Nykysuomelle löytyi jatkaja- Uusia tuulia ja jatkuvuutta

Hyvää iltaa arvoisat lukijat!

Nykysuomi on viimeisen parin vuoden aikana täyttänyt menestyksekkäästi vapaan median tyhjiötä Suomessa ja tarjonnut valtamedian mädännäisyydelle rehellisen vaihtoehdon. Rehellisyydellä tarkoitan sitä, että asiat on Nykysuomessa kerrottu kuten ne ovat todellisuudessa tapahtuneet. Juha Korhonen, Nykysuomen kirjoittajat ja muu taustaväki ovat tehneet ansiokasta työtä julkaisun alkuaikoina tehtyjen virheiden ja epäkohtien muuttamiseksi ja kaikesta ilmoilla olevasta hälinästä sekä mielipahasta huolimatta, näiden henkilöiden ansiosta Nykysuomi on kulkenut vakaasti kohti ”luotettavan tiedonvälittäjän statusta”. Tuo status onkin jotain sellaista, jonka luulisi olevan lähtökohtaisesti tavoiteltava jokaiselle media- toimijalle. Näin ei kuitenkaan ole, vaan valtamedia on viimeisen vuosikymmenen aikana muuttunut entistä enemmän valheiden ja toimituksen mielipiteiden jakelijaksi.

Kuten monesti olette saaneet huomata, Nykysuomi ei ole skandaalihakuinen tai klikkihuoraava media, kuten niin monet valtakuntamme suurimmista julkaisuista ovat. Uutiset ovat ajoittain tylsiä ja puun makuisia, mutta ne sisältävät tietoa. Vieläpä sellaista tietoa, joka kansalaisen on hyvä tietää ja minkä valtamedia usein jättää kattamatta joko heidän ajamiensa intressien vastaisena tai ”poliittisen korrektiuden” nimissä. Vapaa ja rehellinen tiedonvälitys ei ole aina räiskyvää tai erityisen mielekästä luettavaa, vaan se kertoo olennaisen, sen, mitä Meidän kansalaisten todella on hyvä tietää.

Hiljattain vahvistusta saaneet ”huhut” Nykysuomen omistajanvaihdoksesta pitävät paikkansa

Alkaen 1.6.2018 allekirjoittanut ottaa Nykysuomen harteilleen. Olen kirjoittanut enempi vähempi säännöllisesti Nykysuomeen viime syksystä lähtien. Uutisten lisäksi olen kirjoittanut julkaisuun melkoisen politiikkapitoista kolumnia koko tämän ajan. Olen eräänlainen vapaa-ajattelija enkä pidä ajattelun kahlitsemisesta ”ismeihin” ja liian kuristavaan ideologiseen viitekehykseen.

Suurin osa ei varmasti tiedä kuka minä olen, eikä ihme: En ole ollut kovinkaan näkyvä hahmo oikeastaan missään. Olen 29 vuotias politiikan harrastelijasarjassa painiva perheenisä ja perussuomalaisen puolueen jäsen Järvenpäästä. Poliittinen taustani on melko värikäs ja sitäkin puolta olen valmis avaamaan enemmän, jotta kukaan ei vain pääsisi tekemään ”Jymypaljastuksia” jossakin hömppäjulkaisussa… En kuulu yhteenkään keskenään kinastelevaan ”kansallismieliseen” liikkeeseen eikä poliittiset sidonnaisuuteni ole näkynyt, eivätkä tule näkymään Nykysuomessa muuten kuin kolumnieni muodossa. En pidä turhasta jauhamisesta enkä aio sellaiseen lähteä missään vaiheessa, mistään syystä. Tahdon nostaa esiin sen, että minä pidätän itselläni oikeuden arvioida, mikä on ”turhaa jauhamista”. Tämä linja voi tuottaa vihamiehiä ja vähentää potentiaalista ”hyvän päivän tuttujen” määrää, mutta en minä tällä hankkeella kavereita ole hankkimassakaan… Muistutan tätä julkaisua lähtökohtaisesti jostakin ihmeellisestä syystä vihaavia, että minua on turha vihata. Asiat ovat asioita ja Nykysuomi on tiedonvälittäjä. Minä tai kukaan muukaan Nykysuomeen kirjoittavista ei ole syypää siihen, että tämä maa on menossa kovaa vauhtia viemäriin tai että mielikuvitusfasismi/nazismi rehottaa KAIKKIALLA.

Aion pitää osaltani huolen siitä, että Nykysuomen ja poliittisten liikkeiden sekä yhdistysten välille muodostuu todellinen ”hajurako”. Ei siksi, että vastustaisin esimerkiksi ”kansallismielisten” yhdistyksien ja liikkeiden agendaa, vaan siksi, ettei Nykysuomen kaltaista julkaisua voida toteuttaa uskottavasti riippumattomana ja vapaana, mikäli se on jollakin tapaa sidottu em. toimijoihin. Toki asioista tullaan, kuten sanottua, uutisoimaan niin kuin ennenkin. Nykysuomi ei lähde mukaan myöskään politiikan valtavirran, eli joko ”keskoomuksen” ihmisvastaiseen tai vihervasemmiston suomalaisvastaiseen, hapatukseen, vaan kertoo asioista myöskin niiltä osin, miltä muut ne jättävät kertomatta.

Mikä sitten muuttuu? Tiedonvälityksen kannalta ei kovinkaan moni asia. Uutisia kerrotaan kuten ennenkin, ainoastaan skaala tulee laajentumaan tai ainakin kohdentumaan hieman eri tavoin. Tulevaisuudessa Nykysuomi kertoo entistä suuremmalla alueella sekä kotimaan että ulkomaiden tapahtumista. Sen lisäksi erinäisiä muutoksia tullaan tekemään siihen, miten asioista kerrotaan. Painopistettä siirretään hieman tutkivampaan suuntaan ja artikkelit tulevat olemaan laajempia kuin ennen, unohtamatta päivittäisten ”leipäuutisten” tekemistä. Toki edellä mainittujen muutosten tekeminen vaatii sekä aikaa, että monimuotoisia resursseja, jotka luonnollisesti ovat jokainen eri syystä kiven alla. Antakaa siis aikaa…

Rehellisyydestä ja suorasukaisuudesta Nykysuomi ei tule tinkimään, vaan uutisoitavat aiheet kerrotaan yhä kuten ne ovat tapahtuneet ja asioista tullaan puhumaan niiden oikeilla nimillä. Välittämättä poliittisista käänteistä tai ”korrektiudesta”, asioista on puhuttava ja kansalla on oikeus tietää! Sen sijaan sekä kiusantekona Nykysuomea syystä tai toisesta vastustaville, että esimerkiksi sosiaalisen median kiusanteon harhaisen ”oikeutuksen” poistaakseni, tulen pitämään huolta siitä, ettei Nykysuomen uutisoinnissa käytetty retoriikka koskaan tule olemaan pätevä syy esimerkiksi facebook- bannille, rikosilmoitukselle tai muulle vastaavalle. Tokihan tämä on mahdotonta toteuttaa täydellisesti ja massiiviset koneistot jotka sosiaalisen median takana häärivät, tulevat tulevaisuudessakin tekemään kaikkensa sen eteen, etteivät kiusalliset totuudet vain päädy kansan verkkokarvoille. Tässä on roolia Sinullekin, jakamalla uutisia, autat vapaata tiedonvälitystä ja pidät huolen siitä, että se, mikä kansan tietoon on saatava, sinne saadaan. Samoin tietoosi tullut, mahdollisesti arvokas tieto on todennäköisesti tietämisen arvoinen jollekin toisellekin! Kerro siitä meille ja teet palveluksen kanssaihmisillesi sekä itsellesi.

Nykysuomi tulee lisäämään avoimuutta asteittain. Konkreettisesti tämä näkyy lukijalle niin, että tulevaisuudessa esimerkiksi julkaisuun kirjoittavien henkilöiden nimet tulevat olemaan näkyvissä ja jokaiseen kirjoittajaan on mahdollista ottaa yhteyttä sähköpostitse. Tämä parantaa sekä palautteen antamisen mahdollisuutta että poistaa yhden argumentin vastustajiemme jo lähtökohtaisesti varsin kapeasta työkalupakista. Tällä hetkellä kirjoittajien anonymiteetille kuitenkin on perusteet… Tappouhkauksia, jatkuvaa solvaamista ja reaalimaailmassa tapahtuvaa syrjintää ei tulisi joutua sietämään yhdenkään ihmisen etenkään Nykysuomessa tapahtuvan kirjoitustyön vuoksi. Tuon asian esille mm. siksi, että olen itse joutunut kokemaan kaikkea edellä mainittua poliittisten mielipiteideni ja niiden julkaisemisen vuoksi. Todellisuudessa tilanne on se, ettei Nykysuomeen kirjoittavien työrauhaa ja turvallisuutta sanan laajassa merkityksessä voida toistaiseksi turvata muuten kuin anonymiteetillä. Siksi, minun näkemykseni mukaan, omalla nimellään kirjoittavat kolumnistimme ovat poikkeuksellisen rohkeita ihmisiä.

Jotta tämä kirjoitus nyt ei paisuisi aivan suunnattoman pitkäksi, alan tätä tässä paketoimaan. Aion tuoda lukijoillemme Nykysuomen kuulumisia viikoittain ja järjestän myöskin tarpeen sekä mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksia esittää kysymyksiä ja käydä dialogia julkaisusta. Muistutan arvon lukijaa siitä, ettei Nykysuomi pyöri kuukauttakaan ilman teitä, joten teillä on valta käsissänne. Te jokainen voitte auttaa Nykysuomea pysymään ”online” lukemalla uutisiamme, kertomalla meille tietojanne ja vaikkapa jakamalla artikkeleitamme sosiaalisessa mediassa. Vastapalveluksena Nykysuomi lupaa tuottaa teille monimuotoista luettavaa ja mahdollisimman kattavaa uutisointia myös tulevaisuudessa.

Kiitos!

Petri Perta

20 thoughts on “Nykysuomelle löytyi jatkaja- Uusia tuulia ja jatkuvuutta

 • 17.5.2018 at 21:50
  Permalink

  Onneksi Nykysuomi jatkaa. On parhaita vaihtoehtomedioita.

  Reply
 • 17.5.2018 at 21:57
  Permalink

  Hienoa että löytyi jatkaja! Ja asiat ovat nyt sitten selvät?

  Toivottavasti uhraisit energiaa paljon 22.10.2017 esilletuomaasi kansallismielisten eripuraisuuden lopettamiseksi ja rivien suoristamisen puolesta! Asia on aivan ensimmäisiä tärkeysjärjestyksessä!

  Reply
  • 18.5.2018 at 14:44
   Permalink

   Turha on luulla että jostain löytyisi mies joka yhdistää kaikki Suomen natsionalistit. Pikku-Hitlereitä on kyllä maa täynnä, on mitä eriskummallisimpia uniformupönöttäjiä ja leijonalipun heiluttajia, on ikääntyneitä 80-luvun maihariskinejä ja jopa ulkomaalaistaustaisia kansankiihottajia, mutta jokainen vetää omaa kymmenhenkistä fanilaumaansa ja tietysti eri suuntaan kuin muut. Sellaista äijää ei löydy joka nämä pikkuporukat yhdistäisi.

   Reply
   • 18.5.2018 at 17:02
    Permalink

    Parasta olisi, jos ei edes puhuttaisi sionististen ja ei-sionististen nationalistien yhdistymisestä tai yhteistoiminnasta.

    Reply
 • 17.5.2018 at 23:02
  Permalink

  Viherpunikki-toimittajien dominoimalle, Kalergi-suunnitelmalla kantasuomalaisten valkoiseen kansanmurhaan tähtäävälle valtaVALEmedialle tarvitaan todella vastapainoa kertomaan siitä, mitä valtaVALEmedia sensuroi/salaa, vääristelee ja suoraan valehtelee.

  Reply
 • 17.5.2018 at 23:06
  Permalink

  Hyvä homma! Onhan nyt edelliseen toimijaan, sittemmin mv-mediaan siirtyneen Juha Korhoseen ok?

  Reply
  • 19.5.2018 at 12:02
   Permalink

   Mitä MV:lle on muuten tapahtunut? Tauolla? Korhonenhan totesi että hänellä/heillä on sivustolle back-up suunnitelma, back-up-back-uppi ja back-back-up-uppi, vai mite se nyt menikään?

   Reply
 • 18.5.2018 at 05:56
  Permalink

  Miksi vastustat kiihkeästi natsismia? Jopa ”linjapuheessasi”!

  Reply
 • 18.5.2018 at 06:40
  Permalink

  Hyvät blogikirjoittajat vetävät sivustolle lukijoita. Siksi niiden tuloa ei kannata jäädä odottelemaan, vaan heitä pitää aktiivisesti kysellä.

  Vähemmän kirjoittamiseen tottuneille ja muillekin pitäisi perustaa lyhyet/napakat -palsta, jossa kommentin/mielipiteen pituus olisi maksimissaan esim. 500 merkkiä.

  Reply
 • 18.5.2018 at 11:16
  Permalink

  Heti ensimmäiseksi kannattaa päivittää/korjata SSL serti ettei chrome herjaisi siitä enää, vähentää oitis sivuston luotettavuutta jos serti ei ole kunnossa. Kustannus muutamia kymppejä max.

  Reply
  • 18.5.2018 at 15:30
   Permalink

   Vain retardit käyttää chromea.

   Reply
 • 18.5.2018 at 12:29
  Permalink

  Täysillä eteenpäin -tässä Suomi nimisestä sontaläjästä ei aiheet lopu kesken sillä korruptio ja jatkuvat vääryydet ulottuvat yhteiskunnan jokaiselle osa-alueelle ja niistä kertovia medioita tarvitaan paljon lisää. Onnea uudelle omistajalle tärkeään tehtävään näinä vaikeina aikoina!

  Reply
 • 18.5.2018 at 13:48
  Permalink

  Pökköä pesään.. se vielä että, ”natseja” ei enää ole olemassa ja siltä osin kaikki tuoksi toisia sanovat voivat mennä pehmustettuun ja lukituun huoneeseen koko loppu iäkseen.

  Reply
 • 18.5.2018 at 18:08
  Permalink

  Onnea. Lehden kannattaa pitää neutraali linja ja keskittyä kertomaan totuudenmukaisesti mitä tapahtuu. Näin ei ärsytä ainakaan koko kansaa. Suvakit toki suuttuvat totuuden kertomisesta, mutta sille ei vaan voi mitään.

  Reply
 • 19.5.2018 at 23:14
  Permalink

  kiitos toivottavasti enemmän jutkuista uudelta toimittajalta! JOs ei tule jutku uutisia sitten bannaa koko nykysuomi!!

  Reply
 • 21.5.2018 at 13:26
  Permalink

  Ihan ensimmäiseksi menestyksen toivotukset tälle Nykysuomi-julkaisulle.
  Toisena kiitokset siitä, ettei tarvitse kirjautua mihinkään feces bookiin kommentoidakseen.

  Reply
  • 21.5.2018 at 18:06
   Permalink

   Vakoilukone feces-book!

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.