Poliisi oikoi huhuja rakennuspalosta Pudasjärvellä – Poisti tiedotteen nopeasti

Pudasjärvellä paloi 13.8 IKH:n myymälä ja poliisi kertoi nopeasti epäilevänsä paloa tahallaan sytytetyksi. Paria päivää myöhemmin viranomaiset kertoivat esittävänsä palosta epäiltyä vangittavaksi ja huhut ottivat tuulta alleen poliisin vaietessa tekijän taustoista. ”Tuntomerkeiksi” vangitulle poliisi tarjosi ainoastaan epäillyn iän, 20 vuotta. Tänään poliisi julkaisi muutaman sekunnin ajaksi tiedotteen, jossa asiaa tutkiva rikoskomisario Risto Määttä oikoi huhuja asian tiimoilta.

Valitettavasti kuvakaappausta Nykysuomi ei ehtinyt napsimaan, sillä poliisien tiedotteiden poistelu on äärimmäisen harvinaista, eikä sellaiseen oikein osaa varautua, mutta artikkelia varten tiedotteen teksiosuus otettiin talteen. Alla kyseinen tiedote kokonaisuudessaan.

”Poliisin tietoon on kantautunut useita huhuja Pudasjärven IKH- liikerakennuksen paloon liittyen.

Huhujen siipien katkaisemiseksi poliisi kertoo, että teosta epäilty ja vangittu mies on kantasuomalainen ja ulkopaikkakuntalainen.

Rikoskomisario Risto Määttä”

Paloa tutkittiin alunperin törkeänä tuhotyönä, mutta nimike on sittemmin muutettu tuhotyöksi. Nimikkeen muutos perustuu lakiin. Tarkemmin siihen, että kaupparakennuksen yhteydessä olevassa asunnossa oli tapahtuma-aikaan ainoastaan kaksi henkilöä. Lain mukaan törkeän tuhotyön tunnusmerkistö edellyttää muun muassa, että aiheutetaan suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa.

Kansa sai siis tietää tekijän etnisen taustan ja kansalaisuuden. Poliisilta toivotaan tulevaisuudessakin avointa tiedottamista ja yhdenmukaista toimintaa kyseisenlaisissa tapauksissa.

Lähde: Poliisi, 2, 3

5 thoughts on “Poliisi oikoi huhuja rakennuspalosta Pudasjärvellä – Poisti tiedotteen nopeasti

 • 24.8.2018 at 17:21
  Permalink

  Poliisi on tehnyt monta ilmoitusta rikosksista kinnijääneitä vuosin saatossa ja kertonut kirkkain silmin että tekijä/tekijät on kantasuomalaisia, ja onkin sitten selvinnyt että tekijät oli yönmustia kuppailijoita, joten en usko ikinä enää poliisin iloituksia missä tekijöiden kerrotaan olevan kantasuomalaisia.

  Reply
 • 24.8.2018 at 21:00
  Permalink

  Poliisitiedote = vihollisen propagandaa.

  Reply
 • 24.8.2018 at 21:05
  Permalink

  Poliisi valehtee ja jäänyt siitä jo niin monta kertaa kiinni, että poliisi voisi ”Tiedotteidensa” kanssa mennä pitämään päiväkoteihin satutunteja. Eivät niitä aikuiset suomalaiset tarvitse, joiden vanhemmat ja isovanhemmat ovat sotineet sodissa henkensä kaupalla tämän maan vapauden ja itsenäisyyden puolesta kesän helteillä ja talven tulipalopakkasissa.
  Poliisi voisi ottaa ”kohderyhmäksi” ne tahot, joita se hautoo kuin kanaemo muniaan eli ne, joille voi puhua niitä näitä ja kaikki menee läpi kunhan vakio ilme eli imelä hymy on kasvoilla, joka on tarkoitettu niille, jotka tekevät ”parempaa” rikollisuutta, ts. pelastavat Suomen ”kestävyysvajeen” kunhan ensin kaikki täyttä ylöspitoa näkevät saadaan rahdattua Hölmölään, jossa ”poliisitkin ovat ystävällisiä”! by Kari Suomalainen (1920-1999).

  Reply
 • 26.8.2018 at 09:27
  Permalink

  eihän virkamiehen julkaisuja kai tosta vaan voi mennä poisteleen? nehän on kai kaikki jonkinlaisia asiakirjoja tms virallisiajotain.

  Reply
 • 28.8.2018 at 04:20
  Permalink

  Ranualainen, muuttanut Ouluun…jne. Vkl. tietoa Pudasjärveltä

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.