Ministeri Häkkänen: Rikoslakiin uusia työkaluja terrorismin torjuntaan

-Terrorismi on eräs tämän hetken vakavimmista turvallisuusuhkista. Suomen on tärkeää pysyä mukana eurooppalaisessa kehityksessä ja ottaa kaikki tarvittavat keinot käyttöön terrorismin torjumiseksi, kirjoittaa oikeusministeri Antti Häkkänen oikeusministeriön blogissa.

Hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen terrorismirikoksia koskevista rikoslain muutoksista. Esityksen mukaan itseopiskelusta terrorismirikoksen tekemistä varten tulisi rangaistavaa ja säännöksiä matkustamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten laajennettaisiin.

– Esimerkiksi räjähteiden tai ampuma-aseiden käytön itseopiskelu voi olla samalla tavalla terrori-iskun tekemistä edistävää kuin toiselta henkilöltä otettava kouluttautuminen, joka nyt on jo rangaistavaa. Itseopiskeluksi ei katsottaisi aineiston keräämistä laillisiin tarkoituksiin.

– Tällä hetkellä rangaistavaa on matkustaminen Suomesta ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten, mutta matkustaminen sellaisen rikoksen tekemistä varten Suomeen ei ole. Tämä aukko on syytä tilkitä, kirjoittaa ministeri Häkkänen blogissaan.

Lue ministeri Häkkäsen blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Oikeusministeriö

2 thoughts on “Ministeri Häkkänen: Rikoslakiin uusia työkaluja terrorismin torjuntaan

 • 6.4.2018 at 10:58
  Permalink

  Mulla olis yksi keino joka takuulla toimii. Tarvitaan yksi uusi laki.

  Reply
 • 7.4.2018 at 21:44
  Permalink

  -Tällä hetkellä rangaistavaa on matkustaminen Suomesta ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten, mutta matkustaminen sellaisen rikoksen tekemistä varten Suomeen ei ole…. Meinaako nuo ns lainlaatijat että joku nyt menee kertomaan heille jos matkan syy olisi tuo?
  Suomeenhan suorastaan näyttävät odottavan näitä kun rajoja ei jostain syystä saada suljetuksi että mahdolliset terroristit ei pääsisi vain marssimaan Suomeen

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.