Ennakkoäänestys alkoi tänään – Noin 40% äänistä tarjolla

Vuoden 2019 eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona. Viime eduskuntavaaleissa 32,2% äänioikeutetuista äänesti ennakkoon. Varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Äänestysprosentti oli viime eduskuntavaaleissa 70,1%, jonka tienoilla se on pysynyt melkoisen vakaasti 90-luvun lamasta lähtien.

Kotimaan ennakkoäänestyspaikat löydät täältä.

Nykysuomi piti viikon kestäneen eduskuntavaalikyselyn maaliskuun loppupuoliskolla ja kolmen kärkeen ylsivät varsin eri puolueet kuin valtamedioiden gallup-kyselyissa. 69% Nykysuomen lukijoista kertoi äänestävänsä Perussuomalaisia, 9% Seitsemän tähden liikettä ja kolmanneksi tullutta SKE-puoluetta 8% vastanneista. Yhteensä kyselyyn vastasi 1115 Nykysuomen lukijaa.

Lähde:vaalitutkimus.fi

Aiheeseen liittyvää:

4 thoughts on “Ennakkoäänestys alkoi tänään – Noin 40% äänistä tarjolla

 • 3.4.2019 at 11:30
  Permalink

  Hyvä kun matkustavaisille ja muille estyneille on tajolla ennakkoäänestys, mutta itse olen sen verran patavanhoillinen arvokonservatiivi että äänestän varsinaisena vaalipäivänä hillitysti ja arvokkaasti. Päälle juon kunnon munkkikahveet ja illalla seuraan kansalaisaktivistien livestreemeiltä vaalivalvojaisia.

  Reply
 • 3.4.2019 at 13:09
  Permalink

  Todellinen demokratia on lähes yhtä suuressa puristuksessa kuin se oli sitä 100-vuotta sitten. Silloin Suomen itsenäistyessä vaikutti ulkoparlamenttaarisin keinoin räikeästi Neuvosto-Venäjä ja sen tuore bolsevikkinen hallinto – luei: sekasorto – tänä päivänä EU, jonka hallinto noudattelee samaa kaavaa prässihousut jalassa, mutta hallintotapansa sekä poliittikansa osalta se luo ainoastaan sekasortoa, rasismia, sortoa ja despoottisuutta jäsenmaissaan kanta-asukkaita kohtaan samalla puhuen ”eurooppalaisista arvoista” ja ”demokratian suojelemisesta” Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin suulla aivan kuten perusteli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri Leonid Brezhnev (1906-1982) ”demokratian palauttamisella” sekä ”fasistisen vallankumouksen” estämisellä antamalla käskyn sotilaallisesti miehittää ja murskata Tsekkoslovakian kansannousu eli ”Samenttivallankumous v. 1968 Varsovan liittoon kuuluvien liittolaisvaltioden kanssa, koska Tsekkoslovakian ”ihmiskasvoinen kommunismiin” pyrkiminen oli uhka Neuvostoliiton hegemonialle Itä-Euroopassa sekä kommunistiselle maailmanvallankumoukselle.

  Näin vaalien alusaikaan sopii hyvin lainaus Isosta Kirjasta siihen, mitä tulee pitää mielessä kun kuuntelee eduskuntavaali puolueiden vuolaisiin lupauksiin sekä selityksiin hallituspuolueiden edesottamuksista eli siitä politiikasta mitä ne ovat tehneet melkein edellisen vaalikauden.

  ”Älkää katsoko heidän suutaan. Katsokaa heidän käsiään.”

  Reply
 • 4.4.2019 at 09:34
  Permalink

  Vaaleihin osallistuminen on vain osoitus siitä, että nukkuu. Ainakin niin kauan kun on kyse edustuksellisesta demokratiasta. Ikävä kyllä, nukkuvakin joutuu nyt äänestämään jotta yhteiskunta ei vajoaisi vielä syvempään tyranniaan ja pakkovaltaan kuin tänään.

  Vanhempamme huijattiin rekisteröimään meidät valtion omaisuudeksi synnyttyämme. Sitä kutsutaan sosiaaliturvatunnukseksi. Turvaa valtion takauksen jättiveloille, pienen ihmisen pysymisen karsinassa.

  http://www.globalistagenda.org/law.htm

  Reply
 • 4.4.2019 at 09:36
  Permalink

  Moneltako jää äänestämättä kun paperista ajokorttia ei hyväksytä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.