Juha Sipilä: Hallituksen politiikka vähentää eriarvoisuutta

Pääministeri Juha Sipilä kertaa kotisivuillaan julkaisemassa kirjoituksessaan hallituksensa saavutuksia.

Sipilä kirjoittaa:

”Olemme koko vaalikauden ajan väitelleet opposition kanssa siitä, miten hallituksen politiikka vaikuttaa tuloeroihin ja eriarvoisuuteen Suomessa.

Hallitus on lähtenyt siitä, että työllisyyden vahvistaminen on paras keino torjua köyhyyttä, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä. Hallituksen lähtökohtana on ollut suuresti kunnioittamani Vasemmistoliiton jo edesmenneen kansanedustajan Outi Ojalan hyvä kiteytys: kunnossa oleva valtion talous on köyhän paras ystävä. Talouden kuntoon saamiseksi on tehty huolella mietittyjä, kipeitäkin toimia juuri siitä syystä, että kaikista suomalaisista voidaan huolehtia jatkossakin.

Oppositio on keskittynyt puolestaan tulonjakotilastojen desimaaleihin ja syyttänyt niiden perusteella hallitusta tuloerojen kasvattamisesta ja kansalaisten eriarvoisuuden syventämisestä.

Talouden kuntoon saaminen, työllisyyden parantaminen ja eriarvoisuuden pienentäminen samanaikaisesti on vaikeaa. Pidempään jatkuneen eriarvoisuuskehityksen pysäyttäminen on meille sen verran tärkeääettä päätimme pyytää asiasta kunnon selvityksen eturivin tutkimuslaitoksilta. THL:n ja VATT:in selvityksen ensimmäinen osa julkistettiin tänään. Siinä tutkittiin hallituksen politiikan tulonjakovaikutuksia.

Selvitys tärkein johtopäätös on, että hallituksen päätökset ovat parantaneet merkittävästi työnteon taloudellisia kannustimia vaalikauden aikana. Pieni- ja keskituloisiin painottuvilla veronkevennyksillä on tässä keskeinen rooli. Työllisyys on vahvistunut näiden päätösten ansiosta tutkijoiden arvion mukaan noin 33 000 – 42 000 hengellä.

Arviossa ei ole huomioitu kilpailukykysopimuksen työllisyysvaikutuksia. Kiky-sopimus on ollut kuitenkin yksi keskeinen tekijä siinä, että työssäkäyvien osuus työikäisistä on ylittänyt 71 prosenttia ensimmäistä kertaa lähes 30 vuoteen.

Työllisyyden paraneminen kumoaa selvityksen mukaan käytännössä täysin hallituksen talouden kuntoon saamiseksi tehtyjen välttämättömien päätösten kielteiset vaikutukset tulonjakoon. Lopputulemaksi jää, että hallituksen politiikka ei ole lisännyt eriarvoisuutta.

Työllisyyden vahvistuminen parantaa muutoinkin yhteiskunnallista tasa-arvoa. Pitkittyvä työttömyys ja sitä seuraava köyhyys aiheuttavat monenlaisia ongelmia. Työpaikka on edelleen paras lääke syrjäytymistä vastaan.

Yksi pahimmista eriarvoisuuden aiheuttajista on juuri pitkäaikaistyöttömyys. Siksi on syytä olla erityisen iloinen yli vuoden työttömänä olleiden määrän nopeasta vähenemisestä. Helmikuussa heitä oli vielä 86 500. Vuoden 2016 helmikuussa pitkäaikaistyöttömiä oli 122 000, joten heidän määränsä on vähentynyt kahdessa vuodessa 35 500 hengellä.

Korkea työllisyysaste antaa mahdollisuuden ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaan olennaisesti kuuluvaa kattavaa sosiaaliturvaa ja palveluverkkoa. Siksi rohkenen kannustaa myös oppositiota katsomaan työllisyyslukuja tulonjakotilastojen desimaalipilkkujen sijasta. Eikö se, että jo melkein joka kolmannen pitkäaikaistyöttömän työttömyys on loppunut, pitäisi olla yhteinen ilon aiheemme?”

Lähde: Juhasi.fi

Katso myös:

 

15 thoughts on “Juha Sipilä: Hallituksen politiikka vähentää eriarvoisuutta

 • 29.3.2018 at 17:23
  Permalink

  Onkohan tuo ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Menisi nyt äkkiä lääkäriin että saisi noihin harhoihinsa apua. Onko muut kansanedustajat huomanneet että tämä elää jossain harhaisessa maailmassa. Eikö ole jotain laki pykälää missä todetaan sellainen sairaus, että voidaan vapautta tehtävistään. Kuin kekkonen aikanaan.

  Reply
 • 29.3.2018 at 17:37
  Permalink

  Täyttä,löysää paskaa.Kuka tällaista uskoo tänä päivänä?Valitettavasti liian moni.Persut,Suomen Kansa Ensin ja Reformi tulee.

  Reply
 • 29.3.2018 at 18:05
  Permalink

  Suomessa on tehty eriarvoistavaa politiikkaa voimallisesti jo vuodesta 1991. Eu jäsenyys ja työvoiman vapaa liikkuvuus on vienyt työpaikkoja suomalaisilta itäblokin halpaduunareille. Eniten on kuitenkin vaikuttanut poliitikkojen ja taloudellisen eliitin tahtotila ylläpitää massatyöttömyyttä juurikin työehtojen huonontamiseksi ja palkkojen alentamiseksi, Sehän on paras tapa kasvattaa eriarvoistumista ja kuilua ihmisryhmien välillä. Haittamaahanmuutto on kiihdyttänyt tätä yhteiskunnan polarisoitumista kaksois standardeineen.
  Keskiluokka hupenee silmissä. On köyhiä, erittäin köyhiä ja sitten Sipilän kaltaiset kuplassa eläjät, jotka toimivat täysin amerikkalaisen demokraattijohtoisen konsulttitoimiston ohjeiden mukaisesti
  .

  Reply
  • 30.3.2018 at 10:58
   Permalink

   ”…ylläpitää massatyöttömyyttä juurikin työehtojen huonontamiseksi ja palkkojen alentamiseksi”

   Asiahan on päinvastoin. Suomessa polittinen eliitti sallii työmarkkinakartellin eli palkkojen kilpailumattomuuden, joten palkat eivät perustukaan tuottavuuteen vaan ay-liikeen pomojen ”tyyristä hatuista” heitettyihin määriin, josta seuraa työttömyyttä insider-outsider ilmiön myötä eli uudet vähemmän tuottavat, (huono-osaiset; vähän koulutetut, kieltä osamaattomat, opiskelijat yms.) työntekijät eivät pääse työhön kiinni (insider) vaan jäävät työttömiksi (outsider).

   ”On köyhiä, erittäin köyhiä ja sitten Sipilän kaltaiset kuplassa eläjät”

   Sinähän osuvasti sanoit nimittäin Suomessa tuloerot ovat EU:n pienimmät ja koko maailman pienimpiä…

   http://blogit.mvlehti.net/laissezfaire/2018/03/20/suomessa-eun-pienimmat-tuloerot/

   …mutta eriarvoisuutta löytyy juurikin poliittisten päättäjien ja heidän ”kavereidensa” väliltä ja tämä eriarvoisuus onkin ainoaa haitallista, keinotekoista eriarvoisuutta eli luontaisesti vapaassa, vapaiden markkinoiden yhteiskunnassa syntynyt taloudellinen eriarvoisuus ei ole haitallista.

   Reply
 • 29.3.2018 at 18:13
  Permalink

  Minä se en usko että tuo sipilä on täysissä ruumiin ja sielun voimissa kun tuollaisia sammakoita päästelee suustaan tai sitten hän on todella todella paha ihminen.

  Reply
 • 29.3.2018 at 18:43
  Permalink

  Johan tää ”kaveri”aiemmin erotteli jo munan valkuaisenkin keltuaisesta,se siis siitä yhdessä kulhossa olosta.

  Reply
 • 29.3.2018 at 22:52
  Permalink

  Joopa joo, tasa-arvoisia ollaan…
  Elintasopakolaisille löytyy miljardeja, suomalaiset köyhät menkööt leipäjonoihin.

  Vittu Sipilä sä oot NUIJA!

  Reply
 • 30.3.2018 at 02:43
  Permalink

  No nyt se vasta vitsin murjas, huumorimiehiä näköjään

  Reply
 • 30.3.2018 at 10:08
  Permalink

  Kyllä se sitä varmaan tekeekin, koska kaikki köyhät kuolevat nälkään.

  Reply
 • 30.3.2018 at 20:05
  Permalink

  ”Hallitus on lähtenyt siitä, että työllisyyden vahvistaminen on paras keino torjua köyhyyttä”

  Tämän kyrpä pääministerin hörinät tulee kumotuksi jo kirjoituksellani.
  Millanen fiasko koko aktiivi mallista tuli, ja kuinka sadoille ihmisille tästä koitui pelkkä tulojen leikkaus automaatti, kuten minullekkin. Tähän päivään mennesssä ei minullekkaan ole tarjottu minkäänlaista toimintaa, työn hakeminen on taas kohdaltani pitkäaikaissairauden että rajujen työrajoitteiden myötä pelkkä kysymysmerkki, ja saattaa tuolla rikki menneellä selällä sekä kirurgin lausunnoilla olla omat merkityksensä asiaan. Edes te keskus ei tiedä mitä kykenen tekemään, enkä tiedä sitä itsekkään.
  Selkä ongelmien takia en kykene yhtäjaksoisiin seisoma saati istuma työhön, ja pitkäaikaissairauteni, sekä rajut rajoitteeni huolehtivat siitä, että eipä ole paljoakaan sellaista työtä, jota kykenen tekemään.

  Reply
 • 31.3.2018 at 08:26
  Permalink

  Insinöörithän syntyvät anuksesta anaaliyhdynnän seurauksena.

  Reply
 • 31.3.2018 at 08:32
  Permalink

  Annan taloni pakolaisten käyttöön, ilmoitti tämä pelle.
  Ja lähi-idästä pukkasi tuhansia onnenonkijoita elätettäväksemme.
  Lasku satoja miljoonia.
  Voiko saatana tyhmempää pääministerä olla?

  Reply
 • 31.3.2018 at 08:34
  Permalink

  Hämärin keinoin ja tsägällä rikastunut lesta!
  Miksei pysynyt poissa politiikasta?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.