Anne berner: ”Diesel-autojen myynti kielletään Suomessa jollain aikavälillä”

Sipilän hallituksessa liikenneministerinä työskentelevä pikasuomalaistettu design-pohatta Anne Berner on ilmoittanut haastattelussa, että diesel-autojen myynti tullaan Suomessa kieltämään ”jollain aikavälillä”. Sen tarkempaa aikahaarukkaa ei Berneriltä kuitenkaan löytynyt.

Bernerin mukaan sekä fossiilisesta dieselistä, että bensiinistä on päästävä eroon ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun tukemiseksi.

Kuten sanottua, tarkkaa aikaväliä, jonka aikana diesel-autojen myynti kiellettäisiin, ei liikenneministeriltä irtoa, mutta hänen mukaansa ”on oletettavaa, että diesel-autojen myynti tullaan jollakin aikavälillä kieltämään.”.

Maaseudun tulevaisuus-lehden mukaan ainakin Ranska, Tanska ja Iso-Britannia aikovat kieltää diesel-autojen myynnin. Suomeen vuosittain tuotavista noin 40 000 autosta jopa 60% on dieseleitä.

Lähde: MT, SKL

16 thoughts on “Anne berner: ”Diesel-autojen myynti kielletään Suomessa jollain aikavälillä”

 • 21.11.2018 at 17:14
  Permalink

  eikö tämä perh##n pika-kansalainen ole jo tarpeeksi kyninyt suomea, onko niin ihmeen vaikea saada päähän että helkkarin ilmaston muutos ei ole pohjolan asia, olemme o,2 prosenttia päästöissä koko helkkarin pohjola maailman päästöistä, olemme valtava päästön maksaja ihan tyhjästä, politiikot ratsastavat vain päästöillä millä ei ole meidän leveysasteilla mitään tekemistä ja sitten voisi rouva pika-ministeri katsoa tosiaan kuinka pienet päästöt nykyajan diesel autoilla on? tämä on taas näitä kyöpelin vuoren noidan metkuja, ei riittänyt että rokotti ja teki miljoonia lastensairaalalla jonka suomen kansa maksoi….eikö näille riitä mikään? menisi jo takaisin sveitsiin laskemaan rahojansa eikä tuhoaisi pienta suoimea..,uskomatonta touhua. ilmaston takia..ziisus. eikö suomesta löydy jo fiksumpia tyyppejä päätäjiksi. kaikkihan tietävät tämän bernerin olevan ######ten agentti. muttei tarttis olla hölmölää narauttamassa.

  Reply
 • 21.11.2018 at 17:54
  Permalink

  Sveitsiläisen lehmän maidosta saa kohtalaista suklaata.

  Reply
 • 21.11.2018 at 19:12
  Permalink

  Noita Anne Bernerin kuvia ei pitäisi julkaista!
  Minulla menee niistä läppärin näyttö umpijäähän ja sitä saa sitten jääskraballa ja hiustenkuivaajalla siivota.

  Reply
 • 21.11.2018 at 19:24
  Permalink

  Missä niitä biodieseleitä sitten poltetaan, kun dieselautot kielletään ? Ja pitkiin aikoihin raskasliikenne ei tule siirtymään dieselistä mihinkään .

  Nythän on niin, että bensiinistä on kerosiin ja dieselin kysynnän takia ylitarjontaa, joten jalostamoille jää bensiiniä ”käteen” eli säiliöihin runsaasti .

  Laskennallisesti dieselin hyötysuhde on parempi kuin bensiinin ja koneet kestää kauemmin; eli autokanta ei kierrä herrojen mielestä riittävästi … kusettamalla pitää tilanne korjata .

  Haluan nähdä sen päivän kun Berner sanoo julkisesti, että traktoreiden pitää siirtyä bensiiniin tai sähköön.

  Halutaan verottaa kansaa lisää, ja se on jotenkin saatava ”perustelluksi” kansalle; tästä on kyse.

  Suuret ryöstöt kun on jo tehty : archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 21.11.2018 at 19:40
  Permalink

  Itse olen sitä mieltä että Anne ”beriberi” Berneristä olisi päästävä eroon Suomen tavara- ja henkilöliikenteen tukemiseksi.

  Reply
 • 21.11.2018 at 20:14
  Permalink

  Eli yrittävät tyhjentää maaseudun kokonaan. Maalla ei voi liikkua oikeastaan muulla kuin omalla autolla. Yleensä työmatkakin sen verran pitkä että pitää olla dieselauto. Typerä berner on hairahtunut kauaksi todellisuudesta ilmasto propagandoineen. Suomen ilmastovähennyksillä ei ole todellisuudessa mitään merkitystä mihinkään.

  Reply
 • 21.11.2018 at 20:52
  Permalink

  Olisin erittäin onnellinen jos joku ******** tuon Sipilän sontahanskan.

  Reply
 • 21.11.2018 at 20:54
  Permalink

  Berberin jäljiltä suomeen jää vain Diesel vaatemerkki.

  Reply
 • 21.11.2018 at 21:31
  Permalink

  Äänestäjät hoi, pitäkää huolta, että seuraavissa valeissa nykyisten vallanpitäjien puheet eivät enää kuulu. Ennusteiden mukaan ilmasto viilenee huomattavasti, ja fossiilisia polttoaineita taevitaan entistä enemmän. Tosin sekin on vain auringon toimintaan perustuva ennuste, mutta ainakin yhtä kelvollinen kuin lämpenemisennuste, jonka perusteet ovat tieteellä lavastettua politiikkaa.

  Reply
 • 21.11.2018 at 21:53
  Permalink

  Kielletään mieluummin tuon ehdottaja…
  Mitään tolkullista se ei ole saanut aikaan…

  Reply
 • 21.11.2018 at 22:57
  Permalink

  Mitenhöhän sähkö auto lämpiää Suomessa talvella.. Kuinka kauan kestää ikkunoiden sulaa ajokuntoon ,,, talvella.
  Diesel auto on ainoa oikea kulkuneuvo hajaasutusalueella

  Reply
 • 22.11.2018 at 06:07
  Permalink

  No tulihan se sieltä, jos menoveden korotukset eivät riitä, otetaan pakkolait käyttöön.

  Reply
 • 26.11.2018 at 22:53
  Permalink

  Jos ei saa myydä, niin ei saa käyttääkkään. Diesel veturit ensimmäiseksi.

  Reply
 • 3.1.2019 at 13:58
  Permalink

  Diesel on ilmastonmmuutoksen kannalta pienempi paha kuin bensakoneet. Diesel on vain mm. typen oksidien kannalta hengitysilmaa huonontava laite.

  Reply
 • 26.3.2019 at 11:11
  Permalink

  Ei mista ku täysperävaunullinen rekka josta puolet on akkuja. Johan on todettu että yhden sähköauton akun valmistus tuottaa päästöjä saman verran kun 200.000km ajoa diesel henkilöautolla. Akut kestää maks. 100.000 km eli sähköauto saastuttaa dieseliä huomattavasti enemmän

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.