Totta vai tarua? Tiedemiehet yhdistivät kolmen henkilön aivot telepaattista kommunikaatiota varten

Kaksi koehenkilöä suuntasi tietoa kolmannelle, joka reagoi heidän aivoimpulsseihinsa.

Washingtonin yliopiston ja Carnagie Mellon yliopiston tutkijat ovat kehittäneet laitteen, jonka avulla siihen liittyneet henkilöt voivat lähettää toisilleen aivoimpulsseja. Laite perustuu aivokäyrien seurantaan ja niiden perusteella johdettavaan mangeettiseen aivojen aktivoimiseen.

Tutkijat ovat nimenneet laitteen BrainNetiksi ja uskovat, että tulevaisuudessa siihen voi liittyä lukematon määrä aivoja toimiakseen yhdessä telepaattisesti.

Tutkijoiden mukaan kyseessä on ensimmäinen sovellus, johon useampi ihminen voi liittyä ratkaistakseen ongelmia.

– Liityntä sallii kolmen henkilön tekevän yhteistyötä ja ratkaista ongelmia käyttämällä suoraa yhteyttä aivoista aivoihin.

Koehenkilöistä kaksi oli ”lähettäjiä” ja yksi ”vastaanottaja”. Koehenkilöt pelasivat Tetris-tyylistä peliä, jossa lähettäjät keskittyivät ledivaloihin, jotka tarkoittivat tiettyä kääntämissuuntaa.

Testi tehtiin viidellä eri koehenkilöryhmällä. Tulos ällistytti tutkijat, sillä tarkkuus oli yli 81 prosenttia.

Tutkijoiden mukaan koetulokset rohkaisevat mahdollisuuksia ratkaista mittavia ongelmia tulevaisuudessa sosiaalisen verkoston avulla, aivojen yhteistyöllä.

Lähde: Daily Express

11 thoughts on “Totta vai tarua? Tiedemiehet yhdistivät kolmen henkilön aivot telepaattista kommunikaatiota varten

 • 2.10.2018 at 21:51
  Permalink

  Kyllähän kasvitkin kommunikoivat.

  Vaikka uutinen olisikin totta ja vaikka keksittäisiinkin tapa yhdistää miljoonia aivoja niin ei mitenkään voida estää verkkoon yhdistymästä pahaa tarkoittavia ihmisiä, valehtelijoita, poliitikkoja ynnä muuta sakkia, joiden toiminnan tuloksena saavutukset mitätöityvät ja keskinkertaistuvat.

  Lopputuloksena saavutettava aivoverkko on lähinnä verrattavissa nykyiseen yhteiskuntaan, tai on jopa identtinen sen kanssa.

  Reply
 • 2.10.2018 at 22:58
  Permalink

  Jos nyt ryhdymme poistamaan väärin ajattelevat ja pahaa tarkoittavat henkilöt tästä neuro-verkosta, ei se enää sovellu ongelmien ratkaisemiseen.
  — Jotta olemme voineet poistaa väärät vastaukset jo etu­käteen, meillä piti olla oikea vastaus tiedossa jo ennen kuin aloimme käyttää verkkoa ”ratkaisun löytämiseen”.

  Tästä syystä poliittinen järjestelmä ei sovellu ratkaisujen löytämiseen (ongelmien ratkaisemiseen). Sitä voi käyttää ehkä parhaimmil­laankin vain valintojen tekemiseen.
  — Demokratiaa koskee sama ongelma.

  Olemme antaneet yhteis­kunnassa liian suuren roolin
  — demokratialle,
  — politiikalle ja
  — järjestelmille.
  Käytämme niitä sellaisiin toimin­toihin (esimerkiksi ongelman ratkaiseminen), joihin ne eivät ollenkaan sovellu vaan antavat ratkaisuksi toiminta­malleja, jotka ovat pahempia kuin mikä alkutilanne oli.

  Reply
 • 3.10.2018 at 00:12
  Permalink

  Se jolla tulevaisuudessa ei ole skynet laitetta ei saa yhteyttä kehenkään koska kuka nyt haluis puhuu suulla haloo!

  Reply
 • 3.10.2018 at 00:55
  Permalink

  Niin, paitsi että kyse ei ole telepatiasta sen enempää kuin vaikka monitorin liittämisestä tietokoneeseen. Mielenkiintoinsta silti ja tulee ilman muuta toimimaan tulevaisuudessa.

  Reply
 • 3.10.2018 at 01:00
  Permalink

  @ Telepaattista vittuilua 3.10.2018 at 00:12

  Ennen kuin suulla puhuminen lopetetaan, on jo paljon aiemmin lopetettu kirjaimilla kirjoittaminen. Kännykän kuvakkeiden näyttäminen on tullut uudeksi universaaliksi ”moni­kulttuuriseksi” kirjoitus­kieleksi. Lapsikin sitä osaa käyttää:
  — Kissa on kilt­ti!
  Ja muutahan alamaisen ja tottelevaisen kansan ei tarvitsekaan osata.

  Reply
 • 3.10.2018 at 03:49
  Permalink

  Vähemmän hyvä uutinen, mikäli tämä on totta. Väistämättä tulee mieleen Star Trek TNG:n pelottavin vihollinen eli Borgit – joilla ei muuten ole mitään tekemistä Björn Borgin kanssa. Tämä aivojen lukeminen ja tietoisuuksien yhteen sulauttaminen mahdollistaa sen äärimmäisen kontrollin ja orjuuttamisen, jota sionistit haluavat. Jos tällainen tekniikka toteutuisi, niin Borgien pelottava ilmoitus kävisi toteen:

  ”You will be assimilated, resistance is futile.”

  ”Teidät sulautetaan, vastarinta on hyödytöntä.”

  Tuskinpa kukaan haluaisi elää sionistien kontrolloimassa kollektiivissa, missä ei ole omaa yksityisyyttä ja tahtoa ollenkaan, vaan yksilö on pelkkä hyödyke näille sionistiäpärille, saatananpalvojille. Näinhän Talmudissa sanotaan:

  Midrasch Talpioth, (fol. 225d), sanoo:

  ”Jumala loi heidät ihmisen muotoon Israelin kunniaksi. Mutta Akum luotiin ainoastaan palvelemaan heitä (juutalaisia) päivällä ja yöllä.”
  ”Eikä heitä voi koskaan vapauttaa tästä velvollisuudesta. Se on tuleva kuningas (juutalainen) jota eläinten luonnollisessa muodossaan, ja eläinten ihmisen muodossa tulisi palvella.”

  Zohar, II, (64b), sanoo:

  ”Ihmiset jotka palvovat epäjumalia, ja jotka ovat lehmiä ja aaseja, kuten on kirjoitettu: ’Minulla on lehmä ja aasi…'”
  Buxtorf kommentoiden Psalmia 80:13-14 sanoo:
  ”Villisialla kirjoittaja tässä tarkoittaa kristittyjä jotka syövät sikaa ja, kuten siat, ovat tuhonneet Israelin viinitarhan, Jerusalemin kaupungin, ja jotka uskovat ’ripustettuun’ Kristukseen.”
  Rabbi Edels, kommentoiden Kethuboth´ia (110b) sanoo:
  ”Psalmin kirjoittaja vertaa Akumia saastaiseen metsän petoon.”

  ”Goin elämä ja kaikki hänen fyysiset voimavaransa kuuluvat juutalaiselle.” (A. Rohl. Die Polem, s. 20)

  Sanhedrin, (59a), sanoo:

  ”Rabbi Jochanan sanoo: ’Goi joka tirkistelee lakia ansaitsee kuoleman.”

  Abhodah Zarah, (26b, Tosephoth), sanoo:

  ”Jopa Goimien parhaat pitäisi tappaa.”

  Schulchan Arukh sanoo:
  ”Mutta sodan aikana Akum tulee tappaa, sillä on kirjoitettu: ’Hyvät Akumien joukossa ansaitsevat kuolla.”

  ”Leikkaa toivo ei-vanhurskailta; anna kaikkien harhaoppisten joutua kerralla perikatoon; kisko heidät juurineen irti, murra ja tuhoa ylpeät valtakunnat; kiirehdi tehdäksesi kaikista ihmisistä alamaisia meidän päivinämme.”

  Kannattaa lukea Talmudin ”rabbiinisia viisauksia” niin selviää, millainen ehkä jopa Koraaniakin perverssimpi opus on kyseessä: http://www.heinola.org/~patato/talmud.html

  Eero Tillanen

  Reply
 • 3.10.2018 at 06:43
  Permalink

  Olen huomannut että eukon kanssa ajatellaan joskus samaa asiaa. Ja mitä vahemmiksi tullaan, sitä useimmin ”ilmö” toistuu. No ilmiö ei koske seksiasioita, vaan esim. ruoanlaitto, siivousta, kaupassakäyntiä ym 🙂

  Reply
 • 3.10.2018 at 07:52
  Permalink

  Aivokäyristä voi nähdä, että tutkittava ajattelee jotakin, mutta mitä ajattelee, sitä ei koskaan voi selvittää aivojen monimutkaisuudesta johtuen.

  Nykyään tiedettä rahoittavat valtaa pitävät, joilla ei ole mahdollisuutta ymmärtää, mitä tutkitaan. Huijarit ryhtyvä nykyään harrastamaan tiedettä, koska siitä saa rahaa. Rahoitus on turvattu humpuukitieteeseen, kunha se miellyttää rahan jakajia. Länsimainen kulttuuri on tuhoutumassa ja siinä tieteen rappioituminen on merkittävin tekijä.

  Reply
 • 3.10.2018 at 08:24
  Permalink

  Miten loistava mahdollisuus niille, jotka nyt jo haluavat kaikkien ajattelevan asioista oikealla ”virallisella” tavalla. JAtkossa ei tarvi edes ajatella ja olet samaa mieltä. Lopun alkuja tämäkin.

  Reply
 • 3.10.2018 at 11:01
  Permalink

  Tulevaisuudessa poliisi tekee teiden varsilla ajatusratsioita kuin nykyään puhallustestejä. Ajatustenlukukypärä kiinnitetään kuljettajan päähän ja toinen poliisin päähän. Välissä ovat piuhat ja tietokoneyksikkö. Poliisi pystyy hetkessä huomaamaan, onko kuljettajalla rasistisia viha-ajatuksia päässään. Jos on, seuraa lähtö putkaan, käräjille ja uudelleenkoulutuskeskitysleirille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.