Poliisi selvittää Brother Christmas ry:n rahankeräystoiminnan mahdollisia väärinkäytöksiä

Brother Christmas ry:n hyväntekeväisyyteen liittyvää rahankeräystoimintaa ja siihen mahdollisesti liittyviä epäselvyyksiä on käsitelty julkisuudessa alkuvuoden aikana. Asiaan liittyvästä ajoittain kiivaasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa on tehty Itä-Uudenmaan poliisille kaksi tutkintapyyntöä mm. laittomasta uhkauksesta. Toisen ilmoituksen osalta esitutkintakynnys ei ylittynyt ja toinen on vielä esiselvityksessä.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle on kirjattu huhtikuun 5. päivä ulkopuolisen tutkintapyynnön perusteella kolme rikosilmoitusta epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä rahankeräykseen liittyen. Rikosnimikkeinä on kirjattu tässä vaiheessa mm. epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

Tutkintapyynnön esikäsittelyn perusteella on todettu, että esitutkintakynnys asiassa ylittyy. Asia siirtyy aktiiviseen esitutkintaan piakkoin, kun asian tutkintajärjestelyt varmistuvat.

Lähde: Poliisi, kuva: Tuomo Manninen

Katso myös:

8 thoughts on “Poliisi selvittää Brother Christmas ry:n rahankeräystoiminnan mahdollisia väärinkäytöksiä

 • 11.4.2018 at 16:34
  Permalink

  ”On kirjattu kolme rikosilmoitusta…” Seuraavaksi ne muuttuvat tutkintapyynnöiksi. IS otsikko väittää poliisin epäilevän henkilön syyllistyneen rikokseen. Jutun lopussa ”tutkinta kynnys on ylittynyt…” Valtamedia käynnisti tätä henkilöä vastaan massiivisen vihakampanjan syystä mistä? Pitääkö tähän lähteä mukaan vaihtoehtomediankin?

  Reply
  • 12.4.2018 at 11:03
   Permalink

   Täysin turhaa ja typerää pitää Brother Cristmasin rahankeräystä laittomana tai laillisena ennen kuin asiasta on jotain todellista tietoa!

   Reply
 • 11.4.2018 at 17:55
  Permalink

  selvittäisipä ensin spr:n ja bernerin touhut, muusta hallinnosta nyt puhumattakaan.
  Tai edes poliisien omien toimintojen lainvastaisuuden.

  Reply
  • 12.4.2018 at 11:07
   Permalink

   Ei Brother Cristmasin touhujen laillisuutta/laittomuutta saa jättää sen vuoksi selvittämättä että jonkun spr:n tai bernerin touhut ovat selvittämättä…

   …mutta totta kai nekin pitää selvittää jos niissä jotain selvitettävää on…

   Reply
 • 11.4.2018 at 19:02
  Permalink

  Kerrankin joku yrittää, mitä kepu ja kokoomus kuuluttavat joka käänteessä. Ja sitten joku kateellinen tekee ilmiannon jostain omista harhoistaan. Ei, ei helvetti, aivan kuin itä-saksasta.

  Reply
  • 12.4.2018 at 11:10
   Permalink

   Totta kai tämäkin asia pitää selvittää, koska Brother Cristmasinkin mielestä näissä hänen tilinpidoissaan on epäselvyyksiä!

   Reply
 • 11.4.2018 at 19:51
  Permalink

  Jos tuokin poppoo olisi kerännyt rahaa matuille. Ei mitään rikostutkimusta tehtäisi, vaan ne tahot, jotka tuosta olisivat asian tehneet vietäisiin naama peruslukemilla poseen.

  Reply
  • 12.4.2018 at 11:14
   Permalink

   juha., mikset tekisi rikosilmoitusta matuille tehtävästä rahankeräyksestä jos tietäisit siinä olleen jotain rikollista? Siehän hysteerinen sälli oot, kun kuvittelet päätyväsi poseen jos noin tekisit!

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.