Törkeitä varkauksia Itäkeskuksessa

Kaksi naista vangittiin törkeistä varkauksista epäiltyinä. Naiset seurasivat vanhuksia ja anastivat heiltä käteistä rahaa Itäkeskuksessa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi 21.9.2018 kaksi naista, joiden epäillään anastaneen usealta iäkkäältä naiselta omaisuutta Itäkeskuksessa. Molempia epäillään törkeistä varkauksista ja törkeän varkauden yrityksestä Helsingissä ja varkaudesta Tampereella. Epäillyt teot tapahtuivat syyskuun puolivälin tienoilla.

– Poliisi otti naiset kiinni itse teossa keskiviikkona 19. syyskuuta. Naiset tarkkailivat ensin pankeissa ja myymälöissä asioineita vanhuksia ja anastivat sitten 80-vuotiaan naisen lompakon. Anastettu lompakko löytyi epäiltyjen hallusta, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kaikki epäillyt rikokset tehtiin suurin piirtein samalla tekotavalla keskellä kirkasta päivää. Tapausten epäillään olevan osa ulkomailta johdettua ammattimaista rikollista toimintaa.

– Iäkäs naisuhri nosti pankista huomattavan summan käteistä rahaa ja laittoi rahat vetokärrynsä vetoketjulliseen taskuun. Pankista hän suuntasi kauppaan ja kassalla hän huomasi, että rahat olivat poissa, Geiger kuvailee yhtä tapauksista.

Poliisi kehottaa harkitsemaan, kuinka suuria määriä käteistä nostaa kerralla ja missä käteistä rahaa kuljettaa. Epäilyttävästä toiminnasta tulee ilmoittaa viipymättä poliisille.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Törkeitä varkauksia Itäkeskuksessa

 • 3.10.2018 at 13:02
  Permalink

  Mitä vittua! Klaus Geiger. Ei saatana! Ei ihme että hki:n poliisi on polpo.

  Reply
 • 3.10.2018 at 14:35
  Permalink

  Kannattiko avata rajat kaikkien tulla…

  Reply
 • 3.10.2018 at 16:03
  Permalink

  Moninulttuurisuus on rikkautta. Ei mulla muuta.

  Reply
 • 3.10.2018 at 18:01
  Permalink

  Koska päästetään vapaaksi?

  Nimim. Vankilat ilman kaltereita.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.