Suomi esittää kiinteistökohtaista lämmitystä mukaan päästökauppaan

Suomi on mukana EU-maiden ryhmässä valmistelemassa lisätoimia EU:n ilmastopolitiikan tiukentamiseksi. Yhtenä konkreettisena toimena Suomi esittää, että kiinteistökohtainen lämmitys otettaisiin mukaan päästökauppaan. EU:n alueella 75% lämmityksestä nojaa fossiilisiin polttoaineisiin.

”Suomi on tällä hallituskaudella ollut hyvin aktiivinen ympäristöasioissa ja konkreettisissa toimissa alalla. Olen itsekin perännyt EU:lta globaalia johtajuutta ympäristöasioissa”, pääministeri Juha Sipilä sanoi Energiateollisuuden tilaisuudessa Helsingissä.

”Energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esittää päästökaupan kehittämistä koskevan tavoitteen tänään Pariisissa, missä parhaillaan on koolla ryhmä EU-maita, jotka ajavat lisätoimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On hienoa, että Suomi on mukana juuri tässä ryhmässä, jossa laaditaan jatkossakin EU:n merkittävät edelläkävijyyden tavoitteet ja toimet ilmastopolitiikan alalla”, pääministeri Sipilä sanoi.

Pariisissa koolla ovat Ranska, Saksa, Suomi, Hollanti, Ruotsi, Portugali ja Luxemburg. Ryhmän tavoitteena on saada Euroopan komissio tekemän kunnianhimoinen esitys pitkän aikavälin päästövähennysstrategiasta Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon edistämiseksi.

”Suomi on tällä hallituskaudella asettanut tavoitteekseen hiilineutraaliuden vuonna 2045. Päätimme puolittaa liikenteen päästöt. Nostamme uusiutuvan energian osuuden 50%. Lopetamme hiilen polton kokonaan ennen vuotta 2030. Nämä ovat myös kansainvälisesti huomattuja merkittäviä ilmastotekoja”, pääministeri Sipilä toteaa.

”Ilmastomuutoksen hillitsemisen vaatimista lisätoimista on tarpeen keskustella jatkossakin kollegoideni kanssa myös Eurooppa-neuvostossa ja näin aion myös toimia”, pääministeri Sipilä sanoi.

Lähde: Valtioneuvosto

22 thoughts on “Suomi esittää kiinteistökohtaista lämmitystä mukaan päästökauppaan

 • 25.4.2018 at 18:20
  Permalink

  Tehkääpä se keput niin olette sinisten kanssa samalla viivalla. Metsät hakataan kiinalaisille, peloille ajetaan paskaa täyteen ettei ojat vedä, suot tuhotaan ym. Maataloustuet juoksee entiseen malliin vaikka kaikilta muilta leikataan ja kuritetaan.

  Reply
  • 25.4.2018 at 21:42
   Permalink

   Onhan täältä kaivotoiminnatkin myyty osittain ainakin kanadalaisille. Eikös nämä hölmöläiset myyneet aikoinaan jonkun hyvä kultaesiintymänkin myös ulkomaille.

   Reply
   • 25.4.2018 at 21:43
    Permalink

    Siis kaivostoiminnan tarkoitin.

    Reply
    • 26.4.2018 at 05:54
     Permalink

     Noin Tanskan kokoinen maa-alue on ulkomaisten kaivos yhtiöiden hallussa. Suomen poliitikoille ei kelpaa kulta, hopea, sinkki, kupari, sulfaatti….
     Keski-Pohjanmaan Kannuksen alueella on rikas litium esiintymä. Kohta Sipilä myy senkin pilkkahinnalla ulkomaalaisille.
     P.S. Kainuusta on löytynyt hiljattain timantti-esiintymä.

     Reply
  • 26.4.2018 at 06:41
   Permalink

   Sipilän ”kiinteistökohtainen” tarkoittaa, että talojen lämmittäminen polttopuilla kielletään vähitellen kokonaan, samoin saunojen. Puuhellojen, leivinuunien, takkojen ja puukiukaiden valmistaminen ja käyttäminen kielletään ensin ja myöhemmin jo olemassaolevat puulämmityslaitteet määrätään purettaviksi.

   Reply
 • 25.4.2018 at 18:57
  Permalink

  Päästökauppaa, miksi?
  Eikö vain voida vähentää päästöjä?
  Ja tämä ilmastonmuutos kyllä epäilyttää, maapallon lämpötilat ovat laskeneet ja nousseet kymmeniä asteita aikoinaan. Eikä edes ollut ihmisen aiheuttamia päästöjä olemassakaan. Selittäkääpä se.

  Reply
 • 25.4.2018 at 18:59
  Permalink

  Ilmastonmuutoskusetuksella jotkut tienaa ja paljon!

  Reply
 • 25.4.2018 at 19:00
  Permalink

  Suomi esittää! Ketä kiinnostaa maailmalla?

  Reply
  • 25.4.2018 at 19:55
   Permalink

   Se ei ole asiassa pahinta, vaan se, että nämä meidän kotiääliöt ehkä vielä tekevät niin että suomi yksipuolisesti sitoutuu moiseen ääliöratkaisuun, jotta muut maat seuraisivat moraalisankarisuunnannäyttäjää…ja kansa maksaa..prkl

   Reply
 • 25.4.2018 at 20:50
  Permalink

  Mitä jos ensin selvitettäisiin, paljonko edellisistä miljardeista on ollut hyötyä ilmastonmuutoksen torjunnassa ja seuraavaksi vaadittaisiin muita maita tulemaan ensin Suomen kanssa samalle viivalle, ennen kuin ryhdytään taas edelläkävijäksi koko maailman edessä. Mikä merkitys 5 miljoonan kansalaisen energian käytöllä on 7000 miljoonan rinnalla, varsinkin kun Kiina, Intia ja Venäjä viis veisaavat ympäristöasioista. Oikein pelottaa, kun meidän poliitikot menevät taas munaamaan itsensä EU:ssa toiveenaan saada sulka hattuun vaikka Puupään hattu sopisi paremmin.

  Sitä paitsi ilmasto on muuttunut aina ja mitä sitten tehdään, jos käyrät alkavatkin kääntyä alaspäin? Sellaista Nostradamusta ei ole vielä ilmaantunutkaan, jolla olisi ilmaston käyttäytymisestä varma tieto!

  Reply
 • 25.4.2018 at 21:01
  Permalink

  Ai, että. Eikö se laaki omaan reiteen vieläkään riittänyt tarpeeksi. Kuolla voi aina kahteen kertaan Sipilän logiikalla. Perkele. Sehän saastuttaisi vähiten kun Suomen kanta-asukkaat vietäisiin kaikki soramontun reunalla ja laaki niskaan. Veikkaanpa, että 5 miljoonaisen kansan kulutus loppuisi kuin seinään ja Yhdysvaltain, Keski-Euroopan ja Kiinan korsteenien maailma olisi pelastettu kertaheitolla. Ja kuvitelkaa kuinka kaikki itkisivät sekopäisinä kuin Pohjois-Koreassa yhden kimin kuollessa sen muistoksi kuinka Suomi -tsuhnat nyt näin uhrautuivat ikuisen onnen ja korruption puolesta.

  Reply
 • 25.4.2018 at 21:13
  Permalink

  Kuinka paljon ”Suomi” nyt tarjoutuu maksamaan lisää siitä hyvästä, että asumme saatanan kylmässä ja wittumaisessa maassa?

  Reply
 • 25.4.2018 at 21:23
  Permalink

  On lottovoitto syntyä suomalaiseksi veronmaksajaksi. On lottovoitto että Suomella on oma Juudaksensa joka myy Suomen ulkomaille 30 hopearahasta.

  Reply
 • 25.4.2018 at 21:40
  Permalink

  Ei kempele mä hajoon!

  Mitä sanoa tuohon, muuta kuin Suomi suksii suohon?
  Jos ministerit eivät kykene (tai edes vaivaudu yrittämään) ottamaan itse selvää mikä on tietoa ja mikä ei
  – ja tuo CO2-ilmastoviputeoria ei ole tieto, vaan väite jonka murskaavia vasta-argumentteja harvoin kuullaan – koska aivopesu a’la vaikutusvaltaiset lobbarit ja poliittinen vääntö & yleinen sopulimentaliteetti sekä kritiikitön retardimedia,
  niin ministereiden ÄO on oikeasti jotain 80 luokkaa!! Ainakin logiikka, päättelykyky ja tiedon prosessoinnin kyvyt ovat kaikkein alkeellisimmalla tasolla, siis sama kuin jollakin juuri lukion/amiksen aloittaneella, oikeasti, tämä on sen luokan asia että tästä ei enää jää epäilystä.
  Minulta on mennyt toivo tämän kansan suhteen, ellei nuo suuret ikäluokat tarpeeksi äkkiä kuole pois äänestämästä näin p….sti ja muutosta tule sen myötä. Z sukupolvessa on sentään nähtävissä jotain kriittisen ajattelun liikehdintää.
  Haja-asutusten ”valistunut kansa” äänestivät Suomen kaikkien aikojen typerimmän politiikan puolesta ja niin teki myös sekoomusfantsuilijat sekä helvetin lapsenmieliset PerSeilijät (monet lähisukulaisetkin kuuluu vastaavaan joukkoon).
  Hallituksen muodostajilla oli vaalien jälkeen yhteensä vain n.26,25% todellinen mandaatti millä he jyräävät eteenpäin. Nyt heillä on edelleen melkein sama kannatus, mikä on aivan käsittämätöntä.

  Tuntuu kuin olisi tipahtanut Apinoiden planeetalle.

  Reply
 • 25.4.2018 at 22:34
  Permalink

  Sipilä vois muuttaa sinne mitä ihannoi, suomen pitää irtaantua eu:sta ja rahaliitosta!

  Reply
 • 25.4.2018 at 22:53
  Permalink

  Muistammeko vielä Sipilän uroteot ympäristön saralla? Toimimattomien jätepuhditusjärjestelmien pakkomyyntiä mummoille. Verorahojen mättö ympäristökatastrofiin nimeltä Talvivaara-Terrafame. Eli nyt Sipilä ehdottaa lisää ympäristöperustaisia veroja lämmityslaskuihin. Ja lisää hiilitaseen ja luonnon kannalta epäilyttäviä ratkaisuja, joista kyseenalaisin on biopolttoaineiden käyttö. Suomen metsät ovat jo muutenkin menossa nurin mm. kiinalaiseksi vessapaperiksi.

  Kaadu hallitus että saadaan edes yksi tihulainen pois vaikutusvaltaiselta paikalta.

  Reply
 • 26.4.2018 at 05:57
  Permalink

  Arvatkaa paljonko Sipilän esitys tulee nostamaan suomalaisten sähkölaskua ja polttoöljyn hintaa ja tietenkin tuulivoima tukiaisia, sillä keskustan Mauri Pekkarisen vävypojalla on tuulivoimaloita pilvin pimein.

  Reply
 • 26.4.2018 at 06:20
  Permalink

  Sipilän kiinteistökohtainen ilmastoteko.Muutaman satasen lisävero lämmitettävään asuntoon.Köyhät muuttakaa veneen alle.

  Reply
 • 26.4.2018 at 09:21
  Permalink

  Tämä se tästä vielä puuttui mutta ei puutu enää.

  Naapurissa lmittajana olevan ukrainalaisen mukaan Ukrainassakin on nyt kansalaisten tilanne parempi kuin Suomessa. Ainoa syy miksi se on perheensä kanssa täälä on Venäjä ja sen armeija.

  Reply
 • 26.4.2018 at 11:25
  Permalink

  Katsokaapa huvksenne, paljonko valtio sijoittaa rahaa tuulivoimaan! Rahat maksetaan vielä suureksi osaksi ulkomaalaisille sijoittajille ja meidän riesaksemme jäävä aikanaan ruostuvat ja korjauskelvottomat hökötykset ympäri maata. Mitään konkreettista hyötyä energiantuotannolle noista ei ole, siirtovoimaa joudutaan järjestämään ja kovilla pakkasilla pyörittämään jollakin muulla energialla, ettei lavat jäädy!

  http://www.tuulivahinko.fi

  Reply
 • 26.4.2018 at 16:14
  Permalink

  Ihan ensmäitteeksi nämä hallituksen runkut ja mulkut uuniin että niistä olisi edes kerran eläessään hyötyä. Taas näiden kusipäiden palkkoja ollaan nostamassa, kun työttömiltä saatiin vietyä. Tässä saatanan asuinkelvottomassa paska maassa olisi jo isommille työkaluille käyttöä kuin kirves.

  Reply
 • 27.4.2018 at 05:21
  Permalink

  Eilen jossain YLE:n paksaohjelmassa virnuileva ministeri tiilikainen antoi ymmärtää että mm. öljylämmitysmuoto vaihdetaan väkipakolla ja tilalle tuodaan turve ja maajussien risut ja rangat. Myös kepun ministerien ja edustajien suosima ja hyötymä tuulivoima saa uutta pontta. Pekkarisen vävy nyhtää veronmaksajien rahoja kaksin käsin ja appiukko myhäilee vieressä. Tuulivoimasta on tullut kepun uusi maataloustuki sillä erotuksella että runsas jaettava menee kepun pienelle sisäpiirille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.