Yli sata petosta muutamassa kuukaudessa – Järvenpääläismies rankkojen epäilyjen alla

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen petosrikostutkinta on saanut päätöksen laajan petosrikoksiin liittyvän esitutkinnan, jossa Järvenpääläismiehen epäillään syyllistyneen yli sataan petosrikokseen vain muutaman kuukauden aikajänteellä, huhti-marraskuussa 2018.

– Petosrikoksista epäillään hieman yli kolmekymppistä järvenpääläistä miestä, jonka epäillään tilailleen muiden ihmisten nimissä tuotteita verkkokaupoista. Epäilty oli jättänyt verkkokauppojen tilausten yhteyteen omat yhteystietonsa ja hän oli noutanut tilauksia pakettien noutopisteistä. Poliisille tehdyistä tutkintapyynnöistä on käynyt ilmi, ettei epäillyllä ole ollut tarkoituskaan maksaa takaisin verkkokaupoissa tekemiään tilauksia, joita hänen epäillään tehneen toisten ihmisten nimissä peräti 101 kappaletta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Toisin sanoen miehen epäillään käyttäneen oikeudetta yksityishenkilöiden henkilötietoja saavuttaakseen oikeudetonta taloudellista hyötyä. Poliisi on tutkinut laajaa rikossarjaa paitsi petoksina, myös identiteettivarkauksina.

– Tämäntyyliset nettipetokset ovat nykyään jo valitettavan yleisiä ja niistä saattaa koitua uhreille ja yrityksille suuriakin taloudellisia tappioita. Jos joku epäilee, että omat luotto- tai henkilötiedot ovat päätyneet vääriin käsiin, yksi vaihtoehto voi olla esimerkiksi luottokiellon asettaminen itselleen. Tällöin voi ainakin estää mahdolliset identiteettivarkaudet. Jos taas kokee jo joutuneensa rikoksen uhriksi, kannattaa asiasta tehdä pikaisesti rikosilmoitus poliisille, jotta poliisi pääsee mahdollisimman aikaisessa vaiheessa rikoksesta epäillyn jäljille, Kiiski neuvoo.

Esitutkinnan aikana selvisi, että rikoksesta epäillyn oikeudettomat tilaukset olivat yksittäistapauksissa arvoltaan noin kolmestakymmenestä eurosta aina noin 2 400 euroon asti. Yhteensä rikosvahinkoa on petossarjassa syntynyt asianomistajien ilmoitusten perusteella yli 41 000 euroa. Osa teoista jäi kuitenkin yrityksen asteelle. Tutkintapyyntöjä tekivät lopulta yksityishenkilöiden lisäksi myöskin rahoitusyhtiöt.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Yli sata petosta muutamassa kuukaudessa – Järvenpääläismies rankkojen epäilyjen alla

 • 25.4.2019 at 11:24
  Permalink

  ”järvenpääläismies ” vetoaa siihen että hänen ”jumalansa” omistaa kaiken?

  Reply
 • 25.4.2019 at 19:35
  Permalink

  Poliisilla olisi aivan oikeitakin töitä tehtävänä sen sijaan kuin rappaa ”vihapuhetta” ja samalla laskevat varsinaisella ”aktiivimallilla” omaa ”kansalaisluottamustaan” viranomaisina kansalaisten silmissä aivan ”sillä” tavalla ”tekemällä” mikä on se ”ainoa” sana, jonka kesken kasvuisten suusta tulee. En nyt viitsi edes ”sitä” tässä suoraan sanoa, vaikka se kuvaisi poliisin harjoittamaa toimintaa normi-kansalaisia kohtaan, jotka nyt sentään ovat jotensankin nieralla tässä hullussa maailmassa.

  Mutta sepä siinä onkin kun tämän maailman pitää nyt olla ”hullu” vain siksi, että johtavat poliitikot aina kirkkoa myöten seuraavat sitä kusivanaa, jonka täysin kaistapäät jälkeensä jättävät. Ja se ”kusivana” on taas kerran se wanha kunnon sosialismi, joka on ”päivitetty” vain uuteen versioon.

  Mutta tästä kaikesta huolimatta se kova ydin eli se utopia, jostain sellaisesta mielettömyydestä ja haihatuksesta, jolla ei ole mitään mahdollisuutta eikä edes kykyä pitää maailmaa kasassa saatika edes yhdessä maassa.
  Se, että tämänkin etummaisina airueina ovat wanhat taistolaiset ja uudet tytön heitukat sekä vauvan peppuiset poika -oletetut anarkistit kuvaa hyvin sitä kuinka paljon lihaa on luun ympärillä on ja koko aatteen palo on yhtä kestävää kuin pierun kuori aina siihen saakka kun tuosta ”oppisuunnasta” tehtäisiin reaalielämää ja perusta valtioiden ja kansakuntien olemassaololle sekä yhteiskuntien toiminnalle tavalle, jota voisi edes etäisesti kuvata stabiiliksi, puhumattakaan että katsottaisiin pitkälle tulevaisuuteen todellisten suunnitelmien ja pitkälle menevien periaatteiden valossa.

  Ne, jotka ovat luodut rikkomaan ja alas repimään vallitsevaa järjestä eivät kykene rakentamaan mitään uutta ja pysyvää, sillä se valheellisuus, jolla wanha on hävitetty. Valheellisuudella ei rakenneta mitään uutta ja parempaa vaan se alkaa murenemaan ensimmäisestä päivästä lähtien kun se on kaaoksella ja mielettömyydellä pystytetty. Eräs valhe kesti 70-vuotta ennen kuin se luhistui omaan mahdottomuuteensa. Tuo ”valhe” oli Neuvostoliitto.

  Reply
 • 26.4.2019 at 13:11
  Permalink

  Jos epäilee. Niitähän kysellään joka paikassa, mm valehoitajat ja valelääkärit kyselevät, nuorilta kaupan kassa, poliisit, jotka eivät tiedä omaa nimeään jne. Joku niistä tuhannesta saattaa kusettaa, olisiko mitään parempaa konstia olemassa, kuin omavastuu?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.