Kuorma-auto ”lanasi” polkupyöräilijän Porissa – Ei pysähtynyt selvittelemään asiaa

Maanantai-aamuna 11.6.2018 klo 07.50 Kuorma-auto osui suojatiellä Murskatietä ylittäneeseen polkupyöräilijään. Polkupyöräilijä oli tulossa Filpuntien suunnasta pyörätietä pitkin tarkoituksenaan ylittää Murskatie. Samanaikaisesti Murskatietä pitkin tullut perävaunullinen kuorma-auto, osui polkupyörän eturenkaaseen. Polkupyöräilijä ei poliisin mukaan loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

Kuorma-auto ei pysähtynyt paikalle ja Lounais-Suomen poliisi pyytääkin tapauksen mahdollisilta silminnäkijöiltä vihjeitä ja havaintoja. Luonnollisesti poliisi tahtoisi jututtaa myöskin kyseisen kuorma-auton kuljettajaa. Laki24 sivusto tiivistää onnettomuudessa moottoriajoneuvoa kuljettaneen aseman seuraavasti:

”Moottorikäyttöisen ajoneuvon tai raitiovaunun kuljettaja voi joutua syytteeseen liikennepaosta, jos hän liikenneonnettomuuteen osallisena laiminlyö velvollisuutensa heti pysäyttää ja kykynsä mukaan avustaa vahingoittuneita. Liikennepaosta tieliikenteessä voi seurata sakkoa tai enintään yksi vuosi vankeutta.”

Lähde: Poliisi, Laki24

4 thoughts on “Kuorma-auto ”lanasi” polkupyöräilijän Porissa – Ei pysähtynyt selvittelemään asiaa

 • 14.6.2018 at 04:34
  Permalink

  Oliko kuorma-auton kuljettaja niitä uusia valtion kotouttamisrahalla C-ajokortin saaneita, mutta autokoulun läpäisemättömiä moniosaajia?

  Reply
 • 14.6.2018 at 08:14
  Permalink

  Ennen kuin kaikki kuorma-autonkuljettajat nostetaan ristille, haluan sanoa pari juttua. Pyöräilijät on kuskin ehkä pahin painajainen, tullaan katvealueelta täyttä vauhtia, pahimmassa tapauksessa katsomatta risteävää liikennettä ja napit korvilla. Se kajuutta ei ole mikään majakka, josta näkee ympäristöön 360 astetta, ja ympäristön kasvillisuus peittää näin kesäisin todella paljon. Ainakin täällä eteläpuolen naapurikaupungilla liikkuu paljon sellaista porukkaa, joka suorastaan kiilaa kuorma-auton eteen, se kun on hidas ja kankea kaupunkialueilla. Oma veikkaus on, että fillaristi oli juurikin tällainen oman oikeuden (ei terveyden) vartija, tunki väkisin väliin ”koska minulla on oikeus”. Kuski ei vain huomannut tilannetta, ei varsinaisesti paennut.

  Reply
  • 14.6.2018 at 09:23
   Permalink

   Tuo on aivan totta. Kerran eräs norjalainen rekkakuski halusi antaa esimerkin – tässä tapauksessa oli tosin pieni koulukas – miten ”pieni ihminen” jää kertakaikkiaan katveeseen kulki hän sitten polkupyörällä tai kävellen. Rekkakuski pyysi välttämään suoraa kiilaamista rekan edestä, vaikka se olisi pysähdyksissä ja sen sijaan tekemään ”liikkeen laajallla skaalalla” käyttäen turvaväliä rekan ”nokkaan”, jolloin rekkakuski näkee lapsen tai aikuisenkin luonnollisesti paljon paremmin.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.