Vasemmistoliitto kerää ihmisten kokemuksia aktiivimallista – Lukee niitä huomenna eduskunnassa

Aloite aktiivimallin kaatamiseksi on eduskunnan lähetekeskustelussa huomenna. Vasemmistoliitto haluaa kuulla  ihmisten kokemuksia aktiivimallista, jotta he voivat lukea niitä eduskunnassa ja julkaista sosiaalisessa mediassa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson kirjoittaa Facebook-sivullaan asiasta:

”Kaikkien teidän yli 140 000 kansalaisaloitteen allekirjoittajan ansiota nousi aktiivimalli vuodenvaihteen tienoilla vihdoin julkiseen keskusteluun ja epäreilu leikkuri sai ansaitsemansa huomion.

Tämän viikon torstaina kansalaisaloite on eduskunnan lähetekeskustelussa. Ihmisten tarinat aktiivimallin vaikutuksista ansaitsevat tulla kerrotuksi täysistunnossa.

Kerro meille tarinasi – luemme kokemuksia aktiivimallista eduskunnan lähetekeskustelussa torstaina ja julkaisemme niitä sosiaalisessa mediassa.”

Kirjoituksensa oheen Andersson on laittanut linkin Vasemmistoliiton Facebook-sivuilla olevaan päivitykseen, jossa lukee seuraavasti:

”Aktiivimalli osuu kipeiten heikoimmassa asemassa oleviin työttömiin. Sen leikkuri iskee, vaikka työtä tai koulutusta ei olisi tarjolla tai vaikka ihmisen ei olisi mahdollista töitä tehdä. Ainoa suoraselkäinen teko hallitukselta olisi perua aktiivimalli.

Yli 140 000 ihmistä allekirjoitti kansalaisaloitteen aktiivimallin kaatamiseksi. Aloite on tulossa eduskunnan lähetekeskusteluun torstaina.

Iskikö aktiivimalli sinun työttömyysturvaasi? Kerro tarinasi – luemme kokemuksia aktiivimallista eduskunnan lähetekeskustelussa torstaina ja julkaisemme niitä sosiaalisessa mediassa.

• Voit kertoa tarinasi kommentoimalla tähän kuvaan tai lähettämällä sen Facebook-viestillä tälle sivulle. Voit myös lähettää kokemuksesi sähköpostilla vas@vasemmistoliitto.fi (aiheeksi ”Kokemus aktiivimallista”)
• Jos lähetät tarinasi yksityisviestinä, kerro haluatko esiintyä nimettömän vai saako nimesi julkaista tarinasi yhteydessä. Käsittelemme tarinoita luottamuksella.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

4 thoughts on “Vasemmistoliitto kerää ihmisten kokemuksia aktiivimallista – Lukee niitä huomenna eduskunnassa

 • 18.4.2018 at 15:41
  Permalink

  Vasemmistoliitto kerää ihmisten kokemuksia aktiivimallista. Ihmisillä tarkoitetaan kantasuomalaisia. Aktiivimalli ei koske ulkomaalaisia Suomen kansalaisuuden saaneita, eikä laittomasti Suomessa oleskelevia maahantunkeutujia.

  Reply
 • 18.4.2018 at 16:26
  Permalink

  Missäs Li oli silloin kun aktiivimallia alettiin kehittämään? Kiljumassa kurkku suorana laittomien oikeuksia ilmaiseen terveydenhuoltoon, joten aivan turhaa kilven kiillottamista

  Reply
 • 18.4.2018 at 16:45
  Permalink

  Kommareiden aktiivimalli vuonna 1958 oli se että porukat laitettiin lapiohommiin ja tientekoon..tapahtui heti kun saivat 50 edustajaa ja pääsivät valtaan.
  Lukisikohan Lii niiden miesten kertomuksia..

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.