työvoima ei ole käyttökelpoista ei niinkään ole merkitystä, kunhan sen tilastolliseen olemassaoloon voidaan vedota palkkoja määritettäessä ja työehtoja saneltaessa.

  Toisaalta on mahdollista, että nykypäivän Suomessa on pulaa jihadisteista, kamelikuskeista, vuohipaimenista, öljynporaajista sekä jihadistien synnyttäjistä. Ehkä eliitillä on Suomen varalle jonkinlainen ”Suomi, tulevaisuuden kehitysmaa” -projekti. Tähän projektiin kuuluu islamilainen vallankumous, merkittävän öljylöydön tekeminen, länsimaiden yhteinen huolen ilmaisu siitä, että kalifaatti tukee terrorismia, Suomea johtavan mullahin syyttäminen julmaksi diktaattoriksi, kansanmurhan lavastaminen sekä lopulta demokratian ja vapauden tuominen Suomeen liittouman pommituksin. Vastineeksi demokratiasta ja vapaudesta liittoumalle siirtyvät Suomen öljyvarat ja tukku edullisia jälleenrakennussopimuksia.

  Reply
 • 15.5.2019 at 13:21
  Permalink

  Ei ole todellista työvoimapulaa. Työvoimapulasta vinkuvat yrittäjät jotka eivät saa työntekijöitä sellaisella palkalla, jolla ei ihminen tule ko. paikkakunnalla toimeen.

  Reply
 • 18.5.2019 at 21:52
  Permalink

  Tämä on ikuinen mantra, tämä työvoimapula. Jo muistaakseni v.1989 ”valtion” viisaat ehdottivat, että Suomeen pitää tuoda 60 000 työntekijää ulkomailta. Tulikin lama ja 500 000 työtöntä. Aika ajoin se nousee esille ja nyt se tuntuu olevan jatkuvaa narinaa, kun ei työvoima kohtaa ja työttömät eivät olisi halukkaita tekemään töitä, kun etuisuudet ovat niin hyviä. Näin voi ollakin, mutta ei kokonaan. Työstä kunnon palkka niin ongelma on ainakin osittain ratkaistu. Sitten 6-12 kk kursseilla uudelleenkoulutus, jolla saadaan katettua hyvinkin suuri osa työvoimapulasta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.