Amnestyn tutkimus kummastelee raiskausten määrää ja rankaisemattomuutta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisee tänään tutkimuksen pohjoismaissa tapahtuvista raiskauksista sekä niihin liittyvistä rikosprosesseista. Amnestyn tutkimus syyttää raiskauksista ja rankaisemattomuudesta puutteellista lainsäädäntöä sekä ”raiskausmyyttejä”, mutta jättää yhden selityksen täysin käsittelemättä…

Siitäkin huolimatta, että esimerkiksi Helsingissä yli puolet raiskauksesta epäillyistä on ulkomaalaisia, Amnesty ei käsittele, ainakaan etukäteen tarjoamassaan tiivistelmässä, maahanmuuttoa ja siihen liittyviä ilmiöitä sekä kulttuurieroja laisinkaan.

Maahanmuuton sijaan Amnesty International syyttää oikeusjärjestelmiä, jotka järjestön mukaan ”sivuuttavat, kiistävät ja hiljaisesti hyväksyvät naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan.”

– Leimaantumisen pelko ja epäluottamus oikeusjärjestelmään johtavat siihen, että naiset ja tytöt eivät ilmoita viranomaisille kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta – ja he jotka siitä kertovat, joutuvat toistuvasti pettymään piittaamattomiin ja ennakko-oletuksiin perustuviin rikosprosesseihin ja vanhentuneisiin lakeihin, toteaa Amnesty Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo.

Esimerkeiksi Amnesty tarjoaa tutkimuksessaan Tanskaa, jossa 24 000 raiskaustapauksesta vain 94 johti tuomioon sekä Ruotsia, 6% epäillyistä raiskausrikoksista johti syytteeseen.

Lähde: USAmnesty International

4 thoughts on “Amnestyn tutkimus kummastelee raiskausten määrää ja rankaisemattomuutta

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.