Joensuulaisen kuljetusyrityksen korteilla hankittiin polttoainetta ja myytiin eteenpäin – Jopa 75 000 litraa

Joensuun poliisi on saanut valmiiksi joensuulaiseen kuljetusalan yritykseen kohdistuneen törkeän kavallusrikoksen esitutkinnan valmiiksi.

Esitutkinta on käynnistetty 6.4.2017. Rikoskokonaisuuden esitutkinnassa on selvitetty, että kuljetusalan yrityksen nimissä olleilla maksukorteilla on hankittu polttoainetta ja tätä polttoainetta on myyty edelleen eteenpäin. Maksukortit on tarkoitettu kuljetusalan yrityksen omien ajoneuvojen tankkaamiseen, mutta tässä tapauksessa poliisi epäilee, että maksukortteja on käytetty edellä kuvatulla tavalla väärin.

Esitutkinnan kohteena oleva toiminta on ajoittunut aikavälillä 1.8.2016 – 7.4.2017. Asianomistajan oman ilmoituksen perusteella rikoksella aiheutettu vahingon yhteismäärä on huomattava, lähes 90 000 euroa. Asianomistajan mukaan kavalletun polttoaineen määrä on yhteensä noin 75 000 litraa.

Törkeän kavalluksen osalta rikoksesta epäiltynä on kolme henkilöä. Kontiolahtelainen 28-vuotias mies on työskennellyt kyseisessä kuljetusalan yrityksessä edellä mainittuna ajanjaksona ja hän kokonaisuuden pääepäilty. Hän on esitutkinnassa myöntänyt käyttäneensä useita kuljetusyrityksen maksukortteja edellä kuvatulla tavalla väärin tankkaamalla polttoainetta yrityksen laskuun ja myyneensä sitä eteenpäin.

Kontiolahtelaisen miehen selvityksen perusteella rikoksella viedyn polttoaineen määrä on jonkin verran pienempi kuin asianomistajan selvityksessä, enintään 19 600 litraa. Lisäksi hänen kertomansa mukaan teko ajoittuu ainoastaan vuoden 2017 alusta maaliskuun loppuun.

Kaksi muuta epäiltyä; 26- ja 27-vuotiaat joensuulaismiehet ovat esitutkinnan perusteella osallistuneet tankkausten suorittamisiin sekä polttoaineen eteenpäin myymiseen. Heitä epäillään myös osallisuudesta törkeään kavallukseen.

Kokonaisuuteen liittyy edellä kuvatun lisäksi viisi rikosilmoitusta kätkemisrikoksesta. Näissä tapauksissa on kyse rikoksella hankitun polttoaineen ostamisesta. Kätkemisrikoksiin epäillyt henkilöt ovat hankkineet polttoainetta törkeään kavallukseen epäillyiltä henkilöiltä. Kunkin kätkemisrikoksen osalta ostetut polttoainemäärät ovat olleet 600 – 5000 litraa. Kätkemisrikoksista epäillyt henkilöt ovat Pohjois-Karjalasta ja Pohjois-Savosta.

Tapauksen esitutkinta on saatu valmiiksi ja tapaus etenee nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Joensuulaisen kuljetusyrityksen korteilla hankittiin polttoainetta ja myytiin eteenpäin – Jopa 75 000 litraa

 • 10.4.2018 at 14:48
  Permalink

  ”Ei enää hymykuvia tästä luuserista” – CMI:n ohjelmajohtaja vetoaa mediaan: Älkää levittäkö Turun puukottajan ”propagandaa”
  Demokraatti.fi Kotimaa

  kun kuvitelet että tämän asian esitäjä
  olisi järjen ihminen lööpin perusteella

  olet totalsen väärässä

  hän haluaisi lakaisata koko muslmi terorismin maton alle

  ja vain kehua ja kiva puhua heimo veljiensä hyvyydestä

  Kerrotaan turkulaisten tarinaa, niiden, jotka päättivät kutsua samana vuonna muslimin joulurauhan julistustilaisuuteen pitämään puhetta suomalaisten vahvasta luonteesta ja yhtenäisyydestä.

  eli lakaistaan kaikki negatiivinen fakta islam terorismista maton alle

  ja please tunkekaa se fakta nämä tapahtumat piloon hanureihinne rasistit
  ja olkaa hiljaa näistä asioista

  toivoo toveri toinen SDP MUSLIMI
  onko tämä henkilö joku vittun jihadisti itse

  Presidentti Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-ohjelman johtaja Hussein al-Taee vetoaa mediaan, ettei se antaisi enempää tilaa parhaillaan oikeudenkäynnissä olevalle Abderrahman Bouananelle.

  Al-Taeen mukaan tiedotusvälineiden ei pitäisi tarjota Turun puukkoiskuista epäillylle Bouananelle julkisen oikeudenkäynnin suomaa mahdollisuutta ”levittää propagandaansa”.

  – Älkää antako hänelle tätä mahdollisuutta. Hän ei saa viestiä kauttanne kaltaisilleen fanaatikoille, hän ei saa myöskään kylvää eripuraa kansalaisten kesken, al-Taee kirjoittaa Facebookissa.

  Al-Taeen mukaan Bouananen aikeena oli tehdä Suomen mittakaavassa suuri ja näyttävä terrori-isku ja kosiskella terroristijärjestö Isistä.

  – Hänen onnistumistaan voidaan edelleen rajata, sillä hän käy edelleen sotaa meitä vastaan. Näytetään maailman medialle mallia, että miten Suomen media ei tee tästä tyypistä hullujen ja pahantahtoisten Breivikiä! Ei enää hymykuvia tästä luuserista, al-Taee kirjoittaa.

  Al-Taee toivoo, ettei mediassa kerrottaisi Bouananen määrittelemää tarinaa.

  – Kerrotaan turkulaisten tarinaa, niiden, jotka päättivät kutsua samana vuonna muslimin joulurauhan julistustilaisuuteen pitämään puhetta suomalaisten vahvasta luonteesta ja yhtenäisyydestä.

  Reply
 • 10.4.2018 at 14:57
  Permalink

  ei jumalauta mitä samaa on Brevikissä noi ideologisesti

  ja jihadisti islam terroristimilla

  se että brevikin tekemiä tapauksia kerran 50 vuodessa

  ja islam jihaditi terrorismi isku vähintään kerran vuodessa

  pelkäävätkö ihmiset brevik kakkosen iskuja euroopasa vai jihadismi terrorismia

  miksi betoni porsat ovat katu kuvissa

  ja poliiseilla rynkyt esillä

  brevik kakkosenko takia

  voisitko kertoa al-Taee puu pää miksi

  okei demari mamu muslimi avatuu mitä muutakaan voisi odotaa

  Reply
 • 10.4.2018 at 15:03
  Permalink

  Al-Taee toivoo, ettei mediassa kerrottaisi Bouananen määrittelemää tarinaa.

  eli sitä että hän on islam isis terroristi

  joidenka takia koko eurooppa hälyytys tilassa
  siis mietikää tämän martti ahtisaaren SUOJATIN SDP KOMMENTTEJA

  Siis tämähän ihan sairasta ajattelua

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.