Puolustusvoimat hankkii neljä uutta Leopard 2L -siltapanssarivaunua Patrialta

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemään sopimuksen siltapanssarivaunujärjestelmän hankinnasta suomalaiselta Patria Land Systems Oy:ltä.

Puolustusvoimat hankkii neljä uutta Leopard 2L – siltapanssarivaunua, jotka voivat käsitellä eri mittaisia Leguan-siltoja. Siltapanssarivaunut rakennetaan aikaisemmin hankittujen Leopard 2A4 -panssarivaunujen alustoille. Samalla hankitaan myös eri mittaisten siltojen käsittelykyky aiemmin vuosina 2004 – 2008 hankittuihin kuuteen Leopard 2L – siltapanssarivaunuun ja yhdeksään SISU E15TP-L -silta-autoon.

Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin 28,6 miljoonaa euroa. Hankinta liittyy Maapuolustuksen taistelujärjestelmän kehittämisohjelmaan ja siinä erityisesti joukkojen liikkuvuuden kehittämiseen.

Uusien siltapanssarivaunujen toimitukset sekä aiemmin hankittujen siltapanssarivaunun ja SISU E15TP-L -silta-autojen muutostyöt ajoittuvat vuosille 2019 – 2021.

Hankinnan työllistämisvaikutus lisähankintavarauksineen on Suomessa noin 55 henkilötyövuotta.

Lähde: Puolustusministeriö

7 thoughts on “Puolustusvoimat hankkii neljä uutta Leopard 2L -siltapanssarivaunua Patrialta

 • 16.4.2018 at 12:42
  Permalink

  Onko varmasti Nato yhteensopiva ?

  Reply
 • 16.4.2018 at 13:08
  Permalink

  Mitähän Niinistö niilläkin tekee. Olisivat tilanneet sellaisen ponttoonisillan, joka ulottuu Suomen länsirannikolta Ruotsiin yli meren. Sitä pitkin olisi pakolaislasten hyvä kipittää Hölmölään. Tai sanoisinko, että paremminkin Suomen sotapoikien ja -tyttöjen parempi jakaa Euroopan taakkaa kantamalla taakkaa. Mielestäni ”laukunkantovoimien” olisi syytä panostaa erityisesti kevlarista tehtyihin sitkeän sorttisiin laukun hihnoihin, jotka kestävät perin köyhien lapsosten rikkauksia täynnä olevien laukkujen kantamisessa. Suomen ei pidä jäädä takariviin, sillä voitto se on sekin, että juoksee sirkkelin terään ensimmäisenä ja taas riittää puhumista kuinka Suomi ainoana maana hävitti itsensä kun muualla vasta hitaimmat päätään raaviskelivat ja lopulta tulivat toisiin aatoksiin vain ainoastaan Herran tietäessä sitä miksi???

  Reply
 • 16.4.2018 at 13:41
  Permalink

  Siltapanssarivaunut ovat tarpeen niinistön puolustusvoimille lobbaaman uuden tehtävän; kansainvälisen sotilaallisen avun antamissa.

  Reply
 • 16.4.2018 at 18:05
  Permalink

  Mitä ihmettä?? Puolustusvoimat antaa neljä vaunua joihin Patria asentaa Leguan-sillat. Ja siitä veloitetaan ~29 miljoonaa euroa !!!

  Ei ole järjen köyhyydellä rajoja kun tuolla tavalla tuhlataan rahaa. Taitaa olla maailman kalleinta metallia: 10 000e/kg.

  Missä ovat käyttökelspoiset T-72 panssarivaunut? Niillä pääsi soidenkin yli. Nykyiset Leopardit uppoavat sinne. Ja Suomen tiestönkin ne tuhoaa. T-72 olisi optimaalisin panssarivaunu Suomen oloihin.

  Reply
 • 16.4.2018 at 20:09
  Permalink

  Onneksi venäläinen sotilas on aina rauhanturvaaja.

  Reply
 • 17.4.2018 at 05:16
  Permalink

  Tämä ukko on polttanut veronmaksajien rahoja oikein urakalla, mihinkä vielä kerkiää. Puolustusvoimat saavat seuraavien eduskuntavaalien jälkeen elää muutaman ”kuivan” kauden hankintojen suhteen. Hommatiinko nuokin turhakkeet aktiivimallilla työttömyyskorvauksista leikatuilla rahoilla.

  Reply
 • 17.4.2018 at 06:45
  Permalink

  Täytyyhän eduskunnan persläville olla pako ajoneuvoja hyvinkin pian, tulevat tarpeeseen, joskaan eivät ehdi niitäkään käyttää kun paskat ajetaan tästä maasta ulos lopullisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.