Miljarditulosta nakuttava Stora Enso potkii Oulun tehtaalta jopa 400 työntekijää

Paperiyhtiö Stora Enso teki viime vuonna yli 1,3 miljardin euron positiivisen tuloksen, johon oli edellisvuoteen verrattuna saatu aikaiseksi 32% kasvu. Tämä ei tunnu yhtiölle riittävän, vaan se ilmoitti tänään aloittavansa Oulun tehdastaan koskevat YT-neuvottelut, joidenka lopputulemana jopa 400 työntekijää ”pääsee” kilometritehtaalle.

Oulun tehtaalla työskentelee 600 ihmistä, joten 2/3 on irtisanomisuhan alla. Tämä vetää tehtaan pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkosen mielen matalaksi:

– Kyllä tämä on järkyttävä uutinen. Sain tiedon asiasta tunti sitten. Tässä on toista vuotta suunniteltu, mitä muuta me täällä Oulussa voisimme tehdä kuin paperia ja millaisia investointeja tänne tehdään. Nyt tulos onkin, että tuotantolinjoja sammutetaan. Tämä tieto tuli puun takaa, pääluottamusmies Kaikkonen toteaa Lännen Medialle.

Tehtaan kaksi paperikonetta aiotaan muuttaa kartongin valmistukseen soveltuvaksi ja ilmeisestikään tämä ei edellytä nykyisenlaista työvoimaa. Yritys itse perustelee irtisanomistarvetta kilpailukyvyn ylläpidolla ja Oulun tehtaan tulevaisuuden varmistamisella.

Lähde: ArvopaperiHämeen Sanomat

6 thoughts on “Miljarditulosta nakuttava Stora Enso potkii Oulun tehtaalta jopa 400 työntekijää

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.