Brittiviranomaiset mahdollisesti tunnistaneet Novichok-terroristit – ”Epäilemättä venäläisiä”

Iso-Britanniassa tapahtuneiden Novichok-myrkytysten tutkinta etenee. Neljä ihmistä on joutunut maassa sairaalahoitoon ja yksi on kuollut näiden jouduttua kosketuksiin venäläiskehitteisen Novichok-hermomyrkyn kanssa. Poliisi on nyt kertonut mahdollisesti tunnistaneensa myrkytyksien syylliset ja kaikki epäillyt ovat heidän mukaansa venäläisiä.

Poliisi on analysoinut kuukausitolkulla valvontakameroiden kuvamateriaalia ja mahdolliset epäillyt on nyt onnistuttu rajaamaan pieneen porukkaan. Kameroiden kuvista potentiaalisesti tunnistettuja henkilöitä on verrattu ennen myrkytyksiä maahantulleisiin ihmisiin, eikä viranomaisilla ole omien sanojensa mukaan epäilystäkään siitä, mistä epäillyt ovat kotoisin.

Toistaiseksi medialle ei olla kerrottu, onko asian tiimoilta tehty pidätyksiä mutta poliisi on saanut tietoonsa keinon, jolla myrkky saatettiin uhrien vaikutuspiiriin. Tutkimusten mukaan Novichok-myrkkyä löytyi hajuvesipullosta, jonka Skripalien tapauksen jälkeen sairaalaan joutunut pariskunta oli löytänyt puistosta. Sairaalassa myrkytykseen kuolleen Dawn Sturgessin tiedetään suihkuttaneen löydetyn hajuvesipullon sisältöä suoraan iholleen, näin altistuen Skripaleihin verrattuna jopa kymmenkertaiselle määrälle hermomyrkkyä.

Vielä ei tiedetä sen enempää sitä, kuinka hajuvesipullo on joutunut Skripalien asuntoon tai kuinka se on sieltä jatkanut matkaansa puistoon, josta pariskunta Sturgess/Rowley sen mukaansa keräsivät.

Tällä hetkellä poliisi tutkii tapausta sillä oletuksella, että Sturgessin ja Rowleyn myrkyttänyt Novichok olisi samasta erästä kuin Skripalit tapauksessa käytetty. Kansainvälinen kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on kerännyt rikospaikkojen lähistöltä näytteitä ja analysoi niitä parhaillaan.

Lähde: TheGuardian

7 thoughts on “Brittiviranomaiset mahdollisesti tunnistaneet Novichok-terroristit – ”Epäilemättä venäläisiä”

 • 19.7.2018 at 10:01
  Permalink

  Ihmeellisiä ovat hajuvesipullon tiet 🙂

  Reply
 • 19.7.2018 at 10:26
  Permalink

  Vai että puistosta löytynyt hajuvesipullo. Hmm. uskokoon ken tahtoo.

  Reply
 • 19.7.2018 at 11:31
  Permalink

  Ja Brittiviranomaiset ovat epäilemättä luotettavia?

  #Huutonaurua

  Reply
 • 19.7.2018 at 12:41
  Permalink

  ”Poliisi on nyt kertonut mahdollisesti tunnistaneensa myrkytyksien syylliset ja kaikki epäillyt ovat heidän mukaansa venäläisiä.”
  Huonosti ainakin tutkittu, jos lehtitietojen mukaan vielä VX:ää voimakkaampaa hermomyrkkyä löytyy maasta hajuvesipulloissa, onhan kyseessä joukkotuhoase.
  Eikös nyt olisi helppo selvittää onko pullo Julia Skripalin, epäiltiinhän silloin myrkyn kulkeutuneen juuri tyttären mukana Skripaleille?
  Vaikka tiedustelupalveluissa on kovat lait ja petturit tapetaan, jos vain mahdollista ja maasta huolimatta niin olisi Venäjän ajoitus täysin järjetön.
  Maassa valmistauduttiin juuri maailman suurimpaan urheilutapahtumaan ja isä Skripalin olisi voinut ”hoitaa” koska vain, kävihän mies mm. pitämässä luentoja.
  Taitaa olla samantyylinen tarina, kuin Syyrian toinen kaasuisku myöskin jonkin aikaa ennen jalkapallon mm- kisoja, joka muuten taisi kuivua omaan mahdottomuuteensa, ei ole lehdet enää kirjoitellut. 🙂

  Reply
 • 19.7.2018 at 13:09
  Permalink

  Kuka mies laittaa päälleen hajuvettä? Vai onko kyseessä partavesi?
  Britti -poliiseille ja Teresa Mayn hallitukselle tapauksesta on tullut periaate- ja kasvojen säilyttämis -kysymys ja eräänlainen ”kunniamurha”, jota ei sovi kiistäminen, sillä koko Iso-Britannia joutuisi naurunalaiseksi, joka tuota nykyisin aika pientä tekijää, mutta entisaikojen suurvaltaa ja maailmanlaajuista hegemoniaa ylläpitänyt siirtomaavalta ei voi sietää eikä päälleen ottaa, sillä siinähän samalla ryvettyisi ryvettynyt koko kuningashuonekin, joka on säilyttänyt asemansa siitä huolimatta, että se on käynyt kuilun partaalla niin omasta syystään kuin Ison-Britannian työväenpuolueen poliittisesta vastustamisesta huolimatta.

  Reply
  • 19.7.2018 at 13:26
   Permalink

   Pelkkää härskiä teatteria huomion osoittamiseksi muualle siitä että aikovat luistaa Brexitistä vastoin kansan tahtoa.

   Reply
 • 19.7.2018 at 15:11
  Permalink

  Eikö poliisi suorittanut maastoetsintöjä Skripalien homman jälkeen, luulisi epäilyttävän pullon tuolloin löytyneen? Jos nyt kupsahtanut hajuveden suihkuttelija löysi pullon ennen etsintöjä eikö yhtään raksuttanut? Ihmeen pitkään ei ole ollut tarvetta hajustautumiselle jos nyt vasta itsensä novitshokkasi.

  Epäileväiselle tuomaalle tulee mieleen skenaario että briteillä on käsissään etenevä sarjamurhaajan tapaus, jossa myrkyttäjä on läheisen armeijan tutkimuslaitoksen vinksahtanut laboratorioteknikko jolle materiaalit löytyy työn puolesta. Fiksaatio Venäjäkytkökseen voipi viivästää ratkaisua paljonkin tälläisessä tapauksessa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.